Co je to?
Výraz, termín, definice slova Solventnost. Co znamená odborný pojem Solventnost z kategorie Ekonomie?

Co je Solventnost?

Co znamená pojem, slovo, definice termínu Solventnost?

Solventnost je pojem z oblasti financí. Slovo pochází z latiny, solvere znamená rozvazovat. Označuje se tak platební schopnost osoby, právnické i fyzické, dodržovat dohodnuté lhůty pro splácení a splátky platit.
Solventnost je důležitým kritériem, které se posuzuje při poskytování úvěrů. Vypovídá o důvěryhodnosti a ratingu posuzovaného, může znemožnit poskytnutí úvěru nebo úvěr prodražit.


Co je to Solventnost? Význam slova, termín, Výraz, termín, definice slova Solventnost. Co znamená odborný pojem Solventnost z kategorie Ekonomie?

Provozovatel neručí za správnost či přesnost obsahu webových stránek. Text vytvořen redaktory Superia.cz

Definici slova Solventnost můžete sdílet s přáteli a kamarády na veřejných sociálních sítích (Facebook, Pinterest, Reddit či Twitter).

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu      

Heslo Solventnost je v kategorii ekonomie

Klíčová slova: slovník, synonymum, lexikon, názvosloví, popis, definice, pojem, ekonomie, slovo, informace, význam, co to je, vysvětlení, co je to Solventnost?, heslo, ekonomie, Solventnost, odborné názvosloví


Pojem Solventnost je v kategorii ekonomie, ilustrační obrázek

V online encyklopedii Wikipedia se o slovu Solventnost můžete dozvědět následující

Následující text definice pojmu byl převzat z projektu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Solventnost (z lat. solvere, rozvazovat) čili platební schopnost je schopnost fyzické nebo právnické osoby splácet finanční závazky v dohodnutých lhůtách. Opak je insolvence čili platební neschopnost.

Jiné doporučené zdroje informací

Najít termín Solventnost na Google.cz

Najít výraz Solventnost ve fulltextu vyhledávače Info.com

Hledat frázi Solventnost ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Vyhledat slovo Solventnost ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Hledat termín Solventnost ve vyhledávači Yandex

Hledat slovo Solventnost ve Wikizdrojích

Dál můžete zkusit hledat slovo Solventnost například ve Wikislovníku, v projektu slovnik.cz, ve vyhledávači Seznam.cz, v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Víte, co znamenají tato slova, odborné termíny a pojmy?

Nyní už nejspíš víte co to je Solventnost? resp. jaký je přesný význam slova Solventnost? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Solventnost, odpověď na dotaz co je to Solventnost?. Víte např. kdo to je Mučedník? Znáte a víte kdo je Ortodoxní žid? Nemůžeme pravidelně aktualizovat všechny texty. Pojmy mohou mít různé významy podle toho o jaký obor se jedná. Zkuste hledání odborného pojmu Solventnost i v jiné kategorii než je sekce ekonomie. Některé texty jsme rozšířili i o krátkou citaci z Wikipedia.cz. K této citaci vždy uvádíme i odkaz na konkrétní stránku. S těmi lze dále pracovat při dodržení licence CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie ekonomie, graf ekonomie, solventnost, ilustrační obrázek

Děkujeme za návštěvu projektu shromažďujícího definice odborných pojmů, přesné vysvětlení slov, významy slov, známé i neznámé pojmy, slovníková hesla, popisy termínů s názvem Co Je To?.

Navštivte partnerskou stránku plnou tapet na plochu počítače, tabletu nebo chytrého telefonu. Vybírejte z řady motivů od mořských tapet až po oblíbené tapety sportovních aut.