Co je to?
Odborný termín, výraz, slovo Region. Co znamená pojem Region z kategorie Politika?

Co je Region?

Co znamená pojem, definice termínu Region?

Území vymezené na základě nějakých společných znaků se nazývá region. Regiony mohou být určovány politicky nebo přirozeně. Regiony se mohou překrývat. Můžeme tuto územně-správní jednotku nalézt například ve Francii, Itálii, Srbsku nebo na Filipínách. Najít lze i tzv. euroregiony, které nemají žádnou samosprávu, protože se jedná o území v rámci Evropské unie.


Co je to Region? Význam slova, termín, Odborný termín, výraz, slovo Region. Co znamená pojem Region z kategorie Politika?

Přes veškeré přiměřené úsilí tomu, aby informace na těchto stránkách byly správné, jejich přesnost nelze stoprocetně zaručit. Text napsán pro Superia.cz

Sdílejte text pojmu Region s vašimi kamarády, známými a přáteli na vašich účtech sociálních sítích jako je Pinterest, Reddit, Facebook anebo Twitter.

 Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu      

Výraz Region se nachází v kategorii politika

Klíčová slova: přesný význam, popis, terminologie, názvosloví, informace, slovo, definice pojmu, význam pojmu, odborné názvosloví, definice, pojem, co znamená, co to je, přesný výraz, politika, heslo, význam, politika


Pojem Region je v kategorii politika, ilustrační obrázek

Co označuje termín Region? Definice termínu, výrazu z projektu Wikipedia

Následující text definice byl převzat ze stránek Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Region (z latinského regio) je území vymezené na základě společných znaků (rysů či kritérií). Proces vymezování regionů označujeme jako regionalizace.

Pro další informace o termínu Region zkuste tyto odkazy

Najít výraz Region ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Zkusit najít frázi Region ve vyhledávači Qwant

Hledat videa s názvem Region na Youtube

Najít pojem Region ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Zkusit najít heslo Region ve Wikislovníku

Zkusit najít Region na Google.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Region například ve Wikizdrojích, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, ve vyhledávači Seznam.cz, v Microsoft Bing nebo v Lingea slovnících.

Další vybraná hesla, odborné termíny a pojmy

Tyto webové stránky vám přinesly odpověď na otázku co znamená slovo Region? resp. co to je Region? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Region, odpověď na dotaz co je to Region?. Víte např. kdo to je Jaroslava Adamová? Znáte a víte kdo je Siréna? Litujem, že není v našich silách provádět pravidelně aktualizace všech textů. Pojmy mohou mít různé významy podle různých oborů. Doporučujeme vám proto zkusit i jinou sekci než je kategorie politika. Některé pojmy jsou obohaceny o citaci z Wikipedie. U nich uvádíme i konkrétní url projektu kde se dozvíte více. Takový typ textu spadá pod licenci CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie politika, Mladý princ, region, ilustrační obrázek

Děkujeme za návštěvu stručného encyklopedického slovníku, který se zaměřuje především na popisy termínů, významy slov, definice odborných pojmů, zajímavosti, známé i neznámé pojmy, přesné vysvětlení slov s názvem Co Je To?.

Víte, co znamená být metrosexuál nebo šovinista? Pokud ne, zkuste se podívat na tuto webovou stránku.