Co je to?
Odborný termín, výraz, slovo Odbytné. Co znamená pojem Odbytné z kategorie Ekonomie?

Co je Odbytné?

Význam pojmu, termínu, vysvětlení výrazu Odbytné

Odbytné neboli odkupní hodnota nějakého pojištění je obnos, který pojišťovna musí vyplatit člověku, který s ní má uzavřenou pojistnou smlouvu. Odbytné se vyplácí tehdy, jestliže životní pojištění zanikne předčasně a bylo-li k němu sjednáno právo na odbytné. Důvody zániku mohou být různé, například neplacení pojistného, odvolání souhlasu se zpracováním osobních údajů nebo výpověď smlouvy některou ze zúčastněných stran.
Základem pro výpočet odbytného je pojistná rezerva. Ta se snižuje o storno poplatek, jehož výše se mění podle doby, která zbývá do konce pojištění.


Co je to Odbytné? Význam slova, termín, Odborný termín, výraz, slovo Odbytné. Co znamená pojem Odbytné z kategorie Ekonomie?

Snažíme se, aby všechny informace byly správné, úplné a aktuální, ale někdy se může stát, že se objeví nějaká nepřesnost. Děkujeme za pochopení. Text sepsali autoři a autorky pro projekt Superia.cz

Sdílejte text pojmu Odbytné s vašimi kamarády, známými a přáteli na sociálních sítích jako je Facebook a Twitter.

 Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru    

Výraz Odbytné se nachází v kategorii ekonomie

Klíčová slova: ekonomie, co to je, ekonomie, synonymum, terminologie, význam pojmu, přesný výraz, odborné názvosloví, pojem, přesný význam, informace, terminus technicus, slovník, názvosloví, vysvětlení, definice, význam, wiki


Pojem Odbytné je v kategorii ekonomie, ilustrační obrázek

Hledejte pojem Odbytné v následujících vyhledávačích

Zkusit najít slovo Odbytné ve Wikislovníku

Zkusit najít výraz Odbytné ve vyhledávači Yahoo

Najít výraz Odbytné ve fulltextu vyhledávače Info.com

Najít výraz Odbytné ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Hledat videa s názvem Odbytné na Youtube

Hledat výraz Odbytné ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Dál můžete zkusit hledat slovo Odbytné například ve ruském vyhledávači Yandex, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons, v evropském vyhledávači Qwant nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Náhodných výběr hesel, pojmů a odborných termínů

Právě jste zjistili co znamená slovo Odbytné? resp. co přesně označuje termín Odbytné? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Odbytné, odpověď na dotaz co je to Odbytné?. Víte např. kdo to je Herbert Slavík? Znáte a víte kdo je Lenka Vlasáková? Informace v textu mohou být zastaralé. Stránky jsou aktualizovány nepravidelně dle možností. Pojmy mohou mít různé významy podle různých oborů. Doporučujeme proto pokusit se najít heslo Odbytné i jinde než v sekci než v ekonomie. Některé pojmy jsou obohaceny o citaci z Wikipedie. U nich uvádíme i konkrétní url projektu kde se dozvíte více. Takový typ textu spadá pod licenci CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie ekonomie, růst komodit, odbytné, ilustrační obrázek

Děkujeme, že jste navštívili online slovníkový projekt zaměřený na popisy termínů, významy slov, známé i neznámé pojmy, zajímavosti, slovníková hesla, definice odborných pojmů s názvem Co Je To?.

Náš tip. Seznam textových blahopřání ke sňatku, k výročí nebo k narozeninám.