Co je to?
Odborný výraz, definice slova Intrastat. Co znamená pojem Intrastat z kategorie Ekonomie?

Co je Intrastat?

Význam pojmu, termínu, vysvětlení výrazu Intrastat

Intrastat je statistický systém shromažďování a zpracování dat za účelem sledování obchodu se zbožím mezi členskými státy Evropské unie (tedy i Českou republikou). Do Intrastatu se zahrnují také údaje o zboží, které fakticky nepřestoupilo hranici ČR, jedná-li se např. o zásobování lodí nebo letadel či změny v ekonomickém vlastnictví lodí a letadel.
Systém Intrastat je povinný pro všechny členské státy Evropské unie.


Co je to Intrastat? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Intrastat. Co znamená pojem Intrastat z kategorie Ekonomie?

Provozovatel neručí za úplnost, pravdivost či aktuálnost informací na těchto webových stránkách. Uvedený text byl přidán redaktory Superia.cz

Velmi by nás potěšilo, pakliže byste sdíleli text Intrastat s vašimi známými a kamarády na sociálních sítích Twitter, Redditu nebo Facebook.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu      

Heslo Intrastat se nachází v sekci ekonomie

Klíčová slova: názvosloví, informace, terminus technicus, slovník, co je to Intrastat?, heslo, Intrastat, ekonomie, ekonomie, definice, formulace, přesný význam, pojem, význam, synonymum, odborný výraz, slovo, odborné názvosloví


Pojem Intrastat je v kategorii ekonomie, ilustrační obrázek

V online encyklopedii Wikipedia se o slovu Intrastat můžete dozvědět následující

Následující definice termínu byla převzata z internetového projektu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Intrastat je statistickým systémem sběru a zpracování dat, pro sledování obchodu se zbožím mezi členskými státy Evropské unie a tedy i Českou republikou, které při tom, kromě několika zvláštních pohybů zboží, přestoupilo státní hranici, mluvíme o tzv. intrakomunitárním obchodu, který nelze zaměňovat s obchodem se třetími zeměmi. Do Intrastatu se zahrnují rovněž údaje o zboží, které fakticky nepřestoupilo hranici ČR, jedná-li se např. o zásobování lodí nebo letadel či změny v ekonomickém vlastnictví lodí a letadel.

Linky na jiné informační zdroje

Zkusit najít výraz Intrastat ve vyhledávači Qwant

Zkusit najít pojem Intrastat na Google.cz

Zkusit najít slovo Intrastat ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Hledat heslo Intrastat ve fulltextu vyhledávače Info.com

Najít heslo Intrastat ve vyhledávači Yandex

Hledat videa s názvem Intrastat na Youtube

Dál můžete zkusit hledat slovo Intrastat například ve vyhledávači Seznam.cz, v Lingea slovnících, ve Wikislovníku, v Google obrázcích nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Často hledané výrazy, termíny a odborné pojmy

Teď už znáte odpověď na otázku jaký je přesný význam slova Intrastat? resp. co se skrývá pod slovem Intrastat? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Intrastat, odpověď na dotaz co je to Intrastat?. Víte např. kdo to je Vikář? Znáte a víte kdo je Dermatolog? Věříme, že chápete, že texty nemohou být často aktualizovány. vzhledem k tomu, že se používají v rozdílných oborech lidské činnosti. Proto prosím zapátrejte i v jiných kategoriích než je ekonomie. Část textů obsahuje internetový odkaz i krátkou citaci z české verze projektu Wikipedia. Tyto texty lze potom kopírovat, editovat a dále šířit při splnění podmínek vyplývajících z licence CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Vážení čtenáři, děkujeme za návštěvu online projektu (slovníku) shromažďujícího zajímavosti, popisy termínů, známé i neznámé pojmy, významy slov, definice odborných pojmů, přesné vysvětlení slov s názvem Co Je To?.

Víte, čím se vyznačuje cynik, despota nebo egoista? Toto a mnohem víc se dozvíte z webu zde