Co je to?
Odborný výraz, definice slova Ultimátum. Co znamená pojem Ultimátum z kategorie Politika?

Co je Ultimátum?

Co znamená pojem, slovo, definice termínu Ultimátum?

Ultimátum je slovo cizího původu, které označuje takový požadavek, u něhož je vyžadováno splnění v určeném čase. V případě, že by požadavek splněn nebyl, budou následovat sankce vůči tomu, kdo ho splnit měl. Ultimátu většinou předchází několik žádostí a ultimátum je tedy konečné.
Používají ho například diplomaté, kteří hrozí vyhlášením, války, embargem, omezením obchodu či různými dalšími sankcemi, a také únosci, kteří vyhrožují fyzickou likvidací rukojmí. Ultimáta se dávají i v běžném občanském životě, v obchodních vztazích, v soudních procesech, v pracovních, manželských nebo rodinných vztazích.


Co je to Ultimátum? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Ultimátum. Co znamená pojem Ultimátum z kategorie Politika?

Při tvorbě obsahu (textů a obrázků) bylo postupováno s maximální péčí, ale přesto nelze zcela vyloučit možnost výskytu chyb. Uvedený text sepsán reaktory Superia.cz

Text můžete velmi jednoduše sdílet s bližními na Pinterestu nebo na Facebooku či Twitteru.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu  

Výraz Ultimátum se nachází v sekci politika

Klíčová slova: význam, heslo, co to je, informace, Ultimátum, co znamená, termín, wiki, synonymum, názvosloví, co je to Ultimátum?, vysvětlení, význam slova, popis, lexikon, terminus technicus, formulace, pojem


Pojem Ultimátum je v kategorii politika, ilustrační obrázek

Co se můžete dočíst ve Wikipedii o termínu Ultimátum?

Dále uvedený text byl převzat ze svobodné otevřené online encyklopedie Wikipedia. Více zde. Dostupné pod licencí CC-BY-SA.

Ultimátum je požadavek, jehož splnění je požadováno v určité době a jehož nesplnění je následováno sankcemi vůči tomu, kdo má ultimátum splnit. Straně, která má požadavek splnit, bylo tzv. „dáno ultimátum“. Ultimátum je obvykle konečným požadavkem po řadě žádostí.

Více informací o pojmu Ultimátum lze najít v následujících zdrojích

Hledat heslo Ultimátum ve fulltextu vyhledávače Info.com

Najít výraz Ultimátum na Google.cz

Hledat frázi Ultimátum ve Wikizdrojích

Najít výraz Ultimátum na Google obrázcích

Zkusit najít výraz Ultimátum ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Hledat heslo Ultimátum ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Ultimátum například ve ruském vyhledávači Yandex, v projektu slovnik.cz, ve vyhledávači Seznam.cz, ve ekologickém vyhledávači Ecosia nebo v nabídce zboží na Heureka.cz.

Náhodných výběr hesel, pojmů a odborných termínů

Tyto webové stránky vám přinesly odpověď na otázku jaká je definice termínu Ultimátum? resp. co to je Ultimátum? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Ultimátum, odpověď na dotaz co je to Ultimátum?. Víte např. kdo to je Kim Kardashian? Znáte a víte kdo je Ladyva? Omluvte nás, že, nestíháme pravidelnou aktualizaci všechny textů. v různém kontextu, v různých oborech. Doporučujeme proto pokusit se najít heslo Ultimátum i jinde než v sekci než v politika. K vybraným textům jsme doplnili citaci z projektu Wikipedia.cz včetně odkazu na konkrétní podstránku na Wikipedii, kde se dozvíte víc. Tyto lze kopírovat, upravovat a dále sdílet při dodržení licence CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Milí čtenáři, děkujeme vám za návštěvu internetové encyklopedie, která shromažďuje známé i neznámé pojmy, definice odborných pojmů, přesné vysvětlení slov, zajímavosti, popisy termínů, slovníková hesla s názvem Co Je To?.

Ať jste chodec, cyklistika nebo automobilista, měl byste znát dopravní značky a jejich význam.