Co je to?
Odborný výraz, definice slova Lobbista. Co znamená slovo Lobbista z kategorie Politika?

Co je Lobbista?

Vysvětlení pojmu, termínu, hesla, výrazu Lobbista

Jako lobbista se označuje osoba, jež prosazuje vlastní zájem nebo zájem skupiny činitelů, kteří mají pravomoce a kompetence státní moci a jejich subjektů v rámci hospodaření, kultury, politiky, ale i věcí společenských či soukromých. Mezi nejznámější lobbisty patří politici Marek Dalík, Miroslav Šlouf nebo Roman Janoušek.


Co je to Lobbista? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Lobbista. Co znamená slovo Lobbista z kategorie Politika?

Texty mohou obsahovat chyby. Text byl sepsán pro server Superia.cz

Tento krátký text můžete velmi snadno sdílet s vašimi sledujícími na sociálních sítích jako je Facebook a Twitter.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu  

Pojem Lobbista patří do kategorie politika

Klíčová slova: terminologie, přesný výraz, termín, význam, odborný výraz, přesný význam, odborné názvosloví, formulace, co to je, popis, co znamená, Lobbista, význam pojmu, pojem, wiki, lexikon, názvosloví, politika


Pojem Lobbista je v kategorii politika, ilustrační obrázek

Hledejte výraz Lobbista v dalších zdrojích

Zkusit najít termín Lobbista ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Hledat výraz Lobbista ve Wikipedii

Zkusit najít frázi Lobbista ve vyhledávači Yandex

Zkusit najít slovo Lobbista ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Zkusit najít termín Lobbista ve fulltextu vyhledávače Info.com

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Lobbista ve vyhledávači DuckDuckGo

Dál můžete zkusit hledat slovo Lobbista například ve fulltextu Yahoo.com, v Lingea slovnících, v evropském vyhledávači Qwant, ve fulltextu Google.cz nebo v projektu slovnik.cz.

Výběr náhodných odborných termínů, pojmů a hesel

Právě jste zjistili jaký je význam slova Lobbista? resp. co přesně označuje termín Lobbista? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Lobbista, odpověď na dotaz co je to Lobbista?. Víte např. kdo to je Záchranář? Znáte a víte kdo je Džihádista? Texty bohužel nestíháme pravidelně upravovat, proto mohou obsahovat zastaralé, neaktuální, neplatné nebo nepřesné údaje. Pojmy mohou mít různé významy podle různých oborů. Zkuste najít odborný termín i v jiné sekci než v politika. Některé texty jsou rozšířeny o citaci z české Wikipedie. Je zde uveden i odkaz na konkrétní stránku ze zmíněné encyklopedie. Ty spadají pod licenci CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie politika, Vládní budova, lobbista, ilustrační obrázek

Děkujeme za návštěvu stručného encyklopedického slovníku, který se zaměřuje především na zajímavosti, přesné vysvětlení slov, slovníková hesla, definice odborných pojmů, významy slov, popisy termínů s názvem Co Je To?.

Víte, kdo to byl Konšel, kdo byla Xantipa nebo kdo byl Casanova? Tyto a další historické osobnosti nebo profese naleznete právě zde.