Co je to?
Odborný výraz, definice slova Šantán. Co znamená slovo Šantán z kategorie Kultura?

Co je Šantán?

Co znamená heslo, definice termínu, pojmu Šantán?

Zábavní podnik typu kabaretu, malé scény se zábavným humoristickým, hudebním a také tanečním programem. Hrají se tu pěvecké, hudební a taneční výstupy, skeče. Za šantán se považuje hlavně podnik, kde se provozuje lehčí kabaret doprovázený hudebním programem. Slova vzniklo z francouzského café chantant – kavárna se zpěvem.

Co je to Šantán? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Šantán. Co znamená slovo Šantán z kategorie Kultura?

Na informace uvedené na těchto stránkách neposkytujeme záruku. Texty mohou obsahovat nepřesnosti a chyby za které se předem omlouváme. Text vytvořen redaktory Superia.cz

Tento krátký text můžete velmi snadno sdílet s vašimi sledujícími na webových službách typu Pinterest, Facebook, Twitter nebo Reddit.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu      

Pojem Šantán patří do kategorie kultura

Klíčová slova: slovník, wiki, odborný výraz, přesný výraz, definice, vysvětlení, kultura, význam pojmu, pojem, názvosloví, co to je, slovo, lexikon, definice pojmu, informace, termín, odborné názvosloví, terminus technicus


Pojem Šantán je v kategorii kultura, ilustrační obrázek

Co nám píše encyklopedie Wikipedia o termínu Šantán?

Následující definice pojmu pochází ze stránek Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Kabaret (francouzsky cabaret - hospoda) je malá scéna se zábavným, humoristickým, hudebním nebo tanečním programem. Obsahuje šansony, skeče. Program se skládá z jednotlivých hudebních, pěveckých, tanečních nebo scénických výstupů. Programem provází konferenciér. Kabaretní písně (původně psané pro kabaret) bývají také označovány termínem kabaretní kuplety. Lehčí kabaret s převažujícím hudebním programem pak také bývá označován slovem šantán (z francouzského café chantant - kavárna se zpěvem).

Pro další informace o termínu Šantán zkuste tyto odkazy

Zkusit najít heslo Šantán ve fulltextu Seznam.cz

Zkusit najít frázi Šantán ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Vyhledat pojem Šantán na Google obrázcích

Zkusit najít výraz Šantán ve vyhledávači Yandex

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Šantán ve Wikimedia Commons

Vyhledat heslo Šantán ve Wikislovníku

Dál můžete zkusit hledat slovo Šantán například v evropském vyhledávači Qwant, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, v metavyhledávači Info.com, v Microsoft Bing nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Doporučené odborné pojmy, termíny, výrazy a hesla

Právě jste zjistili co je to Šantán? resp. co přesně označuje termín Šantán? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Šantán, odpověď na dotaz co je to Šantán?. Víte např. kdo to je Pavel Zedníček? Znáte a víte kdo je Zikmund? Litujem, že není v našich silách provádět pravidelně aktualizace všech textů. podle různých oborů. Zkuste proto hledat termín Šantán hledat i v jiných kategoriích (než kultura). Některé texty jsou rozšířeny o citaci z české Wikipedie. Je zde uveden i odkaz na konkrétní stránku ze zmíněné encyklopedie. Ty spadají pod licenci CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Děkujeme za návštěvu stručného encyklopedického slovníku, který se zaměřuje především na zajímavosti, významy slov, definice odborných pojmů, známé i neznámé pojmy, popisy termínů, přesné vysvětlení slov s názvem Co Je To?.

Setkali jste se s pojmem švica a nevíte, co znamená? Pokud je vaše odpověď kladná, podívejte se na tento web na kterém můžete nalézt odpověď.