Co je to?
Odborný výraz, definice slova Ekonomická recese. Co znamená pojem Ekonomická recese z kategorie Ekonomie?

Co je Ekonomická recese?

Význam termínu, výrazu, vysvětlení pojmu Ekonomická recese

Ekonomická recese je označení období, kdy ekonomika zaznamenává pokles svého celkového výkonu a aktivit. Během recese dochází k poklesu hrubého domácího produktu, což je míra ekonomické aktivity v zemi. Pokles obvykle trvá několik po sobě jdoucích čtvrtletí, což může znamenat ekonomický útlum a potíže pro mnoho odvětví a jednotlivců. K poklesu produkce a zaměstnanosti může vést pokles poptávky po zboží a službách. Nestabilita na finančních trzích, včetně bankovních krizí nebo problémů s úvěrováním, způsobuje narušení ekonomických aktivit. Zvýšení úrokových sazeb může ovlivnit náklady na půjčky a investice, což může snížit poptávku a zpomalit ekonomiku. Nízká důvěra investorů vede k poklesu investic, což ovlivní růst a ekonomika.
Události na mezinárodní úrovni, jako jsou obchodní války, finanční krize nebo pandemie, mívají výrazný dopad na světovou ekonomiku a příspěvek k recesi. Pokles hodnoty měny může mít vliv na náklady na dovoz a vývoz, což ovlivní obchodní bilanci a ekonomiku. Během recese dochází ke zvýšení nezaměstnanosti, poklesu průmyslové produkce, snížení obchodní aktivity a obecně k negativním dopadům na životní úroveň obyvatel. Vlády a centrální banky se často snaží zavádět politiku směřující k nápravě, jako je snížení úrokových sazeb, fiskální stimuly a opatření, aby byly zmírněny dopady recese a podpořen ekonomický růst.


Co je to Ekonomická recese? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Ekonomická recese. Co znamená pojem Ekonomická recese z kategorie Ekonomie?

Předem se omlouváme za případné chyby v textech. Uvítáme vaši pomoc a zpětnou vazbu. Text byl vytvořen autorkami právě pro projekt Superia.cz

Text můžete velmi jednoduše sdílet s bližními na Pinterestu, Redditu, Twitteru či Facebooku.

 Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu      

Pojem Ekonomická recese se nachází v sekci ekonomie

Klíčová slova: formulace, pojem, co to je, význam, heslo, slovník, synonymum, ekonomie, wiki, odborné názvosloví, co je to Ekonomická recese?, definice, přesný význam, co znamená, definice pojmu, Ekonomická recese, význam slova, odborný výraz


Pojem Ekonomická recese je v kategorii ekonomie, ilustrační obrázek

Jiné zdroje informací o pojmu Ekonomická recese

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Ekonomická recese ve Wikimedia Commons

Zkusit najít Ekonomická recese ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Zkusit najít výraz Ekonomická recese ve Wikipedii

Hledat videa s názvem Ekonomická recese na Youtube

Vyhledat pojem Ekonomická recese na Google obrázcích

Vyhledat pojem Ekonomická recese na Google.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Ekonomická recese například v Microsoft Bing, v Google překladači, ve ruském vyhledávači Yandex, v metavyhledávači Info.com nebo v projektu slovnik.cz.

Výběr z často hledaných výrazů na tomto webu

Právě jste se dozvěděli odpověď na otázku jaký je význam slova Ekonomická recese? resp. jaká je definice slova Ekonomická recese? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Ekonomická recese, odpověď na dotaz co je to Ekonomická recese?. Víte např. kdo to je Rytíř? Znáte a víte kdo je Ferenc Puskás? Omluvte nás, že, nestíháme pravidelnou aktualizaci všechny textů. Pojmy mohou mít různé významy v různém kontextu, v různých oborech. Radíme vám proto hledat slovo Ekonomická recese i v jiné části webu než je kategorie ekonomie. K vybraným textům jsme doplnili citaci z projektu Wikipedia.cz včetně odkazu na konkrétní podstránku na Wikipedii, kde se dozvíte víc. Ty lze využívat v souladu s licencí CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie ekonomie, grafy burza, ekonomická recese, ilustrační obrázek

Milí čtenáři, děkujeme vám za návštívení online slovníku zaměřeného na popisy termínů, definice odborných pojmů, zajímavosti, přesné vysvětlení slov, významy slov, známé i neznámé pojmy s názvem Co Je To?.

Znáte zkratky POV, SJM nebo FTW? Tyto a dalších 1000 jiných zkratek naleznete zde.