Co je to?
Výraz, termín, definice slova Ekoterorismus. Co znamená odborný pojem Ekoterorismus z kategorie Politika?

Co je Ekoterorismus?

Význam pojmu, termínu, vysvětlení výrazu Ekoterorismus

Ekoterorismus je použití násilí, nebo hrozba násilí s cílem ochránit životního prostředí nebo práva zvířat. Ekoteroristé kupř. poškozují ploty a vypouštějí zvířata z laboratoří nebo kožešinových chovů do volné přírody. Častým cílem ekoteroristů je poškozování dopravní infrastruktury (např. železničních tratí), aby zabránili převozu jaderného paliva do elektráren. Cílem ekoteroristů ale může být i pole s vysazenými geneticky modifikovanými rostlinami.
Výsledek ekoteroristických útoků často paradoxně způsobí větší poškození životního prostředí nebo zvýší utrpení zvířat, která nejsou zvyklá na život ve volné přírodě a brzy tak zahynou kvůli nedostatku potravy, nemocem apod.
Za ekoteroristy jsou často považováni i aktivisté a organizace, které se nedopouštějí násilí, ale kteří pomocí různých právních obstrukcí blokují výstavbu obecně prospěšných staveb jako jsou dálnice, železnice, spalovny, jaderné elektrárny apod.


Co je to Ekoterorismus? Význam slova, termín, Výraz, termín, definice slova Ekoterorismus. Co znamená odborný pojem Ekoterorismus z kategorie Politika?

Provozovatel neručí za správnost či přesnost obsahu webových stránek. Text je vypracovaný autorkami přímo pro projekt Superia.cz

Definici pojmu Ekoterorismus sdílejte s rodinou a kamarády na webových službách typu Pinterest, Facebook, Twitter nebo Reddit.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru    

Heslo Ekoterorismus je v kategorii politika

Klíčová slova: co znamená, Ekoterorismus, definice, odborné názvosloví, význam, slovo, co to je, terminus technicus, odborný výraz, co je to Ekoterorismus?, slovník, popis, přesný výraz, vysvětlení, lexikon, pojem, formulace, informace


Pojem Ekoterorismus je v kategorii politika, ilustrační obrázek

V online encyklopedii Wikipedia se o slovu Ekoterorismus můžete dozvědět následující

Uvedená defice je převzata z internetové online encyklopedie Wikipedia. Odkaz na článek je zde. Licence CC-BY-SA.

Ekoterorismus, též ekologický či environmentální terorismus je násilné jednání (terorismus) související s ekologií. Jako ekoterorismus je označováno násilné jednání, které má za cíl životní prostředí bránit, případně se zaměřuje na dílčí otázky, často např. práva zvířat, která brání např. poškozováním laboratoří, v nichž probíhají pokusy na zvířatech. Za ekoteroristy se někdy označují i ti ekologičtí aktivisté, kteří žádných teroristických metod nepoužívají. Označeny takto mohou být i některé politické strany.
Původní význam slova, které se objevilo v poslední čtvrtině 20. století v USA, znamenal použití teroristických metod za účelem ochrany životního prostředí či práv zvířat. Hranice mezi ekoterorismem, prostým poškozováním cizího majetku a společensky akceptovatelnou mírou protestu jsou ovšem vnímány rozdílně a použití pojmu ekoterorismus je tak v mnohých případech velice kontroverzní. Dle M. Mareše lze za ekoterorismus označit i metodu terorismu spočívající v úmyslném poškození životního prostředí. Dle některých environmentalistů je ekoterorismem jakékoliv poškozování životního prostředí či útoky proti členům zeleného hnutí.

Další možné informační zdroje

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Ekoterorismus ve Wikimedia Commons

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Ekoterorismus ve vyhledávači DuckDuckGo

Hledat výraz Ekoterorismus ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Hledat frázi Ekoterorismus ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Hledat slovo Ekoterorismus ve vyhledávači Yahoo

Vyhledat termín Ekoterorismus ve Wikizdrojích

Dál můžete zkusit hledat slovo Ekoterorismus například v evropském vyhledávači Qwant, v projektu slovnik.cz, ve Wikislovníku, ve videích na Youtube nebo v nabídce zboží na Heureka.cz.

Náhodná hesla, významy slov, odborných termíny, výrazy a pojmy

Právě nyní již víte co to je Ekoterorismus? resp. co přesně znamená slovo Ekoterorismus? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Ekoterorismus, odpověď na dotaz co je to Ekoterorismus?. Víte např. kdo to je Vojtěch Vondráček? Znáte a víte kdo je Ilja Hurník? Není v našich silách pravidelně aktualizovat texty na tomto webu. Pojmy mohou mít různé významy vzhledem k tomu, že se používají v rozdílných oborech lidské činnosti. Proto případně zapátrejte i v jiných kategoriích (než politika). Některé texty jsme rozšířili i o krátkou citaci z Wikipedia.cz. K této citaci vždy uvádíme i odkaz na konkrétní stránku. Tyto texty lze potom kopírovat, editovat a dále šířit při splnění podmínek vyplývajících z licence CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie politika, Generál v bílém, ekoterorismus, ilustrační obrázek

Milí čtenáři, musíme vám poděkovat za návštívení internetového slovníku, který shromažďuje slovníková hesla, definice odborných pojmů, zajímavosti, významy slov, známé i neznámé pojmy, přesné vysvětlení slov s názvem Co Je To?.

Osvěžte si plochu vaše počítače tím, že na ni umístíte nějakou pěknou tapetu. Vyberte si z mnoha kategorií o květin až po tapety aut.