Co je to?
Definice výrazu, termínu Nominální mzda. Co znamená odborný pojem Nominální mzda z kategorie Ekonomie?

Co je Nominální mzda?

Co znamená pojem, definice termínu Nominální mzda?

Nominální mzda neboli skutečná mzda či průměrná hrubá měsíční mzda je suma peněz za odvedenou práci ještě před zdaněním, tedy před odečtením zálohové částky daně z příjmu, všeobecného zdravotního pojištění a sociálního zabezpečení a dalších srážek.
Podle ČSÚ patří do nominální mzdy základní mzda nebo plat, doplatky či příplatky, náhrady mzdy a odměny, a další složky, které se k výplatě připočítávají. Nepatří sem náhrady za pracovní neschopnost.


Co je to Nominální mzda? Význam slova, termín, Definice výrazu, termínu Nominální mzda. Co znamená odborný pojem Nominální mzda z kategorie Ekonomie?

Omlouváme se za případné neaktuální údaje a pravopisné chyby na webových stránkách. Snažíme se neustále zlepšovat obsah a kvalitu stránek, a vaše zpětná vazba je pro mě velmi důležitá. Děkujeme za pochopení.Tento text byl napsán redaktory Superia.cz

Sdílejte tuto stránku se slovem Nominální mzda se známými na sociálních sítích Twitter, Facebook, Pinterest a Reddit.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu  

Heslo Nominální mzda je v kategorii ekonomie

Klíčová slova: odborné názvosloví, přesný význam, význam, význam slova, co je to Nominální mzda?, heslo, wiki, pojem, slovník, co to je, ekonomie, terminologie, přesný výraz, názvosloví, ekonomie, definice pojmu, lexikon, vysvětlení


Pojem Nominální mzda je v kategorii ekonomie, ilustrační obrázek

Wikipedie píše o slovu Nominální mzda?

Následující definice termínu byla převzata z internetového projektu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Nominální mzda vyjadřuje peněžitou odměnu.

Další možné informační zdroje

Zkusit najít termín Nominální mzda ve Wikislovníku

Zkusit najít výraz Nominální mzda ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Zkusit najít heslo Nominální mzda ve vyhledávači Yahoo

Vyhledat slovo Nominální mzda ve vyhledávači Yandex

Zkusit najít heslo Nominální mzda ve vyhledávači Qwant

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Nominální mzda ve Wikimedia Commons

Dál můžete zkusit hledat slovo Nominální mzda například ve Wikizdrojích, v ABC slovníku cizích slov a synonym, v Google obrázcích, ve videích na Youtube nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Náhodné definice slov, pojmů a odborných termínů

Z předchozího textu jste se dozvěděli jaký je přesný význam slova Nominální mzda? resp. co znamená výraz Nominální mzda? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Nominální mzda, odpověď na dotaz co je to Nominální mzda?. Víte např. kdo to je Lukáš Vaculík? Znáte a víte kdo je John Locke? Není v našich silách pravidelně aktualizovat texty na tomto webu. vzhledem k tomu, že se používají v rozdílných oborech lidské činnosti. Proto případně zapátrejte po pojmu Nominální mzda i v jiných kategoriích (než ekonomie). U části textů najdete citaci z české Wikipedie. Spolu s textem je vždy uvedena i url adresa na konkrétní stránku projektu. Tyto texty lze potom kopírovat, editovat a dále šířit při splnění podmínek vyplývajících z licence CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Milí čtenáři, musíme vám poděkovat za návštívení internetového slovníku, který shromažďuje přesné vysvětlení slov, slovníková hesla, popisy termínů, významy slov, zajímavosti, definice odborných pojmů s názvem Co Je To?.

Zavzpomínejte na klasiské hry zvané Arkády. Manic miner, Pacman nebo Lemmings si nyní můžete zahrát zdarma a online ve vašem prohlížeči.