Co je to?
Definice výrazu, termínu Den díkůvzdání. Co znamená odborný pojem Den díkůvzdání z kategorie Kultura?

Co je Den díkůvzdání?

Význam termínu, výrazu, vysvětlení pojmu Den díkůvzdání

Den díkuvzdání je jedním z nejpopulárnějších svátků ve Spojených státech. Anglicky Thanksgiving Day je již tradičním setkáním rodin u večeře. K té se podává pečený krocan s nádivkou a omáčkou z brusinek nebo hnědou masovou omáčkou. Krocan mívá kolem 7 kg, přílohou mohou být batáty nebo sladká kukuřice. Typickým dezertem je dýňový koláč. Rodina se sejde u stolu a večeře začíná nebo končí modlitbou. Probíhají také charitativní akce, kdy se rozdává jídlo bezdomovcům a chudým. Den díkuvzdání je v současnosti spojován s nákupy a spoustou jídla, historicky se však jednalo o oslavu a dík za bohatou úrodu. Slaví se vždy čtvrtý listopadový čtvrtek, v Kanadě druhé pondělí v říjnu.
Den díkuvzdání se slaví od 16. století. Kolonizátoři ze Španělska děkovali za sklizeň a úrodu Bohu. Den svátku se několikrát změnil, poslední úpravy provedl Abraham Lincoln a definitivní datum stanovil prezident Theodore Roosevelt, který tak chtěl napomoci nákupům a podpořit tak americkou ekonomiku. Po Dni díkuvzdání přichází nákupní Černý pátek. Rodinní příslušníci zůstávají spolu po celý víkend, dívají se na americký fotbal a zúčastňují se pouličních slavnostních průvodů.

Co je to Den díkůvzdání? Význam slova, termín, Definice výrazu, termínu Den díkůvzdání. Co znamená odborný pojem Den díkůvzdání z kategorie Kultura?

Provozovatel neručí za aktuálnost, správnost a přesnost informací uvedených na tomto webu. Text je vypracovaný autorkami přímo pro projekt Superia.cz

Sdílejte uvedený text s jinými osobami na sociálních sítích Pinterestu, Facebooku či Twitteru.

 Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku 

Heslo Den díkůvzdání je v kategorii kultura

Klíčová slova: wiki, terminologie, synonymum, terminus technicus, co je to Den díkůvzdání?, termín, definice, přesný význam, definice pojmu, informace, význam slova, odborné názvosloví, kultura, Den díkůvzdání, kultura, lexikon, názvosloví, vysvětlení


Pojem Den díkůvzdání je v kategorii kultura, ilustrační obrázek

Co znamená pojem Den díkůvzdání? Definice slova, termínu z Wikipedie

Uvedená defice je převzata z internetové online encyklopedie Wikipedia. Odkaz na článek je zde. Licence CC-BY-SA.

Den díkůvzdání (anglicky Thanksgiving Day) je tradiční severoamerický svátek, který patří do období dožínek. Historicky se jedná o náboženský svátek, v němž lidé vzdávají díky Bohu, běžně jej však slaví i lidé bez vyznání. Tradiční výklad bývá takový, že Den díkuvzdání poprvé slavili Otcové poutníci spolu se spřátelenými domorodci na podzim roku 1621.

Další informace o pojmu Den díkůvzdání hledejte v níže uvedených zdrojích

Vyhledat výraz Den díkůvzdání ve vyhledávači Yahoo

Hledat výraz Den díkůvzdání na Google obrázcích

Najít termín Den díkůvzdání ve Wikizdrojích

Najít slovo Den díkůvzdání ve fulltextu vyhledávače Info.com

Zkusit najít pojem Den díkůvzdání ve Wikislovníku

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Den díkůvzdání ve vyhledávači DuckDuckGo

Dál můžete zkusit hledat slovo Den díkůvzdání například ve ruském vyhledávači Yandex, v Lingea slovnících, v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons, ve ekologickém vyhledávači Ecosia nebo v nabídce zboží na Heureka.cz.

Často hledané pojmy, výrazy, odborné termíny a slova

Na této webové stránce jste se dozvěděli co to je Den díkůvzdání? resp. co znamená slovo Den díkůvzdání? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Den díkůvzdání, odpověď na dotaz co je to Den díkůvzdání?. Víte např. kdo to je Michal Janotka? Znáte a víte kdo je Evžen Holiš? Informace nemohou být pravidelně updatovány, proto mohou být zastaralé, neplatné, neaktuální či nepřesné. Pojmy mohou mít různé významy podle toho o jaký obor se jedná. Doporučujeme vám proto porozhlédnout se v jiných kategoriích (než kultura). U části textů najdete citaci z české Wikipedie. Spolu s textem je vždy uvedena i url adresa na konkrétní stránku projektu. S těmi lze dále pracovat při dodržení licence CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie kultura, galerie historie, den díkůvzdání, ilustrační obrázek

Vážení návštěvníci, děkujeme vám za navštívení našeho encyklopedického slovníku, který se zaměřuje na zajímavosti, významy slov, přesné vysvětlení slov, slovníková hesla, popisy termínů, známé i neznámé pojmy s názvem Co Je To?.

Znáte zkratky POV, SJM nebo FTW? Tyto a dalších 1000 jiných zkratek naleznete zde.