Co je to?
Odborný výraz, definice slova Bailout. Co znamená slovo Bailout z kategorie Ekonomie?

Co je Bailout?

Co znamená termín, výraz, pojem, vysvětlení hesla Bailout?

Bailout je výraz z oblasti ekonomie. Používá se pro označení záchrany před bankrotem či finanční výpomoci, která přichází zvenčí. Tím, kdo je ohrožen kolapsem nebo úpadkem, může být finanční instituce nebo celý stát. Poskytovateli bývají jiné státy, nejrůznější instituce, bankovní ústavy nebo věřitelé. Náklady na tuto pomoc nese celá společnost, protože je poskytnuta z veřejných zdrojů.
K bailoutu se přistupuje proto, že pomoc má nižší hodnotu než škoda, kterou by způsobil úpadek. Tato pomoc je podmiňována závazkem ke změnám, které mají přinést finanční uzdravení. Samotné pojmenování je převzato z námořního slangu a označuje se tak nabírání a vylévání vody z plavidla, které se potápí.


Co je to Bailout? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Bailout. Co znamená slovo Bailout z kategorie Ekonomie?

Přes neustálou opakovanou kontrolu mohou být v textech chyby za něž se předem omlouváme. Text vytvořen redaktory Superia.cz

Tento krátký text můžete velmi snadno sdílet s vašimi sledujícími na Pinterestu, Facebooku nebo Twitteru.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu      

Heslo Bailout patří do kategorie ekonomie

Klíčová slova: wiki, význam pojmu, heslo, význam, ekonomie, názvosloví, slovník, popis, co je to Bailout?, informace, pojem, formulace, slovo, terminologie, přesný výraz, terminus technicus, vysvětlení, odborné názvosloví


Pojem Bailout je v kategorii ekonomie, ilustrační obrázek

Co znamená pojem Bailout? Definice slova, termínu z Wikipedie

Následující text definice pojmu byl převzat z projektu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Bailout (též bail-out) je ekonomický pojem, kterým se označuje finanční pomoc či vnější záchrana před bankrotem.
Jde o pomoc subjektu, kterému hrozí úpadek či kolaps. Může jít o finanční instituce či státy. Poskytovat ji mohou mezinárodní instituce, státy, speciálně zřízené instituce s účastí státu, centrální banky či sami věřitelé. Finanční prostředky na pomoc pocházejí z veřejných zdrojů, náklady tak nese společnost, jde o tzv. socializaci nákladů. Důvodem poskytnutí může být obava, že úpadek daného subjektu (státu, finanční instituce) by mohl způsobit řádově větší škody než hodnota samotné pomoci. Finančním institucím (např. bankám) se poskytuje při jejich úvěrových ztrátách, zhoršení tržních podmínek či při náhlém odlivu vkladů (run na banku). Obvykle se podmiňuje provedením strukturálních změn či reforem, jejichž cílem je subjekt finančně ozdravit.

Linky na jiné informační zdroje

Hledat videa s názvem Bailout na Youtube

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Bailout ve vyhledávači DuckDuckGo

Zkusit najít heslo Bailout ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Bailout ve Wikimedia Commons

Zkusit najít výraz Bailout na Google obrázcích

Zkusit najít heslo Bailout ve fulltextu vyhledávače Info.com

Dál můžete zkusit hledat slovo Bailout například ve ekologickém vyhledávači Ecosia, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, ve vyhledávači Seznam.cz, v evropském vyhledávači Qwant nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Výběr náhodných pojmů, výrazů, odborných termínů a slov

Nyní už nejspíš víte co to je Bailout? resp. jaký je přesný význam slova Bailout? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Bailout, odpověď na dotaz co je to Bailout?. Víte např. kdo to je Megan Fox? Znáte a víte kdo je Břetislav Staš? Věříme, že chápete, že texty nemohou být často aktualizovány. Pojmy mohou mít různé významy vzhledem k tomu, že se používají v rozdílných oborech lidské činnosti. Vyzkoušejte proto hledání v jiných kategoriích (než ekonomie). Vybrané texty jsou rozšířené o citaci z české verze internetové encyklopedie Wikipedia.cz. Samozřejmě uvádíme i odkaz na konkrétní podstránku tohoto projektu. Tyto texty lze potom kopírovat, editovat a dále šířit při splnění podmínek vyplývajících z licence CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie ekonomie, grafy burza, bailout, ilustrační obrázek

Vážení čtenáři, děkujeme za návštěvu online projektu (slovníku) shromažďujícího významy slov, popisy termínů, přesné vysvětlení slov, známé i neznámé pojmy, definice odborných pojmů, zajímavosti s názvem Co Je To?.

Chcete se dozvědět kdo slaví svátek (jmeniny) na Slovensku, v Polsku, Německu nebo v České republice? Pak se podívejte na web obsahující kalendář svátků.