Co je to?
Definice výrazu Zkracovačka. Co znamená odborný pojem Zkracovačka z kategorie Sport?

Co je Zkracovačka?

Co znamená termín, vysvětlení pojmu Zkracovačka?

Zkracovačka je jeden z druhů posilovacích cviků. Tento cvik je zaměřen hlavně na břišní svaly. Zkracovačka se cvičí v lehu, nohy jsou mírně pokrčené v kolenou. Ruce jsou umístěny za hlavou, nesmí však hlavu tlačit dopředu. Pokud má cvičící slabé břišní svaly, pokládá překřížené ruce na hrudník.
Začíná se cvičit z polohy vleže, při výdechu se bedra přitisknou směrem k podložce a zpevní se břišní svaly. Pomocí tahu břicha se horní část těla nadzvedne od podložky. Hýbe se pouze horní část trupu. Bedra musí zůstávat přitisknutá k podložce. Výdech se provádí při pohybu vzhůru. Nádech probíhá při pohybu dolů, tělo se na podložku vrací postupně, hlava a ramena se nedotýkají země. Celkové provedení zkracovačky může připomínat pomalejší kmitání.


Co je to Zkracovačka? Význam slova, termín, Definice výrazu Zkracovačka. Co znamená odborný pojem Zkracovačka z kategorie Sport?

Navzdory veškeré pečlivosti neručíme za úplnost a správnost zveřejněného obsahu. Text byl vytvořen autorkami právě pro projekt Superia.cz

Potěší nás, pokud budete sdílet tuto odpověď na otázku co je to Zkracovačka? s vašimi kamarády na Twitteru, Pinterestu nebo Facebooku.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu      

Pojem Zkracovačka je v sekci sport

Klíčová slova: význam slova, definice, co je to Zkracovačka?, termín, slovo, názvosloví, význam pojmu, co znamená, Zkracovačka, odborný výraz, co to je, vysvětlení, formulace, heslo, sport, definice pojmu, popis, pojem


Pojem Zkracovačka je v kategorii sport, ilustrační obrázek

Ve Wikipedii se o termínu Zkracovačka píše následující

Následující popis termínu byl převzat z otevřené online encyklopedie, ze známé Wikipedie. Pro více informací klikněte na odkaz. Licence CC-BY-SA.

Zkracovačka (angl. crunch) je jeden z nejčastějších cviků pro břišní svaly. Procvičuje především přímý sval břišní.
Zkracovačka začíná vleže na zádech s nohama pokrčenýma v kolenou. Trup se ohýbá tak, aby se ramena přibližovala k pánvi. Ruce mohou být za krkem či vedle něho anebo překřížené na hrudi. Tlak rukou na krk nebo hlavu může způsobit zranění.
Obtížnost zkracovačky lze zvýšit ležením na šikmé lavici nebo držením zátěže pod bradou, na hrudi nebo za hlavou. Zkracovačky lze cvičit na cvičebním míči. Prodloužení vzdálenosti zvýší zátěž břišních svalů uplatněním pákového efektu.

Jiné zdroje informací o pojmu Zkracovačka

Zkusit najít slovo Zkracovačka na Google.cz

Vyhledat termín Zkracovačka ve vyhledávači Yahoo

Hledat termín Zkracovačka ve fulltextu Seznam.cz

Hledat slovo Zkracovačka ve Wikislovníku

Zkusit najít slovo Zkracovačka na Google obrázcích

Hledat heslo Zkracovačka ve Wikizdrojích

Dál můžete zkusit hledat slovo Zkracovačka například v evropském vyhledávači Qwant, v projektu slovnik.cz, v Microsoft Bing, ve ekologickém vyhledávači Ecosia nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Náhodné pojmy, výrazy, slova a odborné termíny

Na této webové stránce jste se dozvěděli jaký je význam slova Zkracovačka? resp. co znamená slovo Zkracovačka? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Zkracovačka, odpověď na dotaz co je to Zkracovačka?. Víte např. kdo to je Petr Bende? Znáte a víte kdo je Zorka Hejdová? Omluvte nás, že, nestíháme pravidelnou aktualizaci všechny textů. Pojmy mohou mít různé významy v různém kontextu, v různých oborech. Zkuste proto též hledat synonymum ke slovu Zkracovačka v jiné sekci než sport. Některé texty obsahují odkaz a krátkou citaci z české Wikipedie. Ty lze využívat v souladu s licencí CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie sport, voleyball bílý míč, zkracovačka, ilustrační obrázek

Milí čtenáři, děkujeme vám za návštívení online slovníku zaměřeného na definice odborných pojmů, popisy termínů, známé i neznámé pojmy, významy slov, slovníková hesla, přesné vysvětlení slov s názvem Co Je To?.

Zajímáte se o auta? Pak pro určitě znáte zkratku SUV, TSI nebo TDI. Pokud je neznáte, podívejte se na spřátelený web který obsahuje tisíc nejrůznějších zkratek.