Co je to?
Odborný termín, výraz, slovo Veřejný statek. Co znamená pojem Veřejný statek z kategorie Ekonomie?

Co je Veřejný statek?

Vysvětlení pojmu, hesla, definice termínu Veřejný statek

Veřejný statek je ekonomický pojem, kterým se označuje komodita, z níž mají všichni spotřebitelé stejný prospěch. Je poskytován bez úplaty, je nedělitelný, což znamená, že nikdo nemůže být vyloučen z jeho využívání.
Veřejné statky mohou být čisté, tedy spotřebovávané všemi uživateli a jejich spotřebu nelze dělit na jednotky. To mohou být například výdaje na obranu, veřejné osvětlení, majáky a podobně. U smíšených veřejných statků je možno určovat spotřebu jednotlivce, ani ten však nemůže být ze spotřeby vyloučen.


Co je to Veřejný statek? Význam slova, termín, Odborný termín, výraz, slovo Veřejný statek. Co znamená pojem Veřejný statek z kategorie Ekonomie?

Přes veškeré přiměřené úsilí tomu, aby informace na těchto stránkách byly správné, jejich přesnost nelze stoprocetně zaručit. Tento text byl napsán redaktory Superia.cz

Zaujalo vás slovo, termín Veřejný statek? Potom se o definici podělte s kamarády na sociálních sítích, jako jsou Facebook, Pinterest, síť X (dříve Twitter), Reddit apod.

 Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu  

Výraz Veřejný statek se nachází v kategorii ekonomie

Klíčová slova: synonymum, formulace, ekonomie, terminus technicus, slovo, wiki, definice, Veřejný statek, lexikon, ekonomie, slovník, přesný význam, popis, názvosloví, termín, význam slova, význam, terminologie


Pojem Veřejný statek je v kategorii ekonomie, ilustrační obrázek

Co označuje termín Veřejný statek? Definice termínu, výrazu z projektu Wikipedia

Níže umístěný text je převzat z online encyklopedie Wikipedia.cz. Více zde. Licence CC-BY-SA.

Čistý veřejný statek je statek, který charakterizují:

♦ nedělitelnost spotřeby,
♦ nevyloučitelnost ze spotřeby
♦ nulové mezní náklady na spotřebu každého dalšího spotřebitele.

Více informací o pojmu Veřejný statek lze najít v následujících zdrojích

Zkusit najít slovo Veřejný statek ve vyhledávači Qwant

Najít termín Veřejný statek ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Najít termín Veřejný statek ve fulltextu vyhledávače Info.com

Hledat slovo Veřejný statek ve Wikislovníku

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Veřejný statek ve vyhledávači DuckDuckGo

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Veřejný statek ve Wikimedia Commons

Dál můžete zkusit hledat slovo Veřejný statek například v Microsoft Bing, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, ve fulltextu Yahoo.com, ve vyhledávači Seznam.cz nebo v Lingea slovnících.

Často hledaná hesla, odborné termíny, pojmy, slova

Teď již zajisté znáte správnou odpověď na otázku jaká je definice termínu Veřejný statek? resp. co se vlastně skrývá pod slovem Veřejný statek? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Veřejný statek, odpověď na dotaz co je to Veřejný statek?. Víte např. kdo to je Glenn Hall? Znáte a víte kdo je Pavel Kamas? Omluvte nás, že, nestíháme pravidelnou aktualizaci všechny textů. Pojmy mohou mít různé významy v různém kontextu, v různých oborech. Doporučujeme vám hledat v jiných sekcích (než ekonomie). Některé pojmy jsou obohaceny o citaci z Wikipedie. U nich uvádíme i konkrétní url projektu kde se dozvíte více. Tyto lze kopírovat, upravovat a dále sdílet při dodržení licence CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie ekonomie, sloupcové grafy, veřejný statek, ilustrační obrázek

Milí čtenáři, děkujeme vám za návštěvu internetové encyklopedie, která shromažďuje slovníková hesla, přesné vysvětlení slov, známé i neznámé pojmy, zajímavosti, definice odborných pojmů, popisy termínů s názvem Co Je To?.

Ať jste chodec, cyklistika nebo automobilista, měl byste znát dopravní značky a jejich význam.