Co je to?
Výraz, termín, definice slova Krevní doping. Co znamená odborný pojem Krevní doping z kategorie Sport?

Co je Krevní doping?

Pojem, termín, heslo, vysvětlení výrazu Krevní doping

Krevní doping je formou dopingu, která využívá podávání krve samotné nebo složek za neléčebnými účely. Může jít o vlastní nebo cizí krev. Zvyšuje se tak výkon ve sportech s vysokou potřebou kyslíku, červené krvinky přinášejí více kyslíku do svalů, zvyšuje se účinek výměny dýchacích plynů a svaly efektivněji pracují.
Metoda krevního dopingu je zakázaná, ale těžko se prokazuje. Provádí se aplikováním proteinu EPO nebo manipulací s vlastní krví či krví dárců. Nese sebou také zdravotní rizika.


Co je to Krevní doping? Význam slova, termín, Výraz, termín, definice slova Krevní doping. Co znamená odborný pojem Krevní doping z kategorie Sport?

Přes veškerou pečlivost mohou texty chyby. Za případné faktické nebo pravopisné chyby se dopředu omlouváme. Text byl vytvořen autorkami právě pro projekt Superia.cz

Líbí se vám definice pojmu Krevní doping? Pak se o ní podělte s vašimi přáteli na Redditu, Twitteru nebo Facebooku.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu      

Pojem Krevní doping je v kategorii sport

Klíčová slova: přesný výraz, popis, definice, heslo, Krevní doping, wiki, slovník, odborný výraz, co je to Krevní doping?, informace, terminus technicus, význam pojmu, lexikon, sport, slovo, co znamená, pojem, formulace


Pojem Krevní doping je v kategorii sport, ilustrační obrázek

Doporučené zdroje informací k dalšímu studiu

Hledat frázi Krevní doping ve vyhledávači Yahoo

Hledat slovo Krevní doping na Google obrázcích

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Krevní doping ve vyhledávači DuckDuckGo

Hledat frázi Krevní doping ve vyhledávači Qwant

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Krevní doping ve Wikimedia Commons

Zkusit najít termín Krevní doping ve vyhledávači Yandex

Dál můžete zkusit hledat slovo Krevní doping například v Microsoft Bing, v ABC slovníku cizích slov a synonym, ve ekologickém vyhledávači Ecosia, v metavyhledávači Info.com nebo v Lingea slovnících.

Náhodných výběr odborných pojmů, termínů a slov

Teď už znáte odpověď na otázku jaký je význam slova Krevní doping? resp. co se skrývá pod slovem Krevní doping? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Krevní doping, odpověď na dotaz co je to Krevní doping?. Víte např. kdo to je Rusák? Znáte a víte kdo je Jana Černochová? Údaje na stránkách nemusí být aktuální. Přes veškerou snahu bohužel nestíháme pravidelnou aktualizaci informací. Pojmy mohou mít různé významy v závislosti na oboru a kontextu. Pokuste se najít termín Krevní doping i v jiné kategorii než v sport. U některých pojmů uvádíme i doplňující definici pojmu z Wikipedie včetně odkazu na konkrétní stránku Wikipedie, kde se dočtete více. Takový text je šířen pod licencí CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie sport, Tenisák, krevní doping, ilustrační obrázek

Děkujeme za návštěvu internetového projektu shromažďujícího známé i neznámé pojmy, přesné vysvětlení slov, zajímavosti, popisy termínů, definice odborných pojmů, významy slov s názvem Co Je To?.

Chcete si zatraktivnit vzhled vašeho tabletu, mobilního telefonu nebo počítače? Jedním z rychlých a levných způsobů je změna tapety pracovní plochy. Mezi neoblíbenější pozadí patří horský vrchol, kapky vody a obilí.