Co je to?
Definice výrazu Visegrádská čtyřka. Co znamená odborný pojem Visegrádská čtyřka z kategorie Politika?

Co je Visegrádská čtyřka?

Co znamená heslo, definice termínu, pojmu Visegrádská čtyřka?

Visegrádská čtyřka je název čtyř středoevropských zemí, ČR, Slovenska, Polska a Maďarska z doby těsně po sametové revoluci. Označení je neoficiální, název Visegrádská čtyřka toto seskupení obdrželo podle setkání v Maďarském Visegrádu v roce 1991.
Sešli se zde prezidenti a premiér těchto zemí, aby dohodli blízkou spolupráci směřující k integraci postkomunistických zemí do Evropy. Byly navázány i další spolupráce pod souhrnným názvem Visegrádská čtyřka +.


Co je to Visegrádská čtyřka? Význam slova, termín, Definice výrazu Visegrádská čtyřka. Co znamená odborný pojem Visegrádská čtyřka z kategorie Politika?

Informace obsažené na našich webových stránkách byly pečlivě zkontrolovány. I přesto však nepřebíráme odpovědnost za případné chyby. Napsáno redaktory Superia.cz

Uvedený text s definicí slova Visegrádská čtyřka můžete samozřejmě sdílet s ostatními na Twitteru, Redditu, Pinterestu, Facebooku nebo na jiných, zde neuvedených sociálních sítích.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru    

Heslo Visegrádská čtyřka je v sekci politika

Klíčová slova: termín, lexikon, přesný význam, názvosloví, co je to Visegrádská čtyřka?, politika, slovo, co to je, co znamená, informace, definice pojmu, slovník, odborné názvosloví, terminus technicus, heslo, odborný výraz, politika, vysvětlení


Pojem Visegrádská čtyřka je v kategorii politika, ilustrační obrázek

Co označuje termín Visegrádská čtyřka? Odborný výraz, termín, definice slova z projektu Wikipedia

Následující definice termínu byla převzata z internetového projektu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Visegrádská skupina [višegrádská] (také nazývaná Visegrádská čtyřka nebo V4) je aliance čtyř států střední Evropy: Česka, Maďarska, Polska, Slovenska.

Hledejte pojem Visegrádská čtyřka v následujících vyhledávačích

Zkusit najít výraz Visegrádská čtyřka ve vyhledávači Yahoo

Hledat termín Visegrádská čtyřka ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Hledat pojem Visegrádská čtyřka ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Najít výraz Visegrádská čtyřka ve fulltextu Seznam.cz

Najít termín Visegrádská čtyřka na Google obrázcích

Hledat videa s názvem Visegrádská čtyřka na Youtube

Dál můžete zkusit hledat slovo Visegrádská čtyřka například v Microsoft Bing, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, ve Wikislovníku, v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons nebo v projektu slovnik.cz.

Podívejte se také na tyto odborné výrazy, pojmy, termíny a slova

Nyní už nejspíš víte jaký je přesný význam slova Visegrádská čtyřka? resp. jaký je přesný význam slova Visegrádská čtyřka? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Visegrádská čtyřka, odpověď na dotaz co je to Visegrádská čtyřka?. Víte např. kdo to je Židák? Znáte a víte kdo je Chytrolín? Informace v textu mohou být zastaralé. Stránky jsou aktualizovány nepravidelně dle možností. vzhledem k tomu, že se používají v rozdílných oborech lidské činnosti. Vyzkoušejte proto i příslušná synonyma a homonyma v jiných sekcích než politika. Některé pojmy obsahují i krátkou citaci z české Wikipedie včetně internetového odkazu na podrobný popis. Tyto texty lze potom kopírovat, editovat a dále šířit při splnění podmínek vyplývajících z licence CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Milí čtenáři, musíme vám poděkovat za návštívení internetového slovníku, který shromažďuje přesné vysvětlení slov, významy slov, známé i neznámé pojmy, definice odborných pojmů, zajímavosti, slovníková hesla s názvem Co Je To?.

Víte co znamená zkratka AYOR, JFGI nebo WIYF? Tyto a další zkratky naleznete na našem spřáteleném webu.