Co je to?
Definice odborného termínu, slova Slaňování. Co znamená pojem Slaňování z kategorie Sport?

Co je Slaňování?

Co znamená termín Slaňování? Vysvětlení pojmu, definice hesla

Slaňování je pojmenování pro spouštění osob na laně – horolezeckém nebo textilním. Toto spouštění pomocí vláknového tření je řízené. Je při něm omotáno lano kolem těla nebo se používají slaňovací brzdy.
Rychlost a brždění lze ovlivňovat pomocí tahání za volný konec lana. Síla brždění závisí také na tření nebo na změnách způsobu omotání lana (úhel opásání).


Co je to Slaňování? Význam slova, termín, Definice odborného termínu, slova Slaňování. Co znamená pojem Slaňování z kategorie Sport?

Provozovatel v žádném případě neručí za aktuálnost, správnost a přesnost údajů zveřejněných na stránkách. Sepsáno redaktory Superia.cz

Budeme rádi, pokud budete definici slova Slaňování sdílet s kolegy prostřednictvím uvedených tlačítek na sociálních sítích Facebook nebo Twitter.

 Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu      

Pojem Slaňování patří do sekce sport

Klíčová slova: formulace, význam slova, odborný výraz, význam, popis, sport, pojem, význam pojmu, sport, Slaňování, přesný výraz, co to je, lexikon, termín, co znamená, definice pojmu, co je to Slaňování?, synonymum


Pojem Slaňování je v kategorii sport, ilustrační obrázek

Co znamená pojem Slaňování? Definice termínu, výrazu z Wikipedie

Následující definice pojmu pochází ze stránek Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Slaňování je řízené spouštění osob na textilním např. horolezeckém laně. Slaňovat lze opásáním lana kolem těla (tzv. Dülferův sed) nebo pomocí technických prostředků nazvaných slaňovací brzdy.

Hledejte v dalších online informačních zdrojích

Zkusit najít termín Slaňování ve vyhledávači Yandex

Hledat heslo Slaňování ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Najít heslo Slaňování ve vyhledávači Qwant

Vyhledat slovo Slaňování ve fulltextu Seznam.cz

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Slaňování ve vyhledávači DuckDuckGo

Zkusit najít výraz Slaňování na Google obrázcích

Dál můžete zkusit hledat slovo Slaňování například v Seznam.cz slovníku cizích slov, v Google překladači, ve Wikizdrojích, ve ekologickém vyhledávači Ecosia nebo v nabídce zboží na Heureka.cz.

Náhodných výběr hesel, pojmů a odborných termínů

Text na tomto webu vám dal odpověď na otázku co je to Slaňování? resp. jaký je význam slova Slaňování? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Slaňování, odpověď na dotaz co je to Slaňování?. Víte např. kdo to je Světlana Witowská? Znáte a víte kdo je Templář? Bohužel, nestíháme pravidelně aktualizovat všechny texty. v závislosti na oboru a kontextu. Doporučujeme proto pokusit se najít heslo Slaňování i jinde než v sekci než v sport. U některých textů citujeme českou Wikipedii. Spolu s krátkou citací (textem) vždy uvádíme u url adresu projektu. Takový text je šířen pod licencí CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Vážení čtenáři, musíme vám poděkovat za návštěvu internetového encyklopedického slovníku, který se zaměřuje na popisy termínů, definice odborných pojmů, přesné vysvětlení slov, slovníková hesla, významy slov, známé i neznámé pojmy s názvem Co Je To?.

Stahujte romantické tapety na pozadí vašeho počítače z partnerské stránky. Na výběr máte z mnoha kategorií jako zvířátka nebo příroda.