Co je to?
Výraz, termín, definice slova Generace X. Co znamená odborný pojem Generace X z kategorie Kultura?

Co je Generace X?

Co znamená pojem, slovo, definice termínu Generace X?

Generace X je označení užívané pro demografickou skupinu lidí narozených přibližně mezi lety 1965 a 1980. Tato generace následuje po generaci tzv. baby boomers, což jsou lidé narození v období velké ekonomické prosperity v letech 1946 až 1964 a předchází mileniálům, označovaným jako generace Y. Termín generace X se stal známým, když byl použit v knize Generace X: Příběh nejmenší generace od Douglase Couplanda. Tato kniha vyšla v roce 1991 a popsala charakteristické rysy a zkušenosti této generace. Název generace X vyjadřuje pocity anonymity a nedostatku jasně definované identity, který tuto generaci provázel. Generace X prožila různorodé události a kulturní změny, které měly významný dopad na jejich hodnoty, postoje a životní styl. Členové generace X byli často dětmi baby boomerů, což byla generace narozená po druhé světové válce. Tito rodiče se často věnovali práci a kariéře a mnoho dětí generace X se tak muselo naučit být samostatnými a nezávislými. Generace X zažila nárůst technologického vývoje, včetně počítačů a internetu.
Byla první generací, která začala vědomě využívat počítače a komunikační technologie, i když ty byly na začátku omezené ve srovnání s tím, co máme dnes. Příslušníci této generace zažili několik ekonomických výzev, včetně ropných krizí a recese. To mělo vliv na jejich finanční stabilitu a směřování v kariéře. Mnoho členů generace X se stále řadí mezi tzv. sendvičové generace, protože musí pečovat jak o své děti, tak i o své stárnoucí rodiče. Generace X se zapojovala do různých hudebních a kulturních směrů, jako jsou punk, hip-hop a alternativní hudba. Měli vliv na vývoj populární kultury a zábavy. Kvůli zkušenostem s hospodářskými výzvami, politickými změnami a jinými událostmi měla generace X tendenci k větší skepsi a cynismu vůči autoritám a etablovaným institucím.

Co je to Generace X? Význam slova, termín, Výraz, termín, definice slova Generace X. Co znamená odborný pojem Generace X z kategorie Kultura?

Provozovatel neručí za správnost či přesnost obsahu webových stránek. Text je vypracovaný autorkami přímo pro projekt Superia.cz

Definici slova Generace X můžete sdílet s přáteli a kamarády na Redditu, Facebooku, Pinterestu nebo na jiných tzv. sociálních sítích.

 Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu      

Heslo Generace X je v kategorii kultura

Klíčová slova: definice, význam, kultura, vysvětlení, význam slova, slovo, přesný význam, formulace, synonymum, heslo, definice pojmu, terminus technicus, informace, význam pojmu, pojem, co to je, co je to Generace X?, lexikon


Pojem Generace X je v kategorii kultura, ilustrační obrázek

Více informací o pojmu Generace X lze najít v následujících zdrojích

Zkusit najít frázi Generace X ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Generace X ve Wikimedia Commons

Zkusit najít heslo Generace X na Google.cz

Zkusit najít pojem Generace X ve vyhledávači Qwant

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Generace X ve vyhledávači DuckDuckGo

Vyhledat pojem Generace X ve fulltextu Seznam.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Generace X například ve ruském vyhledávači Yandex, v ABC slovníku cizích slov a synonym, v Google obrázcích, ve ekologickém vyhledávači Ecosia nebo v projektu slovnik.cz.

Náhodná hesla, významy slov, odborných termíny, výrazy a pojmy

Na stránce jste se mohli dozvědět: co to je Generace X? resp. co je to Generace X? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Generace X, odpověď na dotaz co je to Generace X?. Víte např. kdo to je Učedník? Znáte a víte kdo je Čang Cheng? Omluvte nás, že, nestíháme pravidelnou aktualizaci všechny textů. Pojmy mohou mít různé významy podle toho o jaký obor se jedná. Proto případně zapátrejte i v jiných kategoriích (než kultura). Některé texty jsme rozšířili i o krátkou citaci z Wikipedia.cz. K této citaci vždy uvádíme i odkaz na konkrétní stránku. S těmi lze dále pracovat při dodržení licence CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie kultura, Moderní obrazárna, generace X, ilustrační obrázek

Děkujeme za návštěvu projektu shromažďujícího slovníková hesla, významy slov, přesné vysvětlení slov, definice odborných pojmů, popisy termínů, známé i neznámé pojmy s názvem Co Je To?.

V diskuzích jste se možná setkali s různými zkratkami. Mezi nejrozšířenější zkratky patří BTW a IMHO. Víte co znamenají? Pokud ne, dozvíte se to zde.