Co je to?
Definice výrazu, termínu Zkracovačka. Co znamená odborný pojem Zkracovačka z kategorie Sport?

Co je Zkracovačka?

Vysvětlení pojmu, termínu, hesla, výrazu Zkracovačka

Zkracovačka je jeden z druhů posilovacích cviků. Tento cvik je zaměřen hlavně na břišní svaly. Zkracovačka se cvičí v lehu, nohy jsou mírně pokrčené v kolenou. Ruce jsou umístěny za hlavou, nesmí však hlavu tlačit dopředu. Pokud má cvičící slabé břišní svaly, pokládá překřížené ruce na hrudník.
Začíná se cvičit z polohy vleže, při výdechu se bedra přitisknou směrem k podložce a zpevní se břišní svaly. Pomocí tahu břicha se horní část těla nadzvedne od podložky. Hýbe se pouze horní část trupu. Bedra musí zůstávat přitisknutá k podložce. Výdech se provádí při pohybu vzhůru. Nádech probíhá při pohybu dolů, tělo se na podložku vrací postupně, hlava a ramena se nedotýkají země. Celkové provedení zkracovačky může připomínat pomalejší kmitání.


Co je to Zkracovačka? Význam slova, termín, Definice výrazu, termínu Zkracovačka. Co znamená odborný pojem Zkracovačka z kategorie Sport?

Neručíme za přesnost, úplnost a hodnověrnost jakýchkoliv informací sdělovaných prostřednictvím těchto webových stránek. Text vytvořen pro Superia.cz

Sdílejte tuto stránku se slovem Zkracovačka se známými na sociálních sítích jako je Facebook a Twitter.

 Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku 

Termín Zkracovačka je v kategorii sport

Klíčová slova: význam pojmu, co to je, wiki, definice, lexikon, význam slova, sport, terminus technicus, definice pojmu, pojem, Zkracovačka, popis, terminologie, význam, názvosloví, termín, informace, odborný výraz


Pojem Zkracovačka je v kategorii sport, ilustrační obrázek

Co znamená pojem Zkracovačka? Odborný výraz, termín, definice slova z Wikipedie

Níže uvedený text byl převzat z online encyklopedie Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Zkracovačka (angl. crunch) je jeden z nejčastějších cviků pro břišní svaly. Procvičuje především přímý sval břišní.
Zkracovačka začíná vleže na zádech s nohama pokrčenýma v kolenou. Trup se ohýbá tak, aby se ramena přibližovala k pánvi. Ruce mohou být za krkem či vedle něho anebo překřížené na hrudi. Tlak rukou na krk nebo hlavu může způsobit zranění.
Obtížnost zkracovačky lze zvýšit ležením na šikmé lavici nebo držením zátěže pod bradou, na hrudi nebo za hlavou. Zkracovačky lze cvičit na cvičebním míči. Prodloužení vzdálenosti zvýší zátěž břišních svalů uplatněním pákového efektu.

Další zdroje informací o slovu Zkracovačka

Vyhledat slovo Zkracovačka ve fulltextu Seznam.cz

Najít výraz Zkracovačka ve fulltextu vyhledávače Info.com

Hledat videa s názvem Zkracovačka na Youtube

Najít termín Zkracovačka ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Hledat slovo Zkracovačka ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Zkracovačka ve vyhledávači DuckDuckGo

Dál můžete zkusit hledat slovo Zkracovačka například ve fulltextu Yahoo.com, v Google překladači, ve ruském vyhledávači Yandex, ve Wikizdrojích nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Výběr náhodných odborných termínů, pojmů a hesel

Na stránce jste se mohli dozvědět: co znamená Zkracovačka? resp. co je to Zkracovačka? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Zkracovačka, odpověď na dotaz co je to Zkracovačka?. Víte např. kdo to je Barikádník? Znáte a víte kdo je Zorka Hejdová? Nemáme možnost pravidelné aktualizace článků. vzhledem k tomu, že se používají v rozdílných oborech lidské činnosti. Zkuste najít odborný termín i v jiné sekci než v sport. U části textů najdete citaci z české Wikipedie. Spolu s textem je vždy uvedena i url adresa na konkrétní stránku projektu. Ty lze dále používat při splnění licence CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Milí čtenáři, vážení návštěvníci, děkujeme za návštěvu webových stránek shromažďujících popisy termínů, přesné vysvětlení slov, slovníková hesla, známé i neznámé pojmy, významy slov, zajímavosti s názvem Co Je To?.

Zajímáte se o auta? Pak pro určitě znáte zkratku SUV, TSI nebo TDI. Pokud je neznáte, podívejte se na spřátelený web který obsahuje tisíc nejrůznějších zkratek.