Co je to?
Odborný výraz, definice slova Mainstream. Co znamená slovo Mainstream z kategorie Kultura?

Co je Mainstream?

Vysvětlení pojmu, hesla, definice termínu Mainstream

Mainstream, v překladu hlavní proud, je název takových společenských jevů, které uznává většina společnosti v určité době. Jedná se o výraz z různých oblastí, kultury, oblečení, bydlení, výběru sledovaných pořadů, volby informačních zdrojů a také nejrůznějších názorů.
Pojem mainstream má poněkud hanlivý nádech, často se označuje také jako nejširší lidové vrstvy. Slouží i k označení produktů žádaných vyznavači konzumního způsobu života.

Co je to Mainstream? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Mainstream. Co znamená slovo Mainstream z kategorie Kultura?

Texty mohou obsahovat chyby, nepřesnosti nebo překlepy. Sepsáno redaktory Superia.cz

Sdílejte tento text s heslem Mainstream s jinými lidmi na Pinterestu, Redditu, Twitteru či Facebooku.

 Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku 

Výraz Mainstream patří do kategorie kultura

Klíčová slova: slovo, wiki, kultura, popis, Mainstream, terminus technicus, definice, odborné názvosloví, informace, význam pojmu, význam slova, vysvětlení, co je to Mainstream?, co to je, odborný výraz, termín, formulace, terminologie


Pojem Mainstream je v kategorii kultura, ilustrační obrázek

Co označuje termín Mainstream? Definice termínu, výrazu z projektu Wikipedia

Dále uvedený text byl převzat ze svobodné otevřené online encyklopedie Wikipedia. Více zde. Dostupné pod licencí CC-BY-SA.

Hlavní proud nebo mainstream, anglicky hlavní proud) je soubor myšlenek a postojů, které reprezentují či jsou konformní s názory, hodnotami, vkusem apod. většiny ve společnosti. Termín se uplatňuje zejména v oblasti kultury a médií. Některé menšinové proudy se proti mainstreamu programově vymezují a často se pro ně používají označení jako alternativa, subkultura nebo kontrakultura.

Jiné zdroje informací o pojmu Mainstream

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Mainstream ve vyhledávači DuckDuckGo

Hledat slovo Mainstream ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Zkusit najít pojem Mainstream na Google obrázcích

Hledat heslo Mainstream ve Wikizdrojích

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Mainstream ve Wikimedia Commons

Vyhledat pojem Mainstream ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Dál můžete zkusit hledat slovo Mainstream například ve ekologickém vyhledávači Ecosia, v Lingea slovnících, ve fulltextu Yahoo.com, ve vyhledávači Seznam.cz nebo v Google překladači.

Náhodné definice slov, pojmů a odborných termínů

Právě nyní již víte jaká je definice termínu Mainstream? resp. co přesně znamená slovo Mainstream? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Mainstream, odpověď na dotaz co je to Mainstream?. Víte např. kdo to je Jiří Baťa? Znáte a víte kdo je Mikuláš Ferjenčík? Omluvte nás, že, nestíháme pravidelnou aktualizaci všechny textů. v různém kontextu, v různých oborech. Proto případně zapátrejte po pojmu Mainstream i v jiných kategoriích (než kultura). Některé texty jsou rozšířeny o citaci z české Wikipedie. Je zde uveden i odkaz na konkrétní stránku ze zmíněné encyklopedie. Tyto lze kopírovat, upravovat a dále sdílet při dodržení licence CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Milí čtenáři, děkujeme vám za návštívení online slovníku zaměřeného na zajímavosti, významy slov, slovníková hesla, přesné vysvětlení slov, známé i neznámé pojmy, popisy termínů s názvem Co Je To?.

Máte rádi přírodu a zvířata? Pokud je vaše odpověď ano, určitě si vyberete nějakou pěknou tapetu na plochu vašeho počítače z naší partnerské webové stránky.