Co je to?
Definice výrazu, termínu Konspirace. Co znamená odborný pojem Konspirace z kategorie Politika?

Co je Konspirace?

Co znamená termín, vysvětlení pojmu Konspirace?

Konspirace čili spiknutí, krytí, utajování, mlžení nebo tajný komplot je označení pro tajné spolčení, které má většinou cíl ekonomického nebo politického charakteru. Většinou se jedná o nezákonnou záležitost, i když sami konspirátoři takto neuvažují. Ne vždy se jedná o cíl nemorální, například v případě, kdy jde o zbavení se vlády, která není legální. Konspiračními také nejsou nazývány takové organizace, které jsou tajné, ale jejich činnost zaštiťuje stát.
Konspirace se často vyskytuje při rozborech určitých historických událostí, kdy je samotná událost nejasná nebo překvapivá, takže je obtížné ji vysvětlit. Proto je vhodné objasnění tím, že příčinou této události je skupina spiklenců nebo nějakých skrytých sil. Takovou roli však nebývá možné doložit. Konspirace bývá nedílnou součástí politiky, bez níž by nebylo dosahováno požadovaných cílů. Vznikají konspirační teorie, které jsou kombinací fantazie a kousku pravdy, ovšem dokážou významně ovlivňovat životy lidí.


Co je to Konspirace? Význam slova, termín, Definice výrazu, termínu Konspirace. Co znamená odborný pojem Konspirace z kategorie Politika?

Neručíme za přesnost, úplnost a hodnověrnost jakýchkoliv informací sdělovaných prostřednictvím těchto webových stránek. Sepsáno redaktory Superia.cz

Sdílejte uvedený text s jinými osobami na Pinterestu, Redditu, Twitteru či Facebooku.

 Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku 

Termín Konspirace je v kategorii politika

Klíčová slova: lexikon, přesný význam, Konspirace, termín, odborné názvosloví, politika, slovo, názvosloví, význam pojmu, význam slova, co to je, vysvětlení, odborný výraz, formulace, pojem, terminus technicus, definice, definice pojmu


Pojem Konspirace je v kategorii politika, ilustrační obrázek

Co znamená pojem Konspirace? Odborný výraz, termín, definice slova z Wikipedie

Níže uvedený text byl převzat z online encyklopedie Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Spiknutí či konspirace je tajné spolčení, obvykle s politickým či ekonomickým cílem. Tento cíl zpravidla bývá nezákonný, nemusí však být v očích spiklenců neboli konspirátorů (účastníků spiknutí) nutně nemorální, např. pokud je cílem spiknutí odstranit nelegitimní vládu. Za spiknutí se nepovažují tajné organizace působící pod oficiální záštitou státu, například rozvědka.

Zkuste zjistit více informací o slovu Konspirace v následujících zdrojích

Hledat slovo Konspirace na Google obrázcích

Hledat pojem Konspirace ve vyhledávači Qwant

Vyhledat termín Konspirace ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Hledat slovo Konspirace na Google.cz

Najít slovo Konspirace ve fulltextu Seznam.cz

Hledat pojem Konspirace ve vyhledávači Yahoo

Dál můžete zkusit hledat slovo Konspirace například ve Wikislovníku, v nabídce zboží na Heureka.cz, ve videích na Youtube, ve ruském vyhledávači Yandex nebo v projektu slovnik.cz.

Zkuste také následující odborné pojmy, termíny a hesla

Teď už znáte odpověď na otázku co znamená Konspirace? resp. co se skrývá pod slovem Konspirace? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Konspirace, odpověď na dotaz co je to Konspirace?. Víte např. kdo to je Svářeč? Znáte a víte kdo je Lenka Plačková? Bohužel, častá aktualizace není v našich silách. podle toho o jaký obor se jedná. Zkuste hledání i v jiné sekci webu než v politika. U části textů najdete citaci z české Wikipedie. Spolu s textem je vždy uvedena i url adresa na konkrétní stránku projektu. Takový typ textu je distribuován pod licencí CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Vážení návštěvníci, děkujeme vám za navštívení našeho encyklopedického slovníku, který se zaměřuje na definice odborných pojmů, popisy termínů, zajímavosti, slovníková hesla, významy slov, známé i neznámé pojmy s názvem Co Je To?.

Nejjednodušší způsob oživení pracovní plochy vašeho Windows, Androidu nebo jiného operačního systému je změna pozadí. Navštivte partnerskou stránku a vybírejte se stovek tapet přírody, Vesmíru apod.