Co je to?
Definice výrazu Sieg Heil. Co znamená odborný pojem Sieg Heil z kategorie Politika?

Co je Sieg Heil?

Pojem, definice termínu, vysvětlení slova Sieg Heil

Sieg Heil znamená v překladu „Sláva vítězství“. I když se jedná o staroněmecké spojení, bylo nejužívanější a nejznámější v období kolem druhé světové války, kdy ho užívali nacisté jak obecný pozdrav a vyjádření odpory Adolfa Hitlera a jeho úsilí o prosazení a slávu Třetí říše.
Sieg Heil se využívalo jako pozdrav při setkání a bylo ještě doprovázeno heilováním, tedy zdvižením pravé ruky nad výši ramene. Užití této fráze a heilování je trestné.


Co je to Sieg Heil? Význam slova, termín, Definice výrazu Sieg Heil. Co znamená odborný pojem Sieg Heil z kategorie Politika?

Provozovatel v žádném případě neručí za aktuálnost údajů uveřejněných na webu. Text vytvořen pro Superia.cz

Tento text samozřejmě můžete sdílet s kolegy, přáteli a partnery na Twitteru, Redditu nebo Facebooku.

 Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku 

Heslo Sieg Heil je v sekci politika

Klíčová slova: formulace, lexikon, heslo, co to je, význam pojmu, význam slova, slovo, terminus technicus, politika, odborné názvosloví, co je to Sieg Heil?, popis, názvosloví, politika, přesný výraz, termín, synonymum, význam


Pojem Sieg Heil je v kategorii politika, ilustrační obrázek

Wikipedie píše o slovu Sieg Heil?

Následující definice termínu byla převzata z internetového projektu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Sieg Heil je stará německá fráze, která znamená „Sláva vítězství!“ Sousloví bylo používáno v dobách nacismu, kdy se stalo všeobecným pozdravem a projevem sympatií k Adolfu Hitlerovi a jeho boji za vítězství Třetí Říše. Bylo využíváno při veškerých setkáních, kdy byl pozdrav doprovázen ještě vztyčením pravice do úrovně ramen (případně o něco výše). Vztyčení pravice se nazývá hajlování (v češtině někdy psáno heilování). Za pronášení této fráze hrozí dnes v Německu až tři roky vězení.

Další informační zdroje o slovu Sieg Heil

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Sieg Heil ve vyhledávači DuckDuckGo

Vyhledat heslo Sieg Heil na Google obrázcích

Hledat frázi Sieg Heil ve vyhledávači Yandex

Vyhledat výraz Sieg Heil ve vyhledávači Qwant

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Sieg Heil ve Wikimedia Commons

Hledat heslo Sieg Heil ve fulltextu Seznam.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Sieg Heil například v Seznam.cz slovníku cizích slov, v nabídce zboží na Heureka.cz, v Microsoft Bing, ve ekologickém vyhledávači Ecosia nebo v Google překladači.

Často hledaná hesla, odborné termíny, pojmy, slova

Tyto stránky vám umožnili zjistit jaký je přesný význam slova Sieg Heil? resp. co znamená Sieg Heil? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Sieg Heil, odpověď na dotaz co je to Sieg Heil?. Víte např. kdo to je Komparzistka? Znáte a víte kdo je Jakub Vrána? Bohužel, naše možnosti updatů článků jsou omezené. v různých oborech lidské činnosti. Doporučujeme vám hledat v jiných sekcích (než politika). Některé pojmy obsahují i krátkou citaci z české Wikipedie včetně internetového odkazu na podrobný popis. Jedná se o texty spadající pod licenci CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Milí čtenáři, nezbývá než vám poděkovat za návštěvu stručného webového slovníku, který se zaměřuje na známé i neznámé pojmy, slovníková hesla, přesné vysvětlení slov, popisy termínů, významy slov, zajímavosti s názvem Co Je To?.

Být, bydlit, obyvatel ... Vzpomenete si ještě na všechna vyjmenovaná slova po B?