Co je to?
Definice výrazu Krevní doping. Co znamená odborný pojem Krevní doping z kategorie Sport?

Co je Krevní doping?

Pojem, definice termínu, vysvětlení slova Krevní doping

Krevní doping je formou dopingu, která využívá podávání krve samotné nebo složek za neléčebnými účely. Může jít o vlastní nebo cizí krev. Zvyšuje se tak výkon ve sportech s vysokou potřebou kyslíku, červené krvinky přinášejí více kyslíku do svalů, zvyšuje se účinek výměny dýchacích plynů a svaly efektivněji pracují.
Metoda krevního dopingu je zakázaná, ale těžko se prokazuje. Provádí se aplikováním proteinu EPO nebo manipulací s vlastní krví či krví dárců. Nese sebou také zdravotní rizika.


Co je to Krevní doping? Význam slova, termín, Definice výrazu Krevní doping. Co znamená odborný pojem Krevní doping z kategorie Sport?

Provozovatel v žádném případě neručí za aktuálnost údajů uveřejněných na webu. Text vytvořen redaktory Superia.cz

Tento text samozřejmě můžete sdílet s kolegy, přáteli a partnery na Redditu, Twitteru nebo Facebooku.

 Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu  

Termín Krevní doping je v sekci sport

Klíčová slova: sport, Krevní doping, slovo, přesný význam, popis, slovník, synonymum, termín, co to je, význam slova, názvosloví, přesný výraz, informace, definice, definice pojmu, terminologie, heslo, formulace


Pojem Krevní doping je v kategorii sport, ilustrační obrázek

Další informační zdroje

Vyhledat pojem Krevní doping ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Najít pojem Krevní doping ve vyhledávači Yahoo

Najít výraz Krevní doping na Google.cz

Zkusit najít výraz Krevní doping ve fulltextu Seznam.cz

Hledat slovo Krevní doping ve Wikipedii

Hledat pojem Krevní doping ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Krevní doping například v evropském vyhledávači Qwant, v Lingea slovnících, v Google obrázcích, ve ruském vyhledávači Yandex nebo v projektu slovnik.cz.

Výběr odborných pojmů, slov, termínů a výrazů

Text na tomto webu vám dal odpověď na otázku co znamená Krevní doping? resp. jaký je význam slova Krevní doping? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Krevní doping, odpověď na dotaz co je to Krevní doping?. Víte např. kdo to je Jaroslav Havlíček? Znáte a víte kdo je Jana Černochová? Chápejte, že nemáme prostředky na pravidelnou aktualizaci. v různých oborech lidské činnosti. Zkuste proto termín Krevní doping hledat i v jiných kategoriích (než sport). Některé pojmy obsahují i krátkou citaci z české Wikipedie včetně internetového odkazu na podrobný popis. Takovéto texty spadají pod licencí CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Děkujeme vám za návštěvu encyklopedického projektu shromažďujícího slovníková hesla, popisy termínů, zajímavosti, definice odborných pojmů, známé i neznámé pojmy, přesné vysvětlení slov s názvem Co Je To?.

Chcete si zatraktivnit vzhled vašeho tabletu, mobilního telefonu nebo počítače? Jedním z rychlých a levných způsobů je změna tapety pracovní plochy. Mezi neoblíbenější pozadí patří horský vrchol, kapky vody a obilí.