Co je to?
Odborný výraz, definice slova Tržní cena. Co znamená pojem Tržní cena z kategorie Ekonomie?

Co je Tržní cena?

Vysvětlení pojmu, hesla, definice termínu Tržní cena

Tržní cena je cena reagující na ekonomické změny. Jde tedy o cenu, za kterou se určité zboží prodává, ne o cenu reálnou. Důvody její výše nemusejí být jednotlivců, známé. Reaguje na poptávky a nabídky a udržuje je v určité rovnováze.
Vnější změny mohou způsobit růst tržní ceny. Spotřebitelé a výrobci pak reagují na tento vývoj např. změnou ve výrobě nebo hledáním levnějších variant.


Co je to Tržní cena? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Tržní cena. Co znamená pojem Tržní cena z kategorie Ekonomie?

Omlouváme se za možné chyby v textech. Napsáno redaktory Superia.cz

Text můžete velmi jednoduše sdílet s bližními na Redditu, Facebooku, Pinterestu nebo na jiných tzv. sociálních sítích.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru    

Heslo Tržní cena se nachází v sekci ekonomie

Klíčová slova: terminus technicus, význam, heslo, přesný výraz, odborné názvosloví, definice, Tržní cena, termín, přesný význam, ekonomie, lexikon, vysvětlení, wiki, co to je, informace, ekonomie, slovník, definice pojmu


Pojem Tržní cena je v kategorii ekonomie, ilustrační obrázek

Wikipedie píše o slovu Tržní cena?

Následující definice termínu byla převzata z internetového projektu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Tržní cena je cena, která odpovídá vyrovnanému vztahu mezi nabídkou a poptávkou. Může být i deformována není-li tvořena za podmínek volné konkurence, ale např. vlivem monopolu.

Více informací o pojmu Tržní cena lze najít v následujících zdrojích

Zkusit najít termín Tržní cena ve vyhledávači Yandex

Najít slovo Tržní cena na Google.cz

Hledat videa s názvem Tržní cena na Youtube

Vyhledat slovo Tržní cena ve fulltextu Seznam.cz

Hledat pojem Tržní cena ve fulltextu vyhledávače Info.com

Zkusit najít heslo Tržní cena ve vyhledávači Yahoo

Dál můžete zkusit hledat slovo Tržní cena například v Google obrázcích, v Lingea slovnících, ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo, v Microsoft Bing nebo v Google překladači.

Výběr odborných pojmů, slov, termínů a výrazů

Nyní už nejspíš víte jaký je přesný význam slova Tržní cena? resp. jaký je přesný význam slova Tržní cena? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Tržní cena, odpověď na dotaz co je to Tržní cena?. Víte např. kdo to je Daniel Bambas? Znáte a víte kdo je Ozzy Osbourne? Omluvte nás, že, nestíháme pravidelnou aktualizaci všechny textů. podle toho o jaký obor se jedná. Zkuste proto termín Tržní cena hledat i v jiných kategoriích (než ekonomie). Část textů obsahuje internetový odkaz i krátkou citaci z české verze projektu Wikipedia. S těmi lze dále pracovat při dodržení licence CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Děkujeme za návštěvu projektu shromažďujícího známé i neznámé pojmy, zajímavosti, definice odborných pojmů, přesné vysvětlení slov, slovníková hesla, významy slov s názvem Co Je To?.

Chcete zatraktivnit vzhled vašeho tabletu, mobilního telefonu nebo počítače? Nejrychlejším a nejlevnějším způsobem je změna pozadí pracovní plochy. Na naši partnerské stránce naleznete populární tapetu ledovec, romantickou chatrč případně tapety zvířátek.