Co je to?
Definice výrazu Konspirační teorie. Co znamená odborný pojem Konspirační teorie z kategorie Politika?

Co je Konspirační teorie?

Co znamená termín, slovo, definice pojmu Konspirační teorie?

Konspirační teorie je pojmenování pro domnělé spiknutí. To může být politického nebo trestního charakteru. Často se používá i označení teorie spiknutí. Pojem byl původně neutrálním označením, časem nabyl hanlivého nádechu.
V současnosti jsou konspirační teorie pokusem o vysvětlení nějakých událostí, které jsou označeny jako následek spiknutí, většinou významných činitelů a nositelů moci. Obviněnými bývají např. tajné služby, vládní a politická uskupení, ekonomické skupiny, představitelé obchodních spolků, mimozemšťané a podobně.


Co je to Konspirační teorie? Význam slova, termín, Definice výrazu Konspirační teorie. Co znamená odborný pojem Konspirační teorie z kategorie Politika?

Navzdory veškeré pečlivosti neručíme za úplnost a správnost zveřejněného obsahu. Text sepsali autoři a autorky pro projekt Superia.cz

Tento text samozřejmě můžete sdílet s kolegy, přáteli a partnery prostřednictvím uvedených tlačítek na sociálních sítích Facebook nebo Twitter.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu      

Výraz Konspirační teorie je v sekci politika

Klíčová slova: slovník, heslo, odborný výraz, přesný význam, přesný výraz, význam slova, význam pojmu, pojem, terminus technicus, slovo, popis, význam, termín, formulace, definice, lexikon, co to je, názvosloví


Pojem Konspirační teorie je v kategorii politika, ilustrační obrázek

Co označuje termín Konspirační teorie? Výraz, definice slova z projektu Wikipedia

Tento níže umístěný text je převzat z internetové Wikipedie. Více zde. Licence CC-BY-SA.

Konspirační teorie (spiklenecká teorie, teorie spiknutí) je původně neutrální označení pro jakékoli tvrzení o kriminálním nebo politickém spiknutí. Termín ale časem nabyl pejorativního významu a je používán téměř výlučně pro odkazování na okrajové teorie, které vysvětlují historické nebo současné události jako výsledek tajného spiknutí skupiny mocných činitelů. Zastánci konspiračních teorií obvykle tvrdí, že touto skupinou jsou vlády, tajné služby, mocné korporace nebo mezinárodní organizace, tajné spolky, představitelé určitých národů či náboženství nebo i mimozemské civilizace.

Odkazy na jiné online zdroje a weby

Hledat výraz Konspirační teorie na Google obrázcích

Hledat pojem Konspirační teorie ve vyhledávači Yandex

Hledat slovo Konspirační teorie ve fulltextu Seznam.cz

Zkusit najít frázi Konspirační teorie ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Najít heslo Konspirační teorie ve Wikizdrojích

Zkusit najít frázi Konspirační teorie ve fulltextu vyhledávače Info.com

Dál můžete zkusit hledat slovo Konspirační teorie například ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo, v ABC slovníku cizích slov a synonym, ve fulltextu Google.cz, v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons nebo v Google překladači.

Zkuste také následující odborné pojmy, termíny a hesla

Teďka již bezesporu víte co znamená slovo Konspirační teorie? resp. jaký je význam pojmu Konspirační teorie? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Konspirační teorie, odpověď na dotaz co je to Konspirační teorie?. Víte např. kdo to je Jaroslav Kaňkovský? Znáte a víte kdo je Pavel Helebrand? Doufáme, že chápete, že není v našich silách provádět pravidelnou aktualizaci všech pojmů. Pojmy mohou mít různé významy v závislosti na oboru a kontextu. Zkuste hledání i v jiné sekci webu než v politika. Některé texty obsahují odkaz a krátkou citaci z české Wikipedie. Tyto lze přebírat, upravovat a dále šířit při splnění licenčního ujednání CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie politika, Senát, konspirační teorie, ilustrační obrázek

Vážení čtenáři, musíme vám poděkovat za návštěvu internetového encyklopedického slovníku, který se zaměřuje na známé i neznámé pojmy, zajímavosti, popisy termínů, přesné vysvětlení slov, definice odborných pojmů, významy slov s názvem Co Je To?.

Píše se správně pýr nebo pír? A co to vůbec je? Pokud nevíte, podívejte se na stránku sem.