Co je to?
Odborný termín, výraz, slovo Interpelace. Co znamená pojem Interpelace z kategorie Politika?

Co je Interpelace?

Co znamená výraz, termín, pojem, definice slova Interpelace?

Interpelace vyhází z latinského slova, které znamená přerušovat otázkou nebo skákat někomu do řeči. Jedná se o otázku, kterou pokládá člen parlamentu členovi vlády. Ten má pak povinnost na vznesený dotaz odpovědět.
Interpelace probíhají v pravidelných intervalech a v předem určeném čase. Jsou prostředkem k výkonu kontroly výkonné moci. Tuto kontrolu provádí zákonodárná moc. Práva interpelace se mohou lišit podle jednotlivých zemí.


Co je to Interpelace? Význam slova, termín, Odborný termín, výraz, slovo Interpelace. Co znamená pojem Interpelace z kategorie Politika?

Provozovatel neručí za správnost a aktuálnost zde uvedených informací. Text byl vytvořen autorkami právě pro projekt Superia.cz

Uvedený text můžete pochopitelně sdílet s dalšími osobami na Facebooku, Twitteru, Pinterestu, Redditu nebo na jiné sociální síti.

 Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu  

Pojem Interpelace se nachází v kategorii politika

Klíčová slova: politika, přesný výraz, wiki, pojem, definice pojmu, termín, formulace, popis, odborné názvosloví, význam pojmu, informace, politika, terminus technicus, význam slova, slovo, heslo, přesný význam, slovník


Pojem Interpelace je v kategorii politika, ilustrační obrázek

Co označuje termín Interpelace? Definice výrazu, slova, termínu z projektu Wikipedia

Následující popis termínu byl převzat z otevřené online encyklopedie, ze známé Wikipedie. Pro více informací klikněte na odkaz. Licence CC-BY-SA.

Interpelace (z lat. interpellare = skákat do řeči, přerušovat dotazem) je dotaz člena parlamentu na člena vlády, který má povinnost na něj odpovědět. Interpelace mají pravidelně určen svůj čas projednávání a jejich prostřednictvím vykonává moc zákonodárná kontrolu nad mocí výkonnou. Velmi známými a sledovanými jsou interpelace v britském parlamentu.

Další zdroje informací

Najít slovo Interpelace ve fulltextu vyhledávače Info.com

Zkusit najít termín Interpelace na Google obrázcích

Hledat videa s názvem Interpelace na Youtube

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Interpelace ve Wikimedia Commons

Zkusit najít výraz Interpelace ve Wikizdrojích

Zkusit najít Interpelace ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Dál můžete zkusit hledat slovo Interpelace například ve Wikislovníku, v ABC slovníku cizích slov a synonym, ve fulltextu Google.cz, ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo nebo v projektu slovnik.cz.

Náhodných výběr odborných termínů, pojmů a hesel

Nyní již víte jaký je význam slova Interpelace? resp. jaká je definice termínu Interpelace? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Interpelace, odpověď na dotaz co je to Interpelace?. Víte např. kdo to je Premonstrát? Znáte a víte kdo je Jiří Ornest? Berte v potaz, že uvedené texty nejsou pravidelně aktualizovány. Pojmy mohou mít různé významy v závislosti na oboru a kontextu. Můžete se proto pokusit najít heslo Interpelace i v jiné sekci než v politika. Některé pojmy jsou obohaceny o citaci z Wikipedie. U nich uvádíme i konkrétní url projektu kde se dozvíte více. Takový text je šířen pod licencí CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie politika, volnost, interpelace, ilustrační obrázek

Děkujeme za návštěvu internetového projektu shromažďujícího slovníková hesla, zajímavosti, významy slov, definice odborných pojmů, přesné vysvětlení slov, popisy termínů s názvem Co Je To?.

Ať jste chodec, cyklistika nebo automobilista, měl byste znát dopravní značky a jejich význam.