Co je to?
Odborný termín, výraz, slovo Pétanque. Co znamená pojem Pétanque z kategorie Sport?

Co je Pétanque?

Co znamená termín, výraz, pojem, vysvětlení hesla Pétanque?

Pétanque je sportovně nenáročná společenská hra vhodná pro všechny věkové kategorie. Proti sobě hrají dvě jedno- až tříčlenná družstva. Hraje se koulemi, které je potřeba dostat co nejblíže k cíli, prasátku. To je malá dřevěná kulička. Hraje se v jakémkoli terénu, důležité je zvládnutí techniky, ke kterému je potřeba pravidelně trénovat. Česky se tato hra označuje jako koulená.
Hra sama pochází z Francie, ze středomořské oblasti, ale hrála se již v době starověku. Pétanque se zařadil k francouzskému životnímu stylu a je se s ním možno setkat kdekoli. Hrací koule jsou z kovu, duté a váží kolem 700 g. Jsou označeny zářezy, aby se od sebe daly rozeznat. Hraje se v jakémkoli terénu, k nejčastějším patří udusaný písek. Hřiště není velké, většinou 4x15 m. Během hry se počítají body, vítěz hází prasátko pro další hru. Vítězí družstvo, kterému se podaří získat 13 bodů.


Co je to Pétanque? Význam slova, termín, Odborný termín, výraz, slovo Pétanque. Co znamená pojem Pétanque z kategorie Sport?

Neručíme za pravdivost poskytovaných informací. Text je vypracovaný autorkami přímo pro projekt Superia.cz

Sdílejte text pojmu Pétanque s vašimi kamarády, známými a přáteli na Pinterestu, Facebooku nebo Twitteru.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu      

Heslo Pétanque se nachází v kategorii sport

Klíčová slova: wiki, definice, popis, přesný význam, terminologie, význam slova, informace, slovník, terminus technicus, heslo, pojem, sport, vysvětlení, sport, termín, přesný výraz, co je to Pétanque?, Pétanque


Pojem Pétanque je v kategorii sport, ilustrační obrázek

Co znamená pojem Pétanque? Definice slova, termínu z Wikipedie

Uvedená defice je převzata z internetové online encyklopedie Wikipedia. Odkaz na článek je zde. Licence CC-BY-SA.

Pétanque (koulená) je francouzská společenská hra pro dvě 1–3 členná družstva, která se snaží umístit koule co nejblíže k cíli, který tvoří dřevěná kulička, tzv. prasátko. Princip hry je velmi jednoduchý, ale dokonalé zvládnutí techniky a taktiky vyžaduje pravidelný trénink.
Výraznou předností této hry je to, že ho může hrát prakticky každý (ženy s muži, starci s dětmi, i tělesně postižení se mohou zúčastňovat všech turnajů) a prakticky kdekoliv (terén hřiště je libovolný).

Odkazy na jiné weby

Hledat pojem Pétanque ve vyhledávači Yahoo

Zkusit najít slovo Pétanque na Google.cz

Hledat termín Pétanque ve fulltextu Seznam.cz

Zkusit najít pojem Pétanque ve Wikislovníku

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Pétanque ve Wikimedia Commons

Hledat videa s názvem Pétanque na Youtube

Dál můžete zkusit hledat slovo Pétanque například v metavyhledávači Info.com, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo, v Google obrázcích nebo v Lingea slovnících.

Jaké pojmy, odborné termíny a hesla lidé hledají?

Teďka už zajisté víte co to je Pétanque? resp. co vlastně znamená slovo Pétanque? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Pétanque, odpověď na dotaz co je to Pétanque?. Víte např. kdo to je Koncipient? Znáte a víte kdo je Elliot Page? Pochopte prosím, že nemáme prostředky na častou aktualizaci všech textů. Pojmy mohou mít různé významy vzhledem k tomu, že se používají v rozdílných oborech lidské činnosti. Vyzkoušet tak můžete i příslušná homonyma a synonyma v jiných sekcích než sport. Některé pojmy obsahují doplňující definici z Wikipedie včetně url na konkrétní stránku. Tyto texty lze potom kopírovat, editovat a dále šířit při splnění podmínek vyplývajících z licence CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie sport, basebalova rukavice, pétanque, ilustrační obrázek

Milí čtenáři, musíme vám poděkovat za návštívení internetového slovníku, který shromažďuje významy slov, definice odborných pojmů, zajímavosti, popisy termínů, přesné vysvětlení slov, známé i neznámé pojmy s názvem Co Je To?.

Být, bydlit, obyvatel ... Vzpomenete si ještě na všechna vyjmenovaná slova po B?