Co je to?
Definice výrazu Vernisáž. Co znamená odborný pojem Vernisáž z kategorie Kultura?

Co je Vernisáž?

Co znamená termín, vysvětlení pojmu Vernisáž?

Vernisáž je pojem používaný pro označení slavnostního otevření výstavy. Tento slavnostní okamžik bývá uveden kratším proslovem, po kterém následuje nějaký program uměleckého zaměření. Během vernisáže může být podáváno malé občerstvení.
Pokud je vernisáž označena jako uzavřená, mohou se jí zúčastnit jen vybraní návštěvníci, veřejná vernisáž je otevřená všem zájemcům.

Co je to Vernisáž? Význam slova, termín, Definice výrazu Vernisáž. Co znamená odborný pojem Vernisáž z kategorie Kultura?

Navzdory veškeré pečlivosti neručíme za úplnost a správnost zveřejněného obsahu. Výše uvedený text byl napsán redaktorkami Superia.cz

Potěší nás, pokud budete sdílet tuto odpověď na otázku co je to Vernisáž? s vašimi kamarády na Facebooku, Redditu, Pinterestu nebo Twitteru.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru    

Pojem Vernisáž je v sekci kultura

Klíčová slova: Vernisáž, kultura, slovník, terminologie, kultura, odborné názvosloví, wiki, co znamená, co je to Vernisáž?, pojem, lexikon, význam slova, termín, odborný výraz, heslo, synonymum, přesný význam, slovo


Pojem Vernisáž je v kategorii kultura, ilustrační obrázek

Ve Wikipedii se o termínu Vernisáž píše následující

Následující definice pojmu pochází ze stránek Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Vernisáž je slavnostní otevření nějaké výstavy, které bývá zpravidla doplněno nějakým dalším uměleckým programem (kupř. hudebním či divadelním), na jehož počátku bývá pronesen krátký úvodní projev. Vernisáže mohou být jak zcela veřejné, tak i neveřejné resp. uzavřené. Uzavřené vernisáže se účastní pouze pozvaní návštěvníci.

Další informace o pojmu Vernisáž hledejte v níže uvedených zdrojích

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Vernisáž ve Wikimedia Commons

Najít výraz Vernisáž ve vyhledávači Qwant

Hledat videa s názvem Vernisáž na Youtube

Zkusit najít Vernisáž ve fulltextu Seznam.cz

Hledat heslo Vernisáž na Google obrázcích

Zkusit najít termín Vernisáž ve Wikizdrojích

Dál můžete zkusit hledat slovo Vernisáž například v metavyhledávači Info.com, v nabídce zboží na Heureka.cz, ve ekologickém vyhledávači Ecosia, ve fulltextu Google.cz nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Často hledaná slova, termíny a odborné pojmy

Právě jste se dozvěděli odpověď na otázku co je to Vernisáž? resp. jaká je definice slova Vernisáž? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Vernisáž, odpověď na dotaz co je to Vernisáž?. Víte např. kdo to je Japonec? Znáte a víte kdo je Věra Martinová? Informace nemohou být pravidelně updatovány, proto mohou být zastaralé, neplatné, neaktuální či nepřesné. v různém kontextu, v různých oborech. Nezbývá, než vám doporučit hledání v jiných kategoriích než je kultura. Některé texty obsahují odkaz a krátkou citaci z české Wikipedie. Ty lze využívat v souladu s licencí CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Vážení návštěvníci, milí čtenáři, děkujeme vám za návštěvu webu shromažďujícího přesné vysvětlení slov, známé i neznámé pojmy, definice odborných pojmů, slovníková hesla, významy slov, zajímavosti s názvem Co Je To?.

V diskuzích jste se možná setkali s různými zkratkami. Mezi nejrozšířenější zkratky patří BTW a IMHO. Víte co znamenají? Pokud ne, dozvíte se to zde.