Co je to?
Odborný termín, výraz, slovo Slaňování. Co znamená pojem Slaňování z kategorie Sport?

Co je Slaňování?

Co znamená pojem, slovo, definice termínu Slaňování?

Slaňování je pojmenování pro spouštění osob na laně – horolezeckém nebo textilním. Toto spouštění pomocí vláknového tření je řízené. Je při něm omotáno lano kolem těla nebo se používají slaňovací brzdy.
Rychlost a brždění lze ovlivňovat pomocí tahání za volný konec lana. Síla brždění závisí také na tření nebo na změnách způsobu omotání lana (úhel opásání).


Co je to Slaňování? Význam slova, termín, Odborný termín, výraz, slovo Slaňování. Co znamená pojem Slaňování z kategorie Sport?

Neručíme za pravdivost, aktuálnost a přesnost informací uvedených na těchto internetových stránkách. Text vytvořen redaktory Superia.cz

Zaujalo vás slovo, termín Slaňování? Potom se o definici podělte s kamarády na Pinterestu nebo na Facebooku či Twitteru.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu      

Heslo Slaňování se nachází v kategorii sport

Klíčová slova: informace, pojem, heslo, definice, terminus technicus, odborné názvosloví, sport, co je to Slaňování?, význam slova, význam, význam pojmu, termín, Slaňování, definice pojmu, lexikon, terminologie, přesný význam, co to je


Pojem Slaňování je v kategorii sport, ilustrační obrázek

V online encyklopedii Wikipedia se o slovu Slaňování můžete dozvědět následující

Následující text definice pojmu byl převzat z projektu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Slaňování je řízené spouštění osob na textilním např. horolezeckém laně. Slaňovat lze opásáním lana kolem těla (tzv. Dülferův sed) nebo pomocí technických prostředků nazvaných slaňovací brzdy.

Odkazy na vyhledávače, online encyklopedie a slovníky

Vyhledat pojem Slaňování ve fulltextu Seznam.cz

Vyhledat termín Slaňování ve fulltextu vyhledávače Info.com

Hledat videa s názvem Slaňování na Youtube

Vyhledat slovo Slaňování na Google.cz

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Slaňování ve vyhledávači DuckDuckGo

Vyhledat termín Slaňování ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Slaňování například v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, v Microsoft Bing, ve ekologickém vyhledávači Ecosia nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Vybrané termíny, slova, pojmy

Teď již zajisté znáte správnou odpověď na otázku co to je Slaňování? resp. co se vlastně skrývá pod slovem Slaňování? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Slaňování, odpověď na dotaz co je to Slaňování?. Víte např. kdo to je Antikrist? Znáte a víte kdo je Templář? Data na webu nejsou pravidelně aktualizovaná, texty nemusí vždy reflektovat aktuální stav. Pojmy mohou mít různé významy podle toho o jaký obor se jedná. Radíme proto zkusit hledat pojem Slaňování v dalších sekcích tohoto webu, v jiné kategorii než je sport. Některé pojmy obsahují doplňující definici z Wikipedie včetně url na konkrétní stránku. S těmi lze dále pracovat při dodržení licence CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie sport, basket míč, koš, slaňování, ilustrační obrázek

Vážení čtenáři, děkujeme vám za návštěvu projektu shromažďujícího definice odborných pojmů, známé i neznámé pojmy, významy slov, přesné vysvětlení slov, popisy termínů, slovníková hesla s názvem Co Je To?.

Stahujte romantické tapety na pozadí vašeho počítače z partnerské stránky. Na výběr máte z mnoha kategorií jako zvířátka nebo příroda.