Co je to?
Odborný termín, výraz, slovo Separatismus. Co znamená pojem Separatismus z kategorie Politika?

Co je Separatismus?

Co znamená pojem, slovo, definice termínu Separatismus?

Separatismus je označení pro snahu či působení, které směřuje k oddělení a poté osamostatnění. Výraz pochází z latinského slova separatio, tedy oddělení, odloučení, rozdělení nebo odtržení. Může se jednat o konkrétní oblast, území, popřípadě víru, přesvědčení, filozofii a podobně. Pokud se separatismus týká území, označuje se jako separatismus územní. Jde o oddělení takové části území, kde je v převaze nějaká skupina obyvatel státu a tato skupina se nějakým způsobem odlišuje od zbytku obyvatelstva.
Může jít o skupinu náboženskou, kulturní, národnostní či jinou. U separatismu lze rozlišovat dvě základní skupiny. Jde o obecně politický separatismus, který znamená snahu vyčlenit určitou část obyvatel nebo území ze společného národa nebo státního zřízení. Dalším typem je náboženský separatismus – v raném křesťanství tak byla označována snaha skupiny věřících o oddělení od většiny věřících společné církve.


Co je to Separatismus? Význam slova, termín, Odborný termín, výraz, slovo Separatismus. Co znamená pojem Separatismus z kategorie Politika?

Snažíme se, aby všechny informace byly správné, úplné a aktuální, ale někdy se může stát, že se objeví nějaká nepřesnost. Děkujeme za pochopení. Napsáno redaktory Superia.cz

Zaujalo vás slovo, termín Separatismus? Potom se o definici podělte s kamarády na Redditu, Facebooku, Pinterestu nebo na jiných tzv. sociálních sítích.

 Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu  

Výraz Separatismus se nachází v kategorii politika

Klíčová slova: odborné názvosloví, terminologie, přesný význam, slovník, přesný výraz, odborný výraz, formulace, Separatismus, význam pojmu, slovo, vysvětlení, definice, co je to Separatismus?, termín, co znamená, lexikon, politika, co to je


Pojem Separatismus je v kategorii politika, ilustrační obrázek

Odkazy na vyhledávače, online encyklopedie a slovníky

Hledat pojem Separatismus ve fulltextu vyhledávače Info.com

Vyhledat heslo Separatismus na Google obrázcích

Hledat heslo Separatismus ve vyhledávači Qwant

Zkusit najít slovo Separatismus ve fulltextu Seznam.cz

Hledat heslo Separatismus ve vyhledávači Yahoo

Hledat pojem Separatismus ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Separatismus například ve ekologickém vyhledávači Ecosia, v Lingea slovnících, v Microsoft Bing, ve fulltextu Google.cz nebo v nabídce zboží na Heureka.cz.

Často hledané výrazy, termíny a odborné pojmy

Na stránce jste se mohli dozvědět: jaká je definice termínu Separatismus? resp. co je to Separatismus? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Separatismus, odpověď na dotaz co je to Separatismus?. Víte např. kdo to je Rafael Nadal? Znáte a víte kdo je Matka Tereza? Data na webu nejsou pravidelně aktualizovaná, texty nemusí vždy reflektovat aktuální stav. v různém kontextu, v různých oborech. Proto prosím zapátrejte i v jiných kategoriích než je politika. Některé pojmy jsou obohaceny o citaci z Wikipedie. U nich uvádíme i konkrétní url projektu kde se dozvíte více. Tyto lze kopírovat, upravovat a dále sdílet při dodržení licence CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Milí čtenáři, děkujeme vám za návštívení online slovníku zaměřeného na popisy termínů, zajímavosti, definice odborných pojmů, slovníková hesla, významy slov, přesné vysvětlení slov s názvem Co Je To?.

Máte rádi přírodu a zvířata? Pokud je vaše odpověď ano, určitě si vyberete nějakou pěknou tapetu na plochu vašeho počítače z naší partnerské webové stránky.