Co je to?
Definice odborného termínu, slova Pencak Silat. Co znamená pojem Pencak Silat z kategorie Sport?

Co je Pencak Silat?

Význam termínu, výrazu, vysvětlení pojmu Pencak Silat

Pencak Silat je pojmenování bojového umění pocházejícího z Indonésie. Tato země má více než 300 bojových stylů, které se od sebe příliš neliší, proto nesou jednoné označení Pencak Silat. Silat je název pro účinné likvidační techniky, slovem pencak se označuje styl nebo umění. O původu tohoto bojového umění není mnoho známo, písemné záznamy neexistují a informace byly předávány ústně. Jsou také součástí různých legend a bájí. Používají se méně nápadné zbraně, základem boje jsou údery, kopy, páky nebo strhy.
Pencak Silat je velice brutální, jeho cílem je co nejúčinněji a nejrychleji zlikvidovat protivníka. Nejčastěji používanými nástroji jsou kris – vlnitá dýka – a nenápadný nůž zvaný karambit. Tyto zbraně patří v mnoha zemích mezi zakázané. Bojovníci se také efektivně brání pomocí šátku, kterým lze protivníka škrtit. Tento šátek se nazývá samping. Pencat Silat je součástí výuky indonéských vojáků a policistů, Evropané se ho mohou naučit například ve Francii.


Co je to Pencak Silat? Význam slova, termín, Definice odborného termínu, slova Pencak Silat. Co znamená pojem Pencak Silat z kategorie Sport?

Informace uvedené na těchto stránkách jsou bez záruky. Uvedený text sepsán reaktory Superia.cz

Zaujala vás definice pojmu Pencak Silat? Pak se o ní podělte s partnery, kolegy a kamarády na Pinterestu nebo na Facebooku či Twitteru.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu  

Termín Pencak Silat patří do sekce sport

Klíčová slova: význam pojmu, slovník, lexikon, názvosloví, sport, vysvětlení, odborné názvosloví, wiki, co je to Pencak Silat?, terminus technicus, terminologie, heslo, význam, přesný výraz, sport, termín, odborný výraz, definice pojmu


Pojem Pencak Silat je v kategorii sport, ilustrační obrázek

Co se píše ve Wikipedii o pojmu Pencak Silat?

Níže uvedený text byl převzat z online encyklopedie Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Pencak silat je bojové umění rozšířené v oblasti jihovýchodní Asie, zejména v Malajsii, v Indonésii, v jižním Thajsku a v Singapuru. Tradičně se cvičí i v Bruneji, ve Vietnamu a na Filipínách. Bývá i součástí školní výuky a používají ho místní policejní složky.
Pro pencak silat je typické precizní nacvičování technik v pomalém tempu. Až po jejich zvládnutí se přechází k provádění technik v rychlosti. Tradiční pencak silat se vyznačuje elegantními pohyby, rychlými změnami vysokého a nízkého postoje a estetickými zahajovacími fázemi boje.

Další informace o pojmu Pencak Silat hledejte v níže uvedených zdrojích

Hledat výraz Pencak Silat ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Najít termín Pencak Silat ve Wikizdrojích

Zkusit najít frázi Pencak Silat ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Pencak Silat ve Wikimedia Commons

Hledat slovo Pencak Silat ve fulltextu vyhledávače Info.com

Vyhledat slovo Pencak Silat ve fulltextu Seznam.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Pencak Silat například ve fulltextu Yahoo.com, v ABC slovníku cizích slov a synonym, ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo, ve Wikislovníku nebo v projektu slovnik.cz.

Výběr náhodných pojmů, výrazů, odborných termínů a slov

Nyní již víte co znamená Pencak Silat? resp. jaká je definice termínu Pencak Silat? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Pencak Silat, odpověď na dotaz co je to Pencak Silat?. Víte např. kdo to je Biolog? Znáte a víte kdo je Veterinář? Informace nemohou být pravidelně updatovány, proto mohou být zastaralé, neplatné, neaktuální či nepřesné. podle toho o jaký obor se jedná. Vyzkoušejte proto hledání v jiných kategoriích (než sport). U některých textů najdete krátkou citaci z projektu Wikipedia včetně odkazu na kompletní text. Takový typ textu je distribuován pod licencí CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Vážení návštěvníci, děkujeme vám za navštívení našeho encyklopedického slovníku, který se zaměřuje na významy slov, přesné vysvětlení slov, slovníková hesla, definice odborných pojmů, zajímavosti, popisy termínů s názvem Co Je To?.

Vzpomenete si ještě na vyjmenovaná slova? Znáte vyjmenovaná slova po L nebo po Z?