Co je to?
Odborný výraz, definice slova Dynování. Co znamená pojem Dynování z kategorie Kultura?

Co je Dynování?

Co znamená termín, slovo, definice pojmu Dynování?

Dynování je jiný výraz pro šlehání pomlázkou. Tento pojem je nářeční. Dynování je chození s pomlázkou a šlehání žen a dívek. Tento akt má zajistit, že vyšlehaná bude mít po celý rok pevné zdraví, bude silná a svěží.
Dynování bývá odměňováno různě, dívky dávají koledníkům kraslice nebo zdobená natvrdo uvařená vajíčka, vážou na pomlázky mašle nebo v nynější době pohostí koledníky také menším množstvím alkoholu.

Co je to Dynování? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Dynování. Co znamená pojem Dynování z kategorie Kultura?

Zveřejněné texty, byly pečlivě kontrolovány. Nicméně i tak mohou obsahovat nesprávné, nepřesné nebo neaktuální informace, za což se předem moc omlouváme. Text vytvořen redaktory Superia.cz

Text s definicí výrazu Dynování doporučujeme sdílet s dalšími lidmi na Facebooku, Twitteru, Pinterestu, Redditu nebo na jiné sociální síti.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru    

Heslo Dynování se nachází v sekci kultura

Klíčová slova: odborné názvosloví, odborný výraz, význam slova, popis, definice pojmu, kultura, co to je, termín, Dynování, terminologie, wiki, definice, slovo, názvosloví, vysvětlení, heslo, co je to Dynování?, co znamená


Pojem Dynování je v kategorii kultura, ilustrační obrázek

Co píše online projekt Wikipedia o pojmu Dynování?

Následující text definice pojmu byl převzat z projektu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

„Chodit na pomlázku“, koledování se šleháním pomlázkou, tzv. dynování, je zvyk známý již od pohanských dob.
Mrskut přes hýždě doprovází koledníci odříkávání koled a říkanek: Často je koledníkům „dovolováno šlehat“ jen po dobu zpívání, ten jen tolik, co stihnou. A dokonce, chtějí-li koledovat znovu, na nově se objevivší dívce, bývá po nich požadována i jiná koleda: Nesmí se opakovat. Bývá však na libovůli a míře alkoholu v krvi, nakolik se takovými omezeními nechá koledník omezovat.

Hledejte v dalších online informačních zdrojích

Hledat výraz Dynování ve Wikislovníku

Najít pojem Dynování ve vyhledávači Qwant

Najít heslo Dynování ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Zkusit najít termín Dynování na Google.cz

Zkusit najít frázi Dynování ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Vyhledat termín Dynování ve Wikizdrojích

Dál můžete zkusit hledat slovo Dynování například ve ekologickém vyhledávači Ecosia, v projektu slovnik.cz, ve vyhledávači Seznam.cz, ve fulltextu Yahoo.com nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Výběr náhodných odborných termínů, pojmů a hesel

Na stránce jste se mohli dozvědět: co to je Dynování? resp. co je to Dynování? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Dynování, odpověď na dotaz co je to Dynování?. Víte např. kdo to je Rupert Grint? Znáte a víte kdo je Pavla Kosíková? Bohužel, nestíháme pravidelně aktualizovat všechny texty. Pojmy mohou mít různé významy v různých oborech lidské činnosti. Zkuste najít odborný termín i v jiné sekci než v kultura. Část textů obsahuje internetový odkaz i krátkou citaci z české verze projektu Wikipedia. Jedná se o texty spadající pod licenci CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie kultura, filmová klapka, dynování, ilustrační obrázek

Děkujeme našim čtenářům za návštěvu online encyklopedického projektu shromažďujícího slovníková hesla, definice odborných pojmů, známé i neznámé pojmy, významy slov, popisy termínů, zajímavosti s názvem Co Je To?.

Píše se správně pýr nebo pír? A co to vůbec je? Pokud nevíte, podívejte se na stránku sem.