Co je to?
Odborný výraz, definice slova UNESCO. Co znamená pojem UNESCO z kategorie Politika?

Co je UNESCO?

Co znamená termín, výraz, pojem, vysvětlení hesla UNESCO?

Organizace usilující o mezinárodní spolupráci v oblasti výchovy, vědy a kultury. Spadá pod Organizaci spojených národů a na starosti si bere pět oborů lidské činnosti: vzdělávání, sociální a humanitní vědy, přírodní vědy, kulturu, komunikaci a výměnu informací. Mezinárodní projekty UNESCO se snaží podporovat mírové řešení konfliktů a ochranu lidských práv všude na Zemi, šířit vzdělání, chránit kulturní památky a přírodní bohatství naší planety.


Co je to UNESCO? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova UNESCO. Co znamená pojem UNESCO z kategorie Politika?

Přes maximální snahu a opakovanou kontrolu mohou být některé informace nesprávné, nepřesné či neaktuální. Text vytvořen redaktory Superia.cz

Velmi by nás potěšilo, pakliže byste sdíleli text UNESCO s vašimi známými a kamarády na sociálních sítích jako je Facebook a Twitter.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru    

Heslo UNESCO se nachází v sekci politika

Klíčová slova: termín, názvosloví, informace, slovník, význam, politika, co znamená, přesný výraz, význam slova, popis, wiki, slovo, lexikon, formulace, terminus technicus, odborné názvosloví, odborný výraz, co to je


Pojem UNESCO je v kategorii politika, ilustrační obrázek

Co znamená pojem UNESCO? Definice slova, termínu z Wikipedie

Následující text definice pojmu byl převzat z projektu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Organizace OSN pro vzdělání, vědu a kulturu (anglicky United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization, UNESCO) je jedna z 15 mezistátních odborných organizací (agentur) OSN. Sídlí v Paříži. Organizace má 195 členských zemí, poslední z nich (v tomto případě autonomní území), která je v současnosti v procesu přijetí, je Palestina. Spojené státy americké, Izrael a Kanada zareagovaly pozastavením svých příspěvků této organizaci s tím, že probíhající konflikt má být řešen vyjednáváním. 2. ledna 2019 byla zveřejněna informace, že USA a Izrael z UNESCO vystoupily.

Další možné informační zdroje

Vyhledat slovo UNESCO ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Zkusit najít UNESCO na Google obrázcích

Najít pojem UNESCO ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Chraňte své soukromí a hledejte slovo UNESCO ve vyhledávači DuckDuckGo

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem UNESCO ve Wikimedia Commons

Najít pojem UNESCO ve fulltextu vyhledávače Info.com

Dál můžete zkusit hledat slovo UNESCO například ve Wikislovníku, v nabídce zboží na Heureka.cz, ve vyhledávači Seznam.cz, ve Wikizdrojích nebo v Lingea slovnících.

Jaké pojmy, odborné termíny a hesla lidé hledají?

Teďka už zajisté víte co to je UNESCO? resp. co vlastně znamená slovo UNESCO? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu UNESCO, odpověď na dotaz co je to UNESCO?. Víte např. kdo to je Ortoped? Znáte a víte kdo je Jidáš? Není v našich silách pravidelně aktualizovat texty na tomto webu. Pojmy mohou mít různé významy vzhledem k tomu, že se používají v rozdílných oborech lidské činnosti. Vyzkoušet tak můžete i příslušná homonyma a synonyma v jiných sekcích než politika. Část textů obsahuje internetový odkaz i krátkou citaci z české verze projektu Wikipedia. Tyto texty lze potom kopírovat, editovat a dále šířit při splnění podmínek vyplývajících z licence CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie politika, Vládní budova, uNESCO, ilustrační obrázek

Milí čtenáři, musíme vám poděkovat za návštívení internetového slovníku, který shromažďuje významy slov, známé i neznámé pojmy, zajímavosti, definice odborných pojmů, slovníková hesla, přesné vysvětlení slov s názvem Co Je To?.

Setkali jste se na internetu se zkratkou LOL nebo OMG a nevíte co znamená? Nejen tyto zkratky naleznete zde.