Co je to?
Definice odborného termínu, slova Minela. Co znamená pojem Minela z kategorie Sport?

Co je Minela?

Co znamená termín, slovo, heslo, vysvětlení pojmu Minela?

Minela je slovo, které se používá od konce 20. století především v komentářích sportovních přenosů. Význam pojmu je minutí, chybná střela, nepodařený zásah, špatná střela. Minela se rychle ujala nejen v rozhlasových a televizních přenosech, ale i na sportovních stránkách novin. Původ pojmenování je pravděpodobně ve slovech minout a střela. Minela nebo minelka bylo dříve označení pro druh dlaždičského kladívka nebo karty ve hře darda. Tyto významy jsou již oba zastaralé a se současným významem slova minela nemají nic společného.
Slovo minela je zatím výhradně záležitostí z oblasti sportu, konkrétně míčových her. Údajně je autorem tohoto slova sportovní komentátor Jaromir Bosák. Minela jako novotvar se velmi rychle ujala. Dá se předpokládat, že se používání postupně rozšíří i do dalších oblastí, občas se již vyskytuje v projevech některých jedinců ve spojení s různými přídavnými jmény především jako výraz pro chybu.


Co je to Minela? Význam slova, termín, Definice odborného termínu, slova Minela. Co znamená pojem Minela z kategorie Sport?

Neručíme za správnost či přesnost obsahu těchto webových stránek. Text je vypracovaný autorkami přímo pro projekt Superia.cz

Zaujala vás definice pojmu Minela? Pak se o ní podělte s partnery, kolegy a kamarády na sociálních sítích Pinterestu, Facebooku či Twitteru.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru    

Heslo Minela patří do sekce sport

Klíčová slova: popis, sport, definice, heslo, termín, slovník, terminologie, co je to Minela?, synonymum, lexikon, informace, přesný význam, význam pojmu, odborné názvosloví, Minela, význam slova, pojem, sport


Pojem Minela je v kategorii sport, ilustrační obrázek

Zkuste se dozvědět víc informací v následujících odkazech

Vyhledat výraz Minela na Google.cz

Najít pojem Minela ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Vyhledat pojem Minela ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Vyhledat termín Minela ve fulltextu Seznam.cz

Najít výraz Minela ve vyhledávači Qwant

Hledat videa s názvem Minela na Youtube

Dál můžete zkusit hledat slovo Minela například ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo, v projektu slovnik.cz, ve Wikipedii, ve Wikislovníku nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Podívejte se také na tyto odborné výrazy, pojmy, termíny a slova

Tyto stránky vám umožnili zjistit co to je Minela? resp. co znamená Minela? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Minela, odpověď na dotaz co je to Minela?. Víte např. kdo to je Michael Jackson? Znáte a víte kdo je James Watt? Nemáme možnost soustavné aktualizace všech textů. Pojmy mohou mít různé významy podle toho o jaký obor se jedná. Vyzkoušejte proto i příslušná synonyma a homonyma v jiných sekcích než sport. U některých textů najdete krátkou citaci z projektu Wikipedia včetně odkazu na kompletní text. S těmi lze dále pracovat při dodržení licence CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie sport, tenis, minela, ilustrační obrázek

Vážení návštěvníci, děkujeme vám za navštívení našeho encyklopedického slovníku, který se zaměřuje na definice odborných pojmů, přesné vysvětlení slov, slovníková hesla, známé i neznámé pojmy, významy slov, zajímavosti s názvem Co Je To?.

Tip nejen pro milovníky zvířátek. Pěkné tapety na plochu vašeho počítače.