Co je to?
Odborný výraz, definice slova Pandora Papers. Co znamená pojem Pandora Papers z kategorie Politika?

Co je Pandora Papers?

Význam pojmu, termínu, vysvětlení výrazu Pandora Papers

Pandora Papers je název investigativního projektu, v jehož rámci bylo publikováno téměř 12 milionů dokumentů z právních kanceláří společnosti Mossack Fonseca se sídlem v Panamě. Dokumenty pocházely ze čtrnácti právních kanceláří, které nabízejí offshorové služby. Veřejnost tak získala informace o obrovském množství offshorových firem a mohla se seznámit s jejich vlastnickou strukturou. Celý případ se týkal čtyřiceti států. Název projektu byl inspirován bájí o Pandořině skříňce, ve které bylo uzamčeno zlo i všechny problémy lidstva. Po otevření skříňky se vše dostalo ven, do světa. Projekt Pandora je řízen Mezinárodním konsorciem investigativních novinářů, které tyto informace publikovalo.
Na projektu Pandora Papers pracovali novináři ze 117 zemí celého světa. Výsledkem bylo přibližně 12 milionů finančních záznamů s důvěrnými informacemi. Projekt Pandora Papers ukázal veřejnosti, jakým způsobem bohatí nebo mocní lidé využívají netransparentní právní úkony a anonymně pomocí offshorových společností optimalizují své daně. V publikovaných dokumentech se vyskytují velmi známá jména, ať už jde o politiky, sportovce, soudce a další známé osobnosti.


Co je to Pandora Papers? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Pandora Papers. Co znamená pojem Pandora Papers z kategorie Politika?

Při tvorbě obsahu (textů a obrázků) bylo postupováno s maximální péčí, ale přesto nelze zcela vyloučit možnost výskytu chyb. Text byl sepsán pro server Superia.cz

Velmi by nás potěšilo, pakliže byste sdíleli text Pandora Papers s vašimi známými a kamarády na Pinterestu, Facebooku nebo Twitteru.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu      

Pojem Pandora Papers se nachází v sekci politika

Klíčová slova: význam, význam slova, přesný význam, formulace, definice, názvosloví, lexikon, terminologie, heslo, vysvětlení, informace, termín, co je to Pandora Papers?, co znamená, slovo, synonymum, přesný výraz, co to je


Pojem Pandora Papers je v kategorii politika, ilustrační obrázek

Co znamená pojem Pandora Papers? Definice termínu, výrazu z Wikipedie

Uvedené vysvětlení pojmu je převzato z webu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Pandora Papers je souhrnný název pro 11,9 milionů uniklých dokumentů, které v říjnu 2021 publikovalo Mezinárodní konsorcium investigativních novinářů (ICIJ). Data, obsažená v dokumentech, odhalila informace o skrytých přesunech kapitálu u více než 400 vysoce postavených členů vlády včetně současných a minulých prezidentů a premiérů, 130 miliardářů z žebříčku Forbes, celebrit, business leaderů, členů královských rodin, vůdců náboženských skupin, ale i drogových dealerů. Jedná se o dosud nejobsáhlejší odhalení skrytých finančních praktik, které ICIJ zveřejnilo, svým rozsahem předčilo i Panama Papers z dubna 2016 (11,5 milionů dokumentů). Data pochází ze 14 společností poskytujících finanční služby a poradenství v oblasti zakládání firem v daňových rájích a zemích s vysokým Indexem Finančního Tajemství, konkrétní zdroj úniku nebyl jmenován. Struktura balíčku dat se skládá především z textových dokumentů (celkem 6,4 milionu), mezi něž patří kopie cestovních pasů, výkazy z bankovních účtů, daňová přiznání nebo kupní a nájemní smlouvy k věcem movitým i nemovitým, dále obrázků (2,9 milionu), e-mailů (1,2 milionu) a v tisících také prezentací, zvukových záznamů, videí a tabulek.

Linky na jiné informační zdroje

Hledat heslo Pandora Papers ve vyhledávači Yandex

Vyhledat výraz Pandora Papers ve Wikislovníku

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Pandora Papers ve vyhledávači DuckDuckGo

Hledat výraz Pandora Papers ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Najít výraz Pandora Papers ve fulltextu Seznam.cz

Vyhledat pojem Pandora Papers na Google.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Pandora Papers například ve Wikizdrojích, v ABC slovníku cizích slov a synonym, v Google obrázcích, v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons nebo v projektu slovnik.cz.

Víte, co znamenají tato slova, odborné termíny a pojmy?

Teďka již bezesporu víte jaký je význam slova Pandora Papers? resp. jaký je význam pojmu Pandora Papers? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Pandora Papers, odpověď na dotaz co je to Pandora Papers?. Víte např. kdo to je Jim Brown? Znáte a víte kdo je Sára Saudková? Věříme, že chápete, že texty nemohou být často aktualizovány. Pojmy mohou mít různé významy podle různých oborů. Zkuste hledání odborného pojmu Pandora Papers i v jiné kategorii než je sekce politika. K vybraným textům jsme doplnili citaci z projektu Wikipedia.cz včetně odkazu na konkrétní podstránku na Wikipedii, kde se dozvíte víc. Ty spadají pod licenci CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie politika, socha svobody, pandora Papers, ilustrační obrázek

Vážení návštěvníci, děkujeme vám za návštěvu encyklopedického projektu shromažďujícího přesné vysvětlení slov, zajímavosti, známé i neznámé pojmy, definice odborných pojmů, popisy termínů, významy slov s názvem Co Je To?.

Oblíbenou dovolenkovou destinací Čechů je Egypt. Na těchto webových stránkách se o něm dozvíte mnoho zajímavého.