Co je to?
Definice výrazu Restrikce. Co znamená odborný pojem Restrikce z kategorie Ekonomie?

Co je Restrikce?

Co znamená termín, slovo, heslo, vysvětlení pojmu Restrikce?

Restrikce je označení pro nejrůznější druhy omezení, která bývají výsledkem rozhodnutí státních struktur nebo dalších oprávněných institucí, jejich příčinou tedy nebývají skutečné překážky.
V ekonomii se jedná třeba o restrikce měnové politiky, kdy dochází k omezování finančních objemů, zahraničního obchodu, vývozu nebo dovozu, úsporným opatřením, omezení rozsahu služeb, snížení počtu zaměstnanců nebo nákladů a podobně.


Co je to Restrikce? Význam slova, termín, Definice výrazu Restrikce. Co znamená odborný pojem Restrikce z kategorie Ekonomie?

Provozovatel neručí za aktuálnost a přesnost informací v textech. Text napsán pro Superia.cz

Potěší nás, pokud budete sdílet tuto odpověď na otázku co je to Restrikce? s vašimi kamarády na sociálních sítích Pinterestu, Facebooku či Twitteru.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru    

Pojem Restrikce je v sekci ekonomie

Klíčová slova: wiki, ekonomie, popis, heslo, slovník, lexikon, vysvětlení, odborný výraz, Restrikce, definice pojmu, synonymum, co to je, ekonomie, terminus technicus, přesný význam, význam pojmu, co znamená, význam slova


Pojem Restrikce je v kategorii ekonomie, ilustrační obrázek

Co nám píše encyklopedie Wikipedia o termínu Restrikce?

Následující definice pojmu pochází ze stránek Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Restrikce (z lat. re-stringo, re-strictum – škrtím, omezuji; nesprávně také restrinkce) znamená omezení, například snížení počtu zaměstnanců, redukce nákladů, rozsahu služeb a podobná úsporná opatření. Užívá se pro omezení daná rozhodnutím státu nebo jiné autority, nikoli faktickými překážkami, nedostatky a podobně.

Internetové odkazy na vyhledávače

Vyhledat termín Restrikce ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Restrikce ve vyhledávači DuckDuckGo

Hledat termín Restrikce na Google.cz

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Restrikce ve Wikimedia Commons

Zkusit najít Restrikce ve vyhledávači Qwant

Vyhledat pojem Restrikce ve fulltextu vyhledávače Info.com

Dál můžete zkusit hledat slovo Restrikce například ve Wikislovníku, v ABC slovníku cizích slov a synonym, v Seznam.cz slovníku cizích slov, ve vyhledávači Seznam.cz nebo v Lingea slovnících.

Podívejte se také na tyto odborné výrazy, pojmy, termíny a slova

Teďka už zajisté víte co je to Restrikce? resp. co vlastně znamená slovo Restrikce? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Restrikce, odpověď na dotaz co je to Restrikce?. Víte např. kdo to je Michal Kwiatkowski? Znáte a víte kdo je Blake Shelton? Údaje zde uvedené mohou být již neaktuální či zastaralé. Aktualizace článků není pravidelná. v různém kontextu, v různých oborech. Vyzkoušejte proto i příslušná synonyma a homonyma v jiných sekcích než ekonomie. Některé texty obsahují odkaz a krátkou citaci z české Wikipedie. Ty lze využívat v souladu s licencí CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Milí čtenáři, děkujeme vám za návštěvu internetové encyklopedie, která shromažďuje známé i neznámé pojmy, významy slov, definice odborných pojmů, přesné vysvětlení slov, zajímavosti, slovníková hesla s názvem Co Je To?.

Zavzpomínejte na klasiské hry zvané Arkády. Manic miner, Pacman nebo Lemmings si nyní můžete zahrát zdarma a online ve vašem prohlížeči.