Co je to?
Definice výrazu Bodyfitness. Co znamená odborný pojem Bodyfitness z kategorie Sport?

Co je Bodyfitness?

Pojem, definice termínu, vysvětlení slova Bodyfitness

Bodyfitness je jednou ze soutěžních kategorií fitness. Je její obdobou, původně byla určena pouze ženám a je zaměřena hlavně na estetiku těla. Závodník nebo závodnice jsou omezeni soutěžní váhou, která je omezena tak, že nesmí překročit rozdíl mezi výškou startujícího a jedním metrem. V soutěži se porovnává celá postava, předvádějí se povinné pózy a volné sestavy. Postava však není hodnocena tak přísně jako v kulturistice.
Důležitým hlediskem je pěkná silueta a to, jak rovnoměrně jsou po těle rozvrstveny svaly. Postava je předváděna v pohybu, soutěžící provádí sebeprezentaci nazývanou T-walking. Trup musí mít tvar V, přiměřené osvalení, nízké procento tělesného tuku, ale svaly nesmí být výrazně vyrýsovány jako v kulturistice. Ženy vystupují oblečené do bikin a v botách na jehlových podpatcích. Kromě těla je hodnocen i make-up a také účes. Mužská bodyfitness se v České republice prosadila v roce 2005.


Co je to Bodyfitness? Význam slova, termín, Definice výrazu Bodyfitness. Co znamená odborný pojem Bodyfitness z kategorie Sport?

Provozovatel v žádném případě neručí za aktuálnost údajů uveřejněných na webu. Sepsáno redaktory Superia.cz

Tento text samozřejmě můžete sdílet s kolegy, přáteli a partnery prostřednictvím uvedených tlačítek na sociálních sítích Facebook nebo Twitter.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru    

Heslo Bodyfitness je v sekci sport

Klíčová slova: význam slova, odborné názvosloví, heslo, formulace, význam, wiki, termín, přesný výraz, názvosloví, co to je, popis, slovník, význam pojmu, odborný výraz, sport, synonymum, pojem, sport


Pojem Bodyfitness je v kategorii sport, ilustrační obrázek

Wikipedie píše o slovu Bodyfitness?

Následující definice termínu byla převzata z internetového projektu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Bodyfitness je soutěžní kategorie a obdoba fitness, s tím, že závodník je limitován v soutěžní váze. Soutěžní váha nesmí překročit rozdíl výšky závodníka a 1 metru. Bodyfitness mužů mělo v České republice první premiéru v dubnu roku 2005 na mistrovských soutěžích ČR v kulturistice, fitness a bodyfitness. Do této doby zde byl jen bodyfitness žen.
Samotná soutěž se skládá z porovnání celé postavy, v povinných pózách a z volné sestavy.

Více informací o slovu Bodyfitness doporučujeme hledat v těchto zdrojích

Vyhledat výraz Bodyfitness ve fulltextu vyhledávače Info.com

Vyhledat výraz Bodyfitness ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Zkusit najít termín Bodyfitness ve vyhledávači Yahoo

Hledat heslo Bodyfitness na Google obrázcích

Najít výraz Bodyfitness ve Wikizdrojích

Zkusit najít frázi Bodyfitness ve vyhledávači Yandex

Dál můžete zkusit hledat slovo Bodyfitness například ve videích na Youtube, v nabídce zboží na Heureka.cz, ve vyhledávači Seznam.cz, ve Wikislovníku nebo v Lingea slovnících.

Často hledaná hesla, odborné termíny, pojmy, slova

Text na tomto webu vám dal odpověď na otázku jaký je přesný význam slova Bodyfitness? resp. jaký je význam slova Bodyfitness? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Bodyfitness, odpověď na dotaz co je to Bodyfitness?. Víte např. kdo to je Hašišák? Znáte a víte kdo je Ústavní činitel? Nemáme prostředky na pravidelnou aktualizace textů. v různých oborech lidské činnosti. Doporučujeme vám hledat v jiných sekcích (než sport). Některé pojmy obsahují i krátkou citaci z české Wikipedie včetně internetového odkazu na podrobný popis. Jedná se o texty spadající pod licenci CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Děkujeme vám za návštěvu encyklopedického projektu shromažďujícího zajímavosti, definice odborných pojmů, slovníková hesla, známé i neznámé pojmy, přesné vysvětlení slov, významy slov s názvem Co Je To?.

Pýcha, pytel, pysk ... Víte jak to pokračuje dál? Pokud ne, odpověď naleznete tady.