Co je to?
Odborný výraz, definice slova Dynovačka. Co znamená slovo Dynovačka z kategorie Kultura?

Co je Dynovačka?

Co znamená termín, slovo, heslo, vysvětlení pojmu Dynovačka?

Dynovačka je synonymní výraz pro pomlázku, užívaný především v nářečích. Stejně jako pomlázka je určena k šlehání dívek a žen, což jim má zajistit zdraví, sílu, svěžest a pružnost.
Dynovačka může být jak pletený svazek vrbových prutů ozdobený pentlemi nebo samotná koleda. Výslužkou za tuto činnost bývají především zdobená vejce, pentle nebo v současnosti trocha alkoholu.

Co je to Dynovačka? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Dynovačka. Co znamená slovo Dynovačka z kategorie Kultura?

Provozovatel neodpovídá za správnost, úplnost a aktuálnost tohoto obsahu. Text vytvořen pro Superia.cz

Sdílejte tento text s heslem Dynovačka s jinými lidmi na komunitních sítích Facebook, Síť X, Reddit a Pinterest prostřednictvím tlačítek Sdílet.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu  

Heslo Dynovačka patří do kategorie kultura

Klíčová slova: názvosloví, slovo, termín, přesný význam, slovník, terminus technicus, přesný výraz, co to je, Dynovačka, co je to Dynovačka?, odborné názvosloví, lexikon, heslo, formulace, význam, kultura, popis, informace


Pojem Dynovačka je v kategorii kultura, ilustrační obrázek

Internetové odkazy na vyhledávače

Hledat heslo Dynovačka na Google obrázcích

Vyhledat pojem Dynovačka ve fulltextu vyhledávače Info.com

Hledat videa s názvem Dynovačka na Youtube

Vyhledat heslo Dynovačka ve vyhledávači Yahoo

Vyhledat slovo Dynovačka ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Hledat slovo Dynovačka ve Wikislovníku

Dál můžete zkusit hledat slovo Dynovačka například v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons, v ABC slovníku cizích slov a synonym, ve ekologickém vyhledávači Ecosia, ve Wikipedii nebo v Google překladači.

Doporučené pojmy, slova, odborné termíny a výrazy

Teďka již bezesporu víte jaký je přesný význam slova Dynovačka? resp. jaký je význam pojmu Dynovačka? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Dynovačka, odpověď na dotaz co je to Dynovačka?. Víte např. kdo to je Tim Duncan? Znáte a víte kdo je Baldur von Schirach? Údaje zde uvedené mohou být již neaktuální či zastaralé. Aktualizace článků není pravidelná. podle toho o jaký obor se jedná. Proto se porozhlédněte i v jiných sekcích (než kultura). Vybrané texty jsou rozšířené o citaci z české verze internetové encyklopedie Wikipedia.cz. Samozřejmě uvádíme i odkaz na konkrétní podstránku tohoto projektu. S těmi lze dále pracovat při dodržení licence CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Děkujeme za návštěvu projektu shromažďujícího slovníková hesla, významy slov, popisy termínů, přesné vysvětlení slov, zajímavosti, definice odborných pojmů s názvem Co Je To?.

Být, bydlit, obyvatel ... Vzpomenete si ještě na všechna vyjmenovaná slova po B?