Co je to?
Odborný termín, výraz, slovo Interpelace. Co znamená pojem Interpelace z kategorie Politika?

Co je Interpelace?

Vysvětlení pojmu, termínu, hesla, výrazu Interpelace

Interpelace vyhází z latinského slova, které znamená přerušovat otázkou nebo skákat někomu do řeči. Jedná se o otázku, kterou pokládá člen parlamentu členovi vlády. Ten má pak povinnost na vznesený dotaz odpovědět.
Interpelace probíhají v pravidelných intervalech a v předem určeném čase. Jsou prostředkem k výkonu kontroly výkonné moci. Tuto kontrolu provádí zákonodárná moc. Práva interpelace se mohou lišit podle jednotlivých zemí.


Co je to Interpelace? Význam slova, termín, Odborný termín, výraz, slovo Interpelace. Co znamená pojem Interpelace z kategorie Politika?

Neručíme za správnost a aktuálnost uvedených informací. Text napsán pro Superia.cz

Sdílejte text pojmu Interpelace s vašimi kamarády, známými a přáteli na Pinterestu, Facebooku nebo Twitteru.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru    

Výraz Interpelace se nachází v kategorii politika

Klíčová slova: definice pojmu, Interpelace, synonymum, přesný výraz, vysvětlení, wiki, slovo, odborné názvosloví, co je to Interpelace?, odborný výraz, terminologie, slovník, názvosloví, pojem, význam slova, formulace, lexikon, přesný význam


Pojem Interpelace je v kategorii politika, ilustrační obrázek

Co označuje termín Interpelace? Výraz, definice slova z projektu Wikipedia

Dále uvedený text byl převzat ze svobodné otevřené online encyklopedie Wikipedia. Více zde. Dostupné pod licencí CC-BY-SA.

Interpelace (z lat. interpellare = skákat do řeči, přerušovat dotazem) je dotaz člena parlamentu na člena vlády, který má povinnost na něj odpovědět. Interpelace mají pravidelně určen svůj čas projednávání a jejich prostřednictvím vykonává moc zákonodárná kontrolu nad mocí výkonnou. Velmi známými a sledovanými jsou interpelace v britském parlamentu.

Pro více informací o heslu Interpelace zkuste navštívit tyto odkazy

Zkusit najít heslo Interpelace ve fulltextu vyhledávače Info.com

Zkusit najít heslo Interpelace ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Najít heslo Interpelace ve Wikislovníku

Vyhledat slovo Interpelace ve Wikizdrojích

Zkusit najít výraz Interpelace ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Hledat videa s názvem Interpelace na Youtube

Dál můžete zkusit hledat slovo Interpelace například v Microsoft Bing, v nabídce zboží na Heureka.cz, v evropském vyhledávači Qwant, ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Výběr náhodných odborných termínů, pojmů a hesel

Právě jste zjistili jaká je definice termínu Interpelace? resp. co přesně označuje termín Interpelace? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Interpelace, odpověď na dotaz co je to Interpelace?. Víte např. kdo to je Alexander Fleming? Znáte a víte kdo je Jiří Ornest? Upozorňujeme, že informace na tomto webu mohou být neaktuální či zastaralé. podle různých oborů. Zkuste najít odborný termín i v jiné sekci než v politika. Některé pojmy jsou obohaceny o citaci z Wikipedie. U nich uvádíme i konkrétní url projektu kde se dozvíte více. Takový typ textu spadá pod licenci CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Vážení návštěvníci, děkujeme vám za návštěvu encyklopedického projektu shromažďujícího přesné vysvětlení slov, slovníková hesla, zajímavosti, známé i neznámé pojmy, významy slov, definice odborných pojmů s názvem Co Je To?.

Ať jste chodec, cyklistika nebo automobilista, měl byste znát dopravní značky a jejich význam.