Co je to?
Definice výrazu Amerikanizace. Co znamená odborný pojem Amerikanizace z kategorie Kultura?

Co je Amerikanizace?

Co znamená termín, slovo, definice pojmu Amerikanizace?

Amerikanizace je pojem, kterým se označuje vliv některých kulturních prvků USA na okolní svět, čímž se tyto země přibližují jejich hodnotám a kultuře. Bývá uváděna jako součást globalizačního procesu. Amerikanizace je považována za kontroverzní jev. Za počátkem amerikanizace stála média, jejichž prostřednictvím se šířily filmy, televizní seriály, hudba a podobně. Filmová studia v čele s Hollywoodem svou tvorbou zábavy ovlivnila celý svět. Některé filmové žánry měly v cizích zemích premiéry. Americký styl života se stal něčím, co se mnozí snažili napodobit a přebírat.
Omezovat amerikanizaci se snaží vlády víc států včetně Evropské unie. Americké firmy rozšiřují svou působnost a stávají se nadnárodními, prosazují svou firemní kulturu, dodávají zboží i technologie a značnou měrou přitom k amerikanizaci přispívají.

Co je to Amerikanizace? Význam slova, termín, Definice výrazu Amerikanizace. Co znamená odborný pojem Amerikanizace z kategorie Kultura?

Navzdory veškeré pečlivosti neručíme za úplnost a správnost zveřejněného obsahu. Uvedený text byl přidán redaktory Superia.cz

Tento text samozřejmě můžete sdílet s kolegy, přáteli a partnery na různých sociálních sítích, jako jsou Facebook, Twitter (síť X), Pinterest, Reddit a další.

 Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku 

Pojem Amerikanizace je v sekci kultura

Klíčová slova: wiki, kultura, význam pojmu, pojem, informace, Amerikanizace, co je to Amerikanizace?, význam, termín, definice pojmu, slovník, definice, odborný výraz, co to je, přesný význam, názvosloví, vysvětlení, synonymum


Pojem Amerikanizace je v kategorii kultura, ilustrační obrázek

Ve Wikipedii se o termínu Amerikanizace píše následující

Následující definice pojmu pochází ze stránek Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Amerikanizace je termín popisující ovlivňování okolního světa určitými částmi kultury Spojených států amerických a jím zapřičiněný posun tohoto světa směrem k jejich hodnotvým a kulturním hlediskům. Lze jí označit za součást globalizace. Jako celá globalizace je amerikanizace vnímána velmi rozporuplně.

Doporučené zdroje informací k dalšímu studiu

Zkusit najít pojem Amerikanizace ve vyhledávači Qwant

Vyhledat pojem Amerikanizace ve vyhledávači Yandex

Najít heslo Amerikanizace na Google.cz

Najít heslo Amerikanizace na Google obrázcích

Hledat frázi Amerikanizace ve fulltextu Seznam.cz

Zkusit najít pojem Amerikanizace ve vyhledávači Yahoo

Dál můžete zkusit hledat slovo Amerikanizace například ve videích na Youtube, v projektu slovnik.cz, ve Wikislovníku, ve ekologickém vyhledávači Ecosia nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Zkuste také následující odborné pojmy, termíny a hesla

Text na tomto webu vám dal odpověď na otázku co je to Amerikanizace? resp. jaký je význam slova Amerikanizace? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Amerikanizace, odpověď na dotaz co je to Amerikanizace?. Víte např. kdo to je Aragorn? Znáte a víte kdo je Konkurent? Údaje na stránkách nemusí být aktuální. Přes veškerou snahu bohužel nestíháme pravidelnou aktualizaci informací. Pojmy mohou mít různé významy v závislosti na oboru a kontextu. Zkuste hledání i v jiné sekci webu než v kultura. Některé texty obsahují odkaz a krátkou citaci z české Wikipedie. Takový text je šířen pod licencí CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie kultura, Detaily sochy, amerikanizace, ilustrační obrázek

Děkujeme za návštěvu internetového projektu shromažďujícího popisy termínů, definice odborných pojmů, zajímavosti, známé i neznámé pojmy, významy slov, slovníková hesla s názvem Co Je To?.

Dokázali byste si vzpomenout jak vypadá vlajka Čadu nebo vlajka Etiopie? Zopakujte si vlajky všech zemí světa!