Co je to?
Definice výrazu, termínu Mantinel. Co znamená odborný pojem Mantinel z kategorie Sport?

Co je Mantinel?

Co znamená výraz, termín, pojem, definice slova Mantinel?

Mantinel, jinak také hrazení, je ohrazení herní plochy stěnou buď ze dřeva, nebo umělé hmoty. Je typický pro lední hokej, z dalších sportů třeba pro florbal. Výška mantinelu se měří od ledové plochy a je pro odlišné druhy sportů různá, například v hokeji se jedná o rozmezí 1,15 až 1,22m. Toto hrazení je natřené na bílo, musí být hladké a zcela bezpečné pro hráče, proto je v rozích hřiště zaoblené.
Dvířka pro vstup na hrací plochu se otevírají směrem k divákům, všechny další prvky se nacházejí na vnější straně mantinelu. Nad mantinely se dříve nacházela ochranná síť, nyní ji nahradilo plexisklo. Florbal má mantinely nižší, 50cm. I zde je zaoblení v rozích hřiště.


Co je to Mantinel? Význam slova, termín, Definice výrazu, termínu Mantinel. Co znamená odborný pojem Mantinel z kategorie Sport?

Pečlivě jsme prošli a zkontrolovali všechny naše texty. Přesto se však může stát, že zde objevíte chybu nebo překlep. Text byl sepsán pro server Superia.cz

Zaujala vás definice slova Mantinel? Pak se o tuto stránku podělte s blízkými na Twitteru, Redditu, Facebooku nebo jinde.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu  

Pojem Mantinel je v kategorii sport

Klíčová slova: pojem, formulace, terminologie, lexikon, význam, odborný výraz, přesný význam, Mantinel, sport, synonymum, definice, slovník, co je to Mantinel?, slovo, popis, wiki, co znamená, termín


Pojem Mantinel je v kategorii sport, ilustrační obrázek

Co označuje termín Mantinel? Definice výrazu, slova, termínu z projektu Wikipedia

Uvedené vysvětlení pojmu je převzato z webu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Mantinel či hrazení je stěna ze dřeva nebo zvláště v poslední době z umělé hmoty, ohrazující hřiště v některých sportech, například v ledním hokeji nebo ve florbale.

Další zdroje informací

Zkusit najít pojem Mantinel ve vyhledávači Yandex

Hledat slovo Mantinel ve Wikizdrojích

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Mantinel ve vyhledávači DuckDuckGo

Zkusit najít termín Mantinel ve fulltextu Seznam.cz

Vyhledat pojem Mantinel ve fulltextu vyhledávače Info.com

Hledat frázi Mantinel ve Wikislovníku

Dál můžete zkusit hledat slovo Mantinel například v Seznam.cz slovníku cizích slov, v nabídce zboží na Heureka.cz, ve ekologickém vyhledávači Ecosia, v Google obrázcích nebo v projektu slovnik.cz.

Často hledané pojmy, výrazy, odborné termíny a slova

Tyto webové stránky vám přinesly odpověď na otázku jaký je význam slova Mantinel? resp. co to je Mantinel? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Mantinel, odpověď na dotaz co je to Mantinel?. Víte např. kdo to je Serena Williams? Znáte a víte kdo je Šahíd? Berte v potaz, že uvedené texty nejsou pravidelně aktualizovány. Pojmy mohou mít různé významy v závislosti na oboru a kontextu. Doporučujeme vám proto porozhlédnout se v jiných kategoriích (než sport). U části pojmů naleznete citaci z projektu Wikipedia včetně internetové adresy kde naleznete kompletní popis. Takový text je šířen pod licencí CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie sport, tenis, mantinel, ilustrační obrázek

Děkujeme za návštěvu internetového projektu shromažďujícího slovníková hesla, významy slov, přesné vysvětlení slov, definice odborných pojmů, zajímavosti, popisy termínů s názvem Co Je To?.

Nezapomeňte navštívit partnerskou stránku s tapetami na plochu PC. Na výběr máte z stovky kvalitních fotografií ve vysokých rozlišeních.