Co je to?
Definice výrazu, termínu Franchising. Co znamená odborný pojem Franchising z kategorie Ekonomie?

Co je Franchising?

Pojem, definice termínu, vysvětlení slova Franchising

Anglické slovo franchising se v češtině vyskytuje i jako franšízing. Jedná se o způsob obchodní činnosti, který se využívá v různých součástech průmyslu a obchodu. Jde o poskytnuní práva užívat obchodní známku a znalosti cizí korporace pro vlastní podnikání.
Jako první případ franšízování se často pokládá výroba šicích strojů Singer. V současnosti se franšízing hojně prosazuje v pohostinství i u známých firem jako McDonald’s či Kentucky Fried Chicken.


Co je to Franchising? Význam slova, termín, Definice výrazu, termínu Franchising. Co znamená odborný pojem Franchising z kategorie Ekonomie?

Text zveřejněný na těchto webových stránkách má pouze informativní charakter a může obsahovat nepřesnosti či chyby. Text byl sepsán pro server Superia.cz

Zaujala vás definice slova Franchising? Pak se o tuto stránku podělte s blízkými na Twitteru, Redditu nebo Facebooku.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku 

Pojem Franchising je v kategorii ekonomie

Klíčová slova: formulace, přesný význam, definice, heslo, ekonomie, Franchising, názvosloví, slovo, co je to Franchising?, co to je, synonymum, wiki, definice pojmu, terminologie, ekonomie, význam pojmu, slovník, přesný výraz


Pojem Franchising je v kategorii ekonomie, ilustrační obrázek

Co znamená pojem Franchising? Výraz, definice slova z Wikipedie

Uvedené vysvětlení pojmu je převzato z webu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Franchising (franšízing nebo frančízing, správně vysloveno [fren-čáj-zing]) je systém marketingu produktů, služeb a technologií, spočívající v těsné a stálé spolupráci mezi právně a finančně odlišnými podniky - franchisorem a franchisantem - v rámci které franchisor poskytuje svým franchisantům určitý nárok, ale rovněž je zavazuje k povinnosti provozovat činnost v souladu s koncepcí franchisingu. Tento nárok opravňuje každého franchisanta, výměnou za bezprostřední anebo zprostředkované finanční služby, k využívání obchodního názvu, ochranné značky zboží nebo značky služby, know-how, obchodních a technických metod, systémů procedurálních a jiných vlastnických průmyslových nebo intelektuálních práv, při zajištění stalé obchodní a technické pomoci, v rámci a na období trvání písemné franchisové smlouvy uzavřené za tímto účelem mezi oběma stranami. (Evropský kodex franchisingu).

Hledejte v dalších online informačních zdrojích

Hledat videa s názvem Franchising na Youtube

Vyhledat heslo Franchising ve fulltextu vyhledávače Info.com

Vyhledat heslo Franchising ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Franchising ve Wikimedia Commons

Najít výraz Franchising ve vyhledávači Yandex

Zkusit najít Franchising na Google.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Franchising například ve Wikizdrojích, v ABC slovníku cizích slov a synonym, v Google obrázcích, v evropském vyhledávači Qwant nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Výběr z náhodných odborných pojmů, hesel, termínů

Teď už znáte odpověď na otázku jaký je význam slova Franchising? resp. co se skrývá pod slovem Franchising? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Franchising, odpověď na dotaz co je to Franchising?. Víte např. kdo to je Koloběžkář? Znáte a víte kdo je Hasan Nasralláh? Bohužel, nestíháme pravidelně aktualizovat všechny texty. Pojmy mohou mít různé významy v závislosti na oboru a kontextu. Zkuste hledat odborný výraz Franchising i v jiné sekci než je kategorie ekonomie. U části pojmů naleznete citaci z projektu Wikipedia včetně internetové adresy kde naleznete kompletní popis. Takový text je šířen pod licencí CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie ekonomie, americky dolar, franchising, ilustrační obrázek

Vážení čtenáři, musíme vám poděkovat za návštěvu internetového encyklopedického slovníku, který se zaměřuje na významy slov, známé i neznámé pojmy, zajímavosti, popisy termínů, definice odborných pojmů, slovníková hesla s názvem Co Je To?.

Setkali jste se s pojmem švica a nevíte, co znamená? Pokud je vaše odpověď kladná, podívejte se na tento web na kterém můžete nalézt odpověď.