Co je to?
Definice odborného termínu, slova Kalanetika. Co znamená pojem Kalanetika z kategorie Sport?

Co je Kalanetika?

Význam termínu, výrazu, vysvětlení pojmu Kalanetika

Kalanetika je druh cvičení, které je velmi účinné při zpevnění a tvarování postavy. I když poněkud ztratila ne popularitě, je stále oblíbená a její prvky jsou základem mnoha dalších cvičení. Podstatou kalanetiky je posilování při statických polohách. Každý cvik je složen z menších plynulých pohybů, které se mnohokrát opakují.
Cvičení není obtížné, záleží spíše na přesném provedení. Svaly se stahují a protahují, tím se posilují a tělo je pružnější. Je možno cvičit jak s hudbou, tak bez hudby. Cvičení není závislé na věku nebo pohlaví cvičence. Nevyžaduje zvláštní tělesnou zdatnost. Těhotným ženám je určena zvláštní kalanetika pro těhotné. Vytvarují se při ní různé části těla, pomáhá i při bolestech zad. Není nutné speciální vybavení, stačí cvičební podložka a pohodlné sportovní oblečení.


Co je to Kalanetika? Význam slova, termín, Definice odborného termínu, slova Kalanetika. Co znamená pojem Kalanetika z kategorie Sport?

Informace uvedené na těchto stránkách jsou bez záruky. Tento text byl napsán redaktory Superia.cz

Zaujala vás definice pojmu Kalanetika? Pak se o ní podělte s partnery, kolegy a kamarády na sociálních sítích, jako jsou Facebook, Pinterest, síť X (dříve Twitter), Reddit apod.

 Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku 

Heslo Kalanetika patří do sekce sport

Klíčová slova: co znamená, informace, odborné názvosloví, pojem, heslo, definice pojmu, přesný výraz, formulace, odborný výraz, význam, slovník, termín, lexikon, názvosloví, význam pojmu, význam slova, sport, popis


Pojem Kalanetika je v kategorii sport, ilustrační obrázek

Co znamená pojem Kalanetika? Definice slova, termínu z Wikipedie

Následující definice termínu byla převzata z internetového projektu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Kalanetika je relativně prosté cvičení, jehož cílem je zpevnění a zformování postavy. Na rozdíl od např. kulturistiky není zaměřena na nárůst svalové hmoty. Cvičení je založeno na cíleném protahování svalů. Ty se posilují a zároveň se zvyšuje jejich pružnost. Principem této metody je časté opakování pohybů s malým rozsahem. Protože v sadě cvičení nejsou žádné poskoky, je kalanetika vhodná také pro lidi s nemocnými klouby.

Internetové odkazy na vyhledávače

Hledat výraz Kalanetika na Google obrázcích

Zkusit najít výraz Kalanetika ve fulltextu Seznam.cz

Vyhledat slovo Kalanetika ve vyhledávači Qwant

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Kalanetika ve vyhledávači DuckDuckGo

Zkusit najít frázi Kalanetika ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Hledat videa s názvem Kalanetika na Youtube

Dál můžete zkusit hledat slovo Kalanetika například v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, ve Wikizdrojích, ve ruském vyhledávači Yandex nebo v Google překladači.

Výběr náhodných pojmů, výrazů, odborných termínů a slov

Z předchozího textu jste se dozvěděli jaký je přesný význam slova Kalanetika? resp. co znamená výraz Kalanetika? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Kalanetika, odpověď na dotaz co je to Kalanetika?. Víte např. kdo to je Vegetarián? Znáte a víte kdo je Vratislav Mynář? Údaje zde uvedené mohou být již neaktuální či zastaralé. Aktualizace článků není pravidelná. podle toho o jaký obor se jedná. Vyzkoušejte proto hledání v jiných kategoriích (než sport). U některých textů najdete krátkou citaci z projektu Wikipedia včetně odkazu na kompletní text. S těmi lze dále pracovat při dodržení licence CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Děkujeme za návštěvu projektu shromažďujícího slovníková hesla, popisy termínů, významy slov, přesné vysvětlení slov, zajímavosti, známé i neznámé pojmy s názvem Co Je To?.

Chcete si zatraktivnit vzhled vašeho tabletu, mobilního telefonu nebo počítače? Jedním z rychlých a levných způsobů je změna tapety pracovní plochy. Mezi neoblíbenější pozadí patří horský vrchol, kapky vody a obilí.