Co je to?
Výraz, termín, definice slova Blahopřání. Co znamená odborný pojem Blahopřání z kategorie Kultura?

Co je Blahopřání?

Vysvětlení pojmu, hesla, definice termínu Blahopřání

Blahopřání je jedním ze zdvořilostních pozdravů, který bývá adresován osobě, která dosáhla významného úspěchu nebo jubilea. Blahopřáním lze vyjádřit radost či uspokojení z něčeho pozitivního, co těší i samotného gratulanta. Blahopřát je možno i k nějaké objevné myšlence nebo návrhu. Blahopřání jinak může být nazýváno gratulací. Pokud někdo někomu přeje blaho, přeje mu něco, co způsobí takový stav, kdy jsou potřeby uspokojeny ve větší míře, než je obvykle potřeba. To vyvolává pocit štěstí, blaženosti, spokojenosti.
Blahopřání může mít také psanou papírovou nebo elektronickou podobu. Je možno zakoupit již hotová blahopřání, někdy dokonce i s předtištěným textem. Podobně si lze vybrat i kompletní elektronické blahopřání. Mnoho lidí však volí formu osobního přání, pokud jde o psanou formu, skládají své vlastní verš nebo alespoň originální věty. Taková blahopřání jsou přijímána s největším nadšením.

Co je to Blahopřání? Význam slova, termín, Výraz, termín, definice slova Blahopřání. Co znamená odborný pojem Blahopřání z kategorie Kultura?

Uvedené informace jsou bez záruky. Text sepsali autoři a autorky pro projekt Superia.cz

Definici slova Blahopřání můžete sdílet s přáteli a kamarády prostřednictvím sociálních sítích Facebook, Pinterest, Reddit nebo Twitter.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru    

Výraz Blahopřání je v kategorii kultura

Klíčová slova: pojem, slovo, synonymum, kultura, slovník, terminologie, odborný výraz, význam slova, význam pojmu, informace, vysvětlení, kultura, definice, wiki, terminus technicus, lexikon, Blahopřání, heslo


Pojem Blahopřání je v kategorii kultura, ilustrační obrázek

Více informací o pojmu Blahopřání lze najít v následujících zdrojích

Najít termín Blahopřání na Google.cz

Najít výraz Blahopřání ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Blahopřání ve vyhledávači DuckDuckGo

Zkusit najít termín Blahopřání ve vyhledávači Yahoo

Zkusit najít pojem Blahopřání ve fulltextu Seznam.cz

Zkusit najít Blahopřání ve fulltextu vyhledávače Info.com

Dál můžete zkusit hledat slovo Blahopřání například v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons, v ABC slovníku cizích slov a synonym, ve ruském vyhledávači Yandex, v Seznam.cz slovníku cizích slov nebo v projektu slovnik.cz.

Náhodné definice slov, pojmů a odborných termínů

Na této webové stránce jste se dozvěděli co znamená slovo Blahopřání? resp. co znamená slovo Blahopřání? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Blahopřání, odpověď na dotaz co je to Blahopřání?. Víte např. kdo to je Lucie Hadašová? Znáte a víte kdo je Jiří Šedivý? Omluvte nás, že, nestíháme pravidelnou aktualizaci všechny textů. Pojmy mohou mít různé významy v různém kontextu, v různých oborech. Proto případně zapátrejte po pojmu Blahopřání i v jiných kategoriích (než kultura). U některých pojmů uvádíme i doplňující definici pojmu z Wikipedie včetně odkazu na konkrétní stránku Wikipedie, kde se dočtete více. Tyto lze kopírovat, upravovat a dále sdílet při dodržení licence CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie kultura, svitek kinofilmu, blahopřání, ilustrační obrázek

Milí čtenáři, děkujeme vám za návštěvu internetové encyklopedie, která shromažďuje známé i neznámé pojmy, přesné vysvětlení slov, popisy termínů, definice odborných pojmů, slovníková hesla, zajímavosti s názvem Co Je To?.

Ať jste chodec, cyklistika nebo automobilista, měl byste znát dopravní značky a jejich význam.