Co je to?
Definice výrazu, termínu Šantán. Co znamená odborný pojem Šantán z kategorie Kultura?

Co je Šantán?

Vysvětlení pojmu, termínu, hesla, výrazu Šantán

Zábavní podnik typu kabaretu, malé scény se zábavným humoristickým, hudebním a také tanečním programem. Hrají se tu pěvecké, hudební a taneční výstupy, skeče. Za šantán se považuje hlavně podnik, kde se provozuje lehčí kabaret doprovázený hudebním programem. Slova vzniklo z francouzského café chantant – kavárna se zpěvem.

Co je to Šantán? Význam slova, termín, Definice výrazu, termínu Šantán. Co znamená odborný pojem Šantán z kategorie Kultura?

Neručíme za přesnost, úplnost a hodnověrnost jakýchkoliv informací sdělovaných prostřednictvím těchto webových stránek. Text vytvořen redaktory Superia.cz

Sdílejte tuto stránku se slovem Šantán se známými na Pinterestu, Facebooku nebo Twitteru.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu  

Heslo Šantán je v kategorii kultura

Klíčová slova: význam, wiki, odborný výraz, Šantán, terminologie, lexikon, význam slova, definice, odborné názvosloví, definice pojmu, termín, přesný význam, pojem, názvosloví, kultura, formulace, co to je, heslo


Pojem Šantán je v kategorii kultura, ilustrační obrázek

Co píše online projekt Wikipedia o pojmu Šantán?

Následující text definice pojmu byl převzat z projektu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Kabaret (francouzsky cabaret - hospoda) je malá scéna se zábavným, humoristickým, hudebním nebo tanečním programem. Obsahuje šansony, skeče. Program se skládá z jednotlivých hudebních, pěveckých, tanečních nebo scénických výstupů. Programem provází konferenciér. Kabaretní písně (původně psané pro kabaret) bývají také označovány termínem kabaretní kuplety. Lehčí kabaret s převažujícím hudebním programem pak také bývá označován slovem šantán (z francouzského café chantant - kavárna se zpěvem).

Hledejte pojem Šantán v následujících vyhledávačích

Zkusit najít pojem Šantán ve vyhledávači Yahoo

Hledat heslo Šantán ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Vyhledat heslo Šantán ve fulltextu Seznam.cz

Hledat pojem Šantán ve vyhledávači Yandex

Najít slovo Šantán ve fulltextu vyhledávače Info.com

Najít termín Šantán ve Wikislovníku

Dál můžete zkusit hledat slovo Šantán například v Seznam.cz slovníku cizích slov, v Google překladači, ve fulltextu Google.cz, ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo nebo v projektu slovnik.cz.

Často hledaná slova, termíny a odborné pojmy

Na této webové stránce jste se dozvěděli co to je Šantán? resp. co znamená slovo Šantán? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Šantán, odpověď na dotaz co je to Šantán?. Víte např. kdo to je Ljuba Krbová? Znáte a víte kdo je Zikmund? Informace v textu mohou být zastaralé. Stránky jsou aktualizovány nepravidelně dle možností. Pojmy mohou mít různé významy vzhledem k tomu, že se používají v rozdílných oborech lidské činnosti. Nezbývá, než vám doporučit hledání v jiných kategoriích než je kultura. U části textů najdete citaci z české Wikipedie. Spolu s textem je vždy uvedena i url adresa na konkrétní stránku projektu. Tyto texty lze potom kopírovat, editovat a dále šířit při splnění podmínek vyplývajících z licence CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie kultura, muzeum, Šantán, ilustrační obrázek

Milí čtenáři, musíme vám poděkovat za návštívení internetového slovníku, který shromažďuje slovníková hesla, zajímavosti, přesné vysvětlení slov, definice odborných pojmů, významy slov, popisy termínů s názvem Co Je To?.

Setkali jste se s pojmem švica a nevíte, co znamená? Pokud je vaše odpověď kladná, podívejte se na tento web na kterém můžete nalézt odpověď.