Co je to?
Definice výrazu, termínu Fašismus. Co znamená odborný pojem Fašismus z kategorie Politika?

Co je Fašismus?

Co znamená pojem, definice termínu Fašismus?

Fašismus je krajně pravicová totalitní ideologie, která největšího úspěchu dosáhla v Itálii mezi lety 1922-1943 pod vedením Benita Mussoliniho. Mezi základní rysy patří militarismus, silná vůdčí osobnost ve vedení státu, nacionalismus a averze k cizincům. Oproti německému nacismu neobsahoval italský fašismus prvek rasové nesnášenlivosti. V České republice je fašismus postaven mimo zákon.


Co je to Fašismus? Význam slova, termín, Definice výrazu, termínu Fašismus. Co znamená odborný pojem Fašismus z kategorie Politika?

Omlouváme se za případné neaktuální údaje a pravopisné chyby na webových stránkách. Snažíme se neustále zlepšovat obsah a kvalitu stránek, a vaše zpětná vazba je pro mě velmi důležitá. Děkujeme za pochopení. Výše uvedený text byl napsán redaktorkami Superia.cz

Sdílejte tuto stránku se slovem Fašismus se známými na svých sociální sítě (Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest)..

 Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu      

Termín Fašismus je v kategorii politika

Klíčová slova: co znamená, synonymum, přesný výraz, Fašismus, význam pojmu, přesný význam, politika, co je to Fašismus?, názvosloví, terminologie, formulace, pojem, slovo, slovník, vysvětlení, lexikon, informace, popis


Pojem Fašismus je v kategorii politika, ilustrační obrázek

Co znamená pojem Fašismus? Definice slova, výraz, termín z Wikipedie

Níže uvedený text pochází z webového projektu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Fašismus (italsky fascismo) v užším a původním smyslu označuje italský fašismus, politické hnutí vedené Benitem Mussolinim a vzniklé po 1. světové válce, které ovládalo Itálii v letech 1922 až 1943. Již ve 20. letech 20. století se však označení rozšířilo na příbuzná politická hnutí, strany a státní režimy v jiných zemích, a stalo se tak označením typu politické ideologie. Typickými rysy fašistických ideologií jsou zejména autoritativní a vůdcovský princip, vypjatý nacionalismus, militarismus, sociální darwinismus, kult modernity, mládí a síly jakož i silná ekonomická role státu chápaného korporativisticky, v němž soukromé vlastnictví musí sloužit kolektivnímu prospěchu.

Jiné informační zdroje o pojmu Fašismus

Hledat frázi Fašismus ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Zkusit najít výraz Fašismus ve vyhledávači Yandex

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Fašismus ve vyhledávači DuckDuckGo

Hledat videa s názvem Fašismus na Youtube

Vyhledat termín Fašismus ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Fašismus ve Wikimedia Commons

Dál můžete zkusit hledat slovo Fašismus například ve vyhledávači Seznam.cz, v Lingea slovnících, v Google obrázcích, v evropském vyhledávači Qwant nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Další vybraná hesla, odborné termíny a pojmy

Na stránce jste se mohli dozvědět: co znamená Fašismus? resp. co je to Fašismus? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Fašismus, odpověď na dotaz co je to Fašismus?. Víte např. kdo to je Martin Chodúr? Znáte a víte kdo je Upír? Návštěvníci, omluvte nás prosím, že nestíháme pravidelně aktualizovat texty. Pojmy mohou mít různé významy vzhledem k tomu, že se používají v rozdílných oborech lidské činnosti. Doporučujeme vám proto zkusit i jinou sekci než je kategorie politika. U části textů najdete citaci z české Wikipedie. Spolu s textem je vždy uvedena i url adresa na konkrétní stránku projektu. Ty lze dále používat při splnění licence CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie politika, Král, fašismus, ilustrační obrázek

Vážení čtenáři, děkujeme za návštěvu online projektu (slovníku) shromažďujícího zajímavosti, popisy termínů, přesné vysvětlení slov, známé i neznámé pojmy, významy slov, definice odborných pojmů s názvem Co Je To?.

Stahujte romantické tapety na plochu tabletu, počítače nebo chytrého telefonu. Na výběr máte z mnoha pěkných tapet - např. západu slunce nebo populární vodopád s duhou.