Co je to?
Definice výrazu, termínu DPH. Co znamená odborný pojem DPH z kategorie Ekonomie?

Co je DPH?

Co znamená termín, výraz, pojem, vysvětlení hesla DPH?

Velice častou zkratkou používanou v ekonomii je DPH. S tímto se nejspíš setkal každý z nás a jedná se o zkrácenou verzi pro daň z přidané hodnoty. DPH tvoří jeden z nejdůležitějších bodů státního rozpočtu. Daň z přidané hodnoty platí všichni při nákupu většiny zboží či služeb. Dodavatel musí odvádět z provedeného obchodu část hodnoty státu.
Základní sazba DPH je v současné době 21% a snížená sazba činí 15%. Evropská unie upravuje DPH pro určité druhy zboží.


Co je to DPH? Význam slova, termín, Definice výrazu, termínu DPH. Co znamená odborný pojem DPH z kategorie Ekonomie?

Pečlivě jsme prošli a zkontrolovali všechny naše texty. Přesto se však může stát, že zde objevíte chybu nebo překlep. Text sepsali autoři a autorky pro projekt Superia.cz

Sdílejte tuto stránku se slovem DPH se známými na sociálních sítích Twitter, Facebook, Pinterest a Reddit.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru    

Výraz DPH je v kategorii ekonomie

Klíčová slova: odborný výraz, co znamená, ekonomie, význam, DPH, slovo, definice pojmu, význam pojmu, heslo, definice, co to je, informace, slovník, přesný význam, význam slova, co je to DPH?, wiki, terminus technicus


Pojem DPH je v kategorii ekonomie, ilustrační obrázek

V encyklopedii Wikipedia se o termínu DPH dozvíte následující

Tento níže umístěný text je převzat z internetové Wikipedie. Více zde. Licence CC-BY-SA.

Daň z přidané hodnoty (zkratka DPH) tvoří jeden z nejdůležitějších příjmů státního rozpočtu. Platí ji všichni při nákupu většiny zboží a služeb, proto se jí také někdy říká univerzální daň. Princip této daně je v tom, že dodavatel, pokud je registrován jako plátce, musí odvést z obchodu část hodnoty, pokud je tento obchod předmětem daně. Naopak odběratel si za jistých podmínek může zažádat o vrácení daně, kterou při obchodu dodavateli (plátci) zaplatil. Hlavní výhodou této daně pro státní rozpočet je, že se snadno vymáhá a subjekty se jejímu placení mohou hůře vyhnout.

Linky na jiné informační zdroje

Zkusit najít frázi DPH na Google obrázcích

Zkusit najít termín DPH ve vyhledávači Yandex

Chraňte své soukromí a hledejte slovo DPH ve vyhledávači DuckDuckGo

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem DPH ve Wikimedia Commons

Hledat videa s názvem DPH na Youtube

Najít heslo DPH ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo DPH například ve fulltextu Yahoo.com, v Google překladači, ve Wikizdrojích, v metavyhledávači Info.com nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Výběr z často hledaných výrazů na tomto webu

Tyto webové stránky vám přinesly odpověď na otázku co znamená slovo DPH? resp. co to je DPH? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu DPH, odpověď na dotaz co je to DPH?. Víte např. kdo to je William Levy? Znáte a víte kdo je Bašár al-Asad? Věříme, že chápete, že texty nemohou být často aktualizovány. Pojmy mohou mít různé významy podle různých oborů. Radíme vám proto hledat slovo DPH i v jiné části webu než je kategorie ekonomie. U části pojmů naleznete citaci z projektu Wikipedia včetně internetové adresy kde naleznete kompletní popis. Takový typ textu spadá pod licenci CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie ekonomie, grafy banka, dPH, ilustrační obrázek

Vážení návštěvníci, děkujeme vám za návštěvu encyklopedického projektu shromažďujícího zajímavosti, známé i neznámé pojmy, významy slov, definice odborných pojmů, přesné vysvětlení slov, slovníková hesla s názvem Co Je To?.

Víte, co je to viz? Víte, že se nejedná o zkratku?