Co je to?
Definice výrazu Bungee jumping. Co znamená odborný pojem Bungee jumping z kategorie Sport?

Co je Bungee jumping?

Význam termínu, výrazu, vysvětlení pojmu Bungee jumping

Bungee jumping se řadí k extrémním sportům. Bývá označován jako značně nebezpečný. Jde o skok dolů z velké výšky, přičemž je člověk upevněn v lezeckém postroji nebo přivázán v místě kotníků na elastickém laně. Původ má tento adrenalinový sport v tichomořských legendách, konkrétně je spjat se souostrovím Vanuatu. Základem příběhu je snaha ženy uniknout před násilnickým manželem. Žena vylezla na vysoký strom a ke kotníkům si přivázal liánu. Manžel se snažil manželku chytit, vylezl za ní a ona se vrhla dolů. Manžel skočil za ní. Liána ženu udržela, manžel se zabil. Tyto skoky se pak staly rituály, například jako zkouška dospělosti nebo k zajištění bohaté úrody.
V druhé polovině 20. století zaujal tento zvyk členy Klubu nebezpečných sportů, kteří začali bungee jumping zkoušet v Anglii a v Americe. Skáče se z mostů, věží, jeřábů, televizních věží, výškových budov a podobně. Lano je elastické, používá se jednoduché nebo dvojité jištění tak, aby byl skok pohodlný.


Co je to Bungee jumping? Význam slova, termín, Definice výrazu Bungee jumping. Co znamená odborný pojem Bungee jumping z kategorie Sport?

Provozovatel neručí za správnost a úplnost informací na těchto webových stránkách. Text sepsali autoři a autorky pro projekt Superia.cz

Potěší nás, pokud budete sdílet tuto odpověď na otázku co je to Bungee jumping? s vašimi kamarády na Pinterestu nebo na Facebooku či Twitteru.

 Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru    

Výraz Bungee jumping je v sekci sport

Klíčová slova: definice pojmu, názvosloví, význam slova, pojem, informace, slovník, heslo, co to je, co je to Bungee jumping?, význam, termín, synonymum, Bungee jumping, odborný výraz, sport, co znamená, terminus technicus, terminologie


Pojem Bungee jumping je v kategorii sport, ilustrační obrázek

V encyklopedii Wikipedia se o termínu Bungee jumping dozvíte následující

Tento níže umístěný text je převzat z internetové Wikipedie. Více zde. Licence CC-BY-SA.

Bungee jumping (či bungy jumping) je aktivita, při kterém je člověk přivázán za kotníky nebo celotělový lezecký postroj na elastické lano a skáče dolů z velké výšky. Kořeny bungee jumpingu pocházejí z tichomořské tradice zkoušky dospělosti.
Zakladatelem a průkopníkem bungee jumpingu v České republice se stal sportovní klub K. I. Bungee Jump v čele s Karlem Malimánkem. Místem prvních pokusů se od roku 1993 stal Zvíkovský most přes Vltavu.

Zkuste zjistit více informací o slovu Bungee jumping v následujících zdrojích

Hledat termín Bungee jumping ve vyhledávači Yandex

Hledat pojem Bungee jumping ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Hledat videa s názvem Bungee jumping na Youtube

Zkusit najít Bungee jumping na Google.cz

Zkusit najít pojem Bungee jumping ve fulltextu Seznam.cz

Zkusit najít výraz Bungee jumping ve Wikislovníku

Dál můžete zkusit hledat slovo Bungee jumping například ve fulltextu Yahoo.com, v projektu slovnik.cz, v Google obrázcích, ve ekologickém vyhledávači Ecosia nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Náhodných výběr odborných termínů, pojmů a hesel

Nyní už nejspíš víte co znamená slovo Bungee jumping? resp. jaký je přesný význam slova Bungee jumping? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Bungee jumping, odpověď na dotaz co je to Bungee jumping?. Víte např. kdo to je Prudič? Znáte a víte kdo je Transsexuál? Bohužel, častá aktualizace není v našich silách. Pojmy mohou mít různé významy v různém kontextu, v různých oborech. Můžete se proto pokusit najít heslo Bungee jumping i v jiné sekci než v sport. Některé texty obsahují odkaz a krátkou citaci z české Wikipedie. Tyto lze kopírovat, upravovat a dále sdílet při dodržení licence CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie sport, Tenisák, bungee jumping, ilustrační obrázek

Vážení návštěvníci, milí čtenáři, děkujeme vám za návštěvu webu shromažďujícího definice odborných pojmů, známé i neznámé pojmy, zajímavosti, významy slov, popisy termínů, slovníková hesla s názvem Co Je To?.

Náš tip. Seznam textových blahopřání ke sňatku, k výročí nebo k narozeninám.