Co je to?
Odborný výraz, definice slova Mainstream. Co znamená pojem Mainstream z kategorie Kultura?

Co je Mainstream?

Co znamená pojem, slovo, definice termínu Mainstream?

Mainstream, v překladu hlavní proud, je název takových společenských jevů, které uznává většina společnosti v určité době. Jedná se o výraz z různých oblastí, kultury, oblečení, bydlení, výběru sledovaných pořadů, volby informačních zdrojů a také nejrůznějších názorů.
Pojem mainstream má poněkud hanlivý nádech, často se označuje také jako nejširší lidové vrstvy. Slouží i k označení produktů žádaných vyznavači konzumního způsobu života.

Co je to Mainstream? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Mainstream. Co znamená pojem Mainstream z kategorie Kultura?

Při tvorbě obsahu (textů a obrázků) bylo postupováno s maximální péčí, ale přesto nelze zcela vyloučit možnost výskytu chyb. Text byl vytvořen autorkami právě pro projekt Superia.cz

Text můžete velmi jednoduše sdílet s bližními na Pinterestu nebo na Facebooku či Twitteru.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu      

Pojem Mainstream se nachází v sekci kultura

Klíčová slova: wiki, kultura, odborný výraz, názvosloví, terminus technicus, pojem, lexikon, Mainstream, význam slova, vysvětlení, co je to Mainstream?, odborné názvosloví, terminologie, přesný výraz, přesný význam, formulace, kultura, slovo


Pojem Mainstream je v kategorii kultura, ilustrační obrázek

Co znamená pojem Mainstream? Definice termínu, výrazu z Wikipedie

Následující popis termínu byl převzat z otevřené online encyklopedie, ze známé Wikipedie. Pro více informací klikněte na odkaz. Licence CC-BY-SA.

Hlavní proud nebo mainstream, anglicky hlavní proud) je soubor myšlenek a postojů, které reprezentují či jsou konformní s názory, hodnotami, vkusem apod. většiny ve společnosti. Termín se uplatňuje zejména v oblasti kultury a médií. Některé menšinové proudy se proti mainstreamu programově vymezují a často se pro ně používají označení jako alternativa, subkultura nebo kontrakultura.

Zkuste se dozvědět víc informací v následujících odkazech

Zkusit najít pojem Mainstream ve Wikislovníku

Najít termín Mainstream na Google.cz

Hledat frázi Mainstream ve vyhledávači Qwant

Hledat výraz Mainstream ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Zkusit najít výraz Mainstream ve Wikizdrojích

Vyhledat pojem Mainstream ve fulltextu vyhledávače Info.com

Dál můžete zkusit hledat slovo Mainstream například v Seznam.cz slovníku cizích slov, v ABC slovníku cizích slov a synonym, v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons, v Microsoft Bing nebo v projektu slovnik.cz.

Náhodných výběr hesel, pojmů a odborných termínů

Právě nyní již víte jaký je význam slova Mainstream? resp. co přesně znamená slovo Mainstream? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Mainstream, odpověď na dotaz co je to Mainstream?. Víte např. kdo to je Jan Čep? Znáte a víte kdo je Mikuláš Ferjenčík? Nemáme možnost soustavné aktualizace všech textů. Pojmy mohou mít různé významy v různém kontextu, v různých oborech. Doporučujeme proto pokusit se najít heslo Mainstream i jinde než v sekci než v kultura. K vybraným textům jsme doplnili citaci z projektu Wikipedia.cz včetně odkazu na konkrétní podstránku na Wikipedii, kde se dozvíte víc. Ty lze využívat v souladu s licencí CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie kultura, moderní galerie, mainstream, ilustrační obrázek

Vážení návštěvníci, milí čtenáři, děkujeme vám za návštěvu webu shromažďujícího popisy termínů, známé i neznámé pojmy, významy slov, definice odborných pojmů, slovníková hesla, přesné vysvětlení slov s názvem Co Je To?.

Máte rádi přírodu a zvířata? Pokud je vaše odpověď ano, určitě si vyberete nějakou pěknou tapetu na plochu vašeho počítače z naší partnerské webové stránky.