Co je to?
Odborný výraz, definice slova Pandora Papers. Co znamená slovo Pandora Papers z kategorie Politika?

Co je Pandora Papers?

Pojem, definice termínu, vysvětlení slova Pandora Papers

Pandora Papers je název investigativního projektu, v jehož rámci bylo publikováno téměř 12 milionů dokumentů z právních kanceláří společnosti Mossack Fonseca se sídlem v Panamě. Dokumenty pocházely ze čtrnácti právních kanceláří, které nabízejí offshorové služby. Veřejnost tak získala informace o obrovském množství offshorových firem a mohla se seznámit s jejich vlastnickou strukturou. Celý případ se týkal čtyřiceti států. Název projektu byl inspirován bájí o Pandořině skříňce, ve které bylo uzamčeno zlo i všechny problémy lidstva. Po otevření skříňky se vše dostalo ven, do světa. Projekt Pandora je řízen Mezinárodním konsorciem investigativních novinářů, které tyto informace publikovalo.
Na projektu Pandora Papers pracovali novináři ze 117 zemí celého světa. Výsledkem bylo přibližně 12 milionů finančních záznamů s důvěrnými informacemi. Projekt Pandora Papers ukázal veřejnosti, jakým způsobem bohatí nebo mocní lidé využívají netransparentní právní úkony a anonymně pomocí offshorových společností optimalizují své daně. V publikovaných dokumentech se vyskytují velmi známá jména, ať už jde o politiky, sportovce, soudce a další známé osobnosti.


Co je to Pandora Papers? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Pandora Papers. Co znamená slovo Pandora Papers z kategorie Politika?

Texty mohou obsahovat chyby, nepřesnosti nebo překlepy. Text vytvořen redaktory Superia.cz

Tento text (Pandora Papers) můžete sdílet s přáteli na Redditu, Twitteru nebo Facebooku.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu      

Výraz Pandora Papers patří do kategorie politika

Klíčová slova: definice, názvosloví, lexikon, přesný výraz, politika, co to je, slovník, vysvětlení, terminologie, význam, pojem, Pandora Papers, definice pojmu, význam slova, termín, formulace, informace, co je to Pandora Papers?


Pojem Pandora Papers je v kategorii politika, ilustrační obrázek

Co označuje termín Pandora Papers? Definice termínu, výrazu z projektu Wikipedia

Dále uvedený text byl převzat ze svobodné otevřené online encyklopedie Wikipedia. Více zde. Dostupné pod licencí CC-BY-SA.

Pandora Papers je souhrnný název pro 11,9 milionů uniklých dokumentů, které v říjnu 2021 publikovalo Mezinárodní konsorcium investigativních novinářů (ICIJ). Data, obsažená v dokumentech, odhalila informace o skrytých přesunech kapitálu u více než 400 vysoce postavených členů vlády včetně současných a minulých prezidentů a premiérů, 130 miliardářů z žebříčku Forbes, celebrit, business leaderů, členů královských rodin, vůdců náboženských skupin, ale i drogových dealerů. Jedná se o dosud nejobsáhlejší odhalení skrytých finančních praktik, které ICIJ zveřejnilo, svým rozsahem předčilo i Panama Papers z dubna 2016 (11,5 milionů dokumentů). Data pochází ze 14 společností poskytujících finanční služby a poradenství v oblasti zakládání firem v daňových rájích a zemích s vysokým Indexem Finančního Tajemství, konkrétní zdroj úniku nebyl jmenován. Struktura balíčku dat se skládá především z textových dokumentů (celkem 6,4 milionu), mezi něž patří kopie cestovních pasů, výkazy z bankovních účtů, daňová přiznání nebo kupní a nájemní smlouvy k věcem movitým i nemovitým, dále obrázků (2,9 milionu), e-mailů (1,2 milionu) a v tisících také prezentací, zvukových záznamů, videí a tabulek.

Více informací o slovu Pandora Papers doporučujeme hledat v těchto zdrojích

Hledat pojem Pandora Papers ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Najít pojem Pandora Papers ve fulltextu Seznam.cz

Najít heslo Pandora Papers ve vyhledávači Yahoo

Hledat slovo Pandora Papers ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Vyhledat termín Pandora Papers ve Wikislovníku

Vyhledat slovo Pandora Papers ve vyhledávači Yandex

Dál můžete zkusit hledat slovo Pandora Papers například v Google obrázcích, v ABC slovníku cizích slov a synonym, ve Wikizdrojích, ve fulltextu Google.cz nebo v nabídce zboží na Heureka.cz.

Výběr z náhodných odborných pojmů, hesel, termínů

Právě jste se dozvěděli odpověď na otázku jaká je definice termínu Pandora Papers? resp. jaká je definice slova Pandora Papers? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Pandora Papers, odpověď na dotaz co je to Pandora Papers?. Víte např. kdo to je Macho? Znáte a víte kdo je Sára Saudková? Nemáme prostředky na pravidelnou aktualizace textů. v závislosti na oboru a kontextu. Zkuste hledat odborný výraz Pandora Papers i v jiné sekci než je kategorie politika. Některé texty jsou rozšířeny o citaci z české Wikipedie. Je zde uveden i odkaz na konkrétní stránku ze zmíněné encyklopedie. Tyto lze přebírat, upravovat a dále šířit při splnění licenčního ujednání CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Děkujeme za návštěvu online internetového slovníku zaměřeného především na významy slov, přesné vysvětlení slov, definice odborných pojmů, známé i neznámé pojmy, slovníková hesla, popisy termínů s názvem Co Je To?.

Oblíbenou dovolenkovou destinací Čechů je Egypt. Na těchto webových stránkách se o něm dozvíte mnoho zajímavého.