Co je to?
Odborný výraz, definice slova Kabotáž. Co znamená slovo Kabotáž z kategorie Ekonomie?

Co je Kabotáž?

Význam pojmu, termínu, vysvětlení výrazu Kabotáž

Kabotáž je označení používané v dopravě a obchodu. Obvykle se takto pojmenovává přeprava zboží nebo poskytování dopravních služeb v rámci jednoho státu. Termín pochází z francouzského slova caboter, což znamená plavit se podél pobřeží. Kabotážní přeprava nebo služby jsou tedy omezeny na daný stát. V rámci evropské dopravy se termín kabotáže týká přepravy zboží nebo poskytování dopravních služeb v rámci jednotlivých členských států Evropské unie. Pravidla kabotáže byla v Evropské unii liberalizována, což umožňuje správcům jednoho členského státu poskytovat služby v jiných členských státech.
Před liberalizací kabotážních pravidel byla omezení na kabotáž většinou v důsledku ochrany národních trhů a podpory domácích dopravců. S rozvojem jednotného evropského trhu se však pravidla postupně uvolňovala a umožňovala poskytovat přepravcům z jiných členských států dopravní služby v rámci dané země. V současné době jsou pravidla pro kabotáž v rámci EU stanovena tak, že dopravci mohou provádět tři kabotážní přepravy během sedmi dnů po provedení mezinárodní přepravy. To znamená, že po provedení mezinárodní přepravy mají dopravci právo poskytovat služby kabotáže, tedy přepravovat zboží nebo poskytovat dopravní služby v rámci jiných členských států po dobu tří následujících jízd v průběhu sedmi dní.


Co je to Kabotáž? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Kabotáž. Co znamená slovo Kabotáž z kategorie Ekonomie?

Informace jsou bez jakékoliv záruky, neručíme za faktickou správnost, aktuálnost a jazykovou přesnost uvedených informací. Text byl vytvořen autorkami právě pro projekt Superia.cz

Tento krátký text můžete velmi snadno sdílet s vašimi sledujícími na sociálních sítích Twitter, Facebook, Pinterest a Reddit.

 Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru    

Pojem Kabotáž patří do kategorie ekonomie

Klíčová slova: odborný výraz, definice pojmu, ekonomie, přesný význam, co znamená, význam, slovník, význam slova, synonymum, pojem, Kabotáž, informace, přesný výraz, termín, ekonomie, terminologie, co to je, význam pojmu


Pojem Kabotáž je v kategorii ekonomie, ilustrační obrázek

Linky na jiné informační zdroje

Zkusit najít heslo Kabotáž ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Hledat videa s názvem Kabotáž na Youtube

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Kabotáž ve Wikimedia Commons

Zkusit najít frázi Kabotáž ve Wikipedii

Hledat výraz Kabotáž ve vyhledávači Yandex

Vyhledat heslo Kabotáž ve fulltextu vyhledávače Info.com

Dál můžete zkusit hledat slovo Kabotáž například ve vyhledávači Seznam.cz, v nabídce zboží na Heureka.cz, v Seznam.cz slovníku cizích slov, ve Wikislovníku nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Náhodných výběr hesel, pojmů a odborných termínů

Teď už znáte odpověď na otázku jaký je význam slova Kabotáž? resp. co se skrývá pod slovem Kabotáž? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Kabotáž, odpověď na dotaz co je to Kabotáž?. Víte např. kdo to je Orientalista? Znáte a víte kdo je Romário? Věříme, že chápete, že texty nemohou být často aktualizovány. Pojmy mohou mít různé významy podle různých oborů. Doporučujeme proto pokusit se najít heslo Kabotáž i jinde než v sekci než v ekonomie. Některé texty jsou rozšířeny o citaci z české Wikipedie. Je zde uveden i odkaz na konkrétní stránku ze zmíněné encyklopedie. Ty spadají pod licenci CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie ekonomie, graf v pc, kabotáž, ilustrační obrázek

Vážení návštěvníci, děkujeme vám za návštěvu encyklopedického projektu shromažďujícího významy slov, zajímavosti, slovníková hesla, známé i neznámé pojmy, přesné vysvětlení slov, definice odborných pojmů s názvem Co Je To?.

Stahujte romantické tapety na plochu tabletu, počítače nebo chytrého telefonu. Na výběr máte z mnoha pěkných tapet - např. západu slunce nebo populární vodopád s duhou.