Co je to?
Definice výrazu, termínu Rabat. Co znamená odborný pojem Rabat z kategorie Ekonomie?

Co je Rabat?

Pojem, termín, heslo, vysvětlení výrazu Rabat

Pojmem rabat se v ekonomice označuje sleva nebo srážka z prodejní ceny, která se běžně vyjadřuje v procentech. Používá se též v daňové oblasti jako vrácení části dříve zaplacených daní poplatníkům.
Rabat v obchodě může znamenat rozdíl mezi velkoobchodní a maloobchodní cenou, množstevní slevu při nákupu většího množství zboží, příležitostnou slevu výprodeji, reklamní slevu, věrnostní slevu pro stálé zákazníky či slevu na kazové produkty. Rabaty jsou u zákazníků oblíbené, ale mezi odborníky nalezneme jejich odpůrce, kteří argumentují způsobenou nepřehledností na trhu.


Co je to Rabat? Význam slova, termín, Definice výrazu, termínu Rabat. Co znamená odborný pojem Rabat z kategorie Ekonomie?

Neručíme za pravdivost a aktuálnost informací zde uvedených. Text vytvořen pro Superia.cz

Zaujala vás definice slova Rabat? Pak se o tuto stránku podělte s blízkými na Twitteru, Redditu nebo Facebooku.

 Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku 

Heslo Rabat je v kategorii ekonomie

Klíčová slova: heslo, co to je, ekonomie, význam, synonymum, terminus technicus, slovo, význam slova, co znamená, termín, význam pojmu, lexikon, informace, pojem, popis, ekonomie, terminologie, co je to Rabat?


Pojem Rabat je v kategorii ekonomie, ilustrační obrázek

Co označuje termín Rabat? Odborný výraz, termín, definice slova z projektu Wikipedia

Následující definice termínu byla převzata z internetového projektu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Rabat (z ital. rabatto, srážka) je sleva nebo srážka z prodejní ceny, obvykle vyjadřovaná v procentech. Používá se také v daňové oblasti jako vrácení části dříve zaplacených daní poplatníkům (angl. tax rebate).

Rabat v obchodě může znamenat:

* Pravidelnou obchodní srážku čili rozdíl mezi maloobchodní a velkoobchodní cenou.
* Množstevní slevu při nákupu velkého množství, která může být buď v penězích, anebo ve zboží (ke dvěma kusům dostanete třetí zdarma).
* Příležitostnou slevu při sezónním nebo jiném výprodeji.
* Reklamní slevu v podobě „zaváděcí ceny“, při otevření obchodu a podobně.
* Věrnostní slevu pro stálé zákazníky.
* Slevu na kazové nebo částečně upotřebené zboží (například rozbalené, vystavované na veletrhu, předváděcí akci, vrácené zákazníkem) a podobně.

Další informační zdroje o slovu Rabat

Vyhledat slovo Rabat ve Wikizdrojích

Hledat videa s názvem Rabat na Youtube

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Rabat ve Wikimedia Commons

Zkusit najít Rabat ve vyhledávači Yandex

Hledat výraz Rabat na Google obrázcích

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Rabat ve vyhledávači DuckDuckGo

Dál můžete zkusit hledat slovo Rabat například ve vyhledávači Seznam.cz, v projektu slovnik.cz, ve ekologickém vyhledávači Ecosia, v Seznam.cz slovníku cizích slov nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Doporučené odborné pojmy, termíny, výrazy a hesla

Právě nyní již víte jaký je přesný význam slova Rabat? resp. co přesně znamená slovo Rabat? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Rabat, odpověď na dotaz co je to Rabat?. Víte např. kdo to je Cameo? Znáte a víte kdo je Petr Chmela? Bohužel, naše možnosti updatů článků jsou omezené. v různých oborech lidské činnosti. Zkuste proto hledat termín Rabat hledat i v jiných kategoriích (než ekonomie). U části textů najdete citaci z české Wikipedie. Spolu s textem je vždy uvedena i url adresa na konkrétní stránku projektu. Jedná se o texty spadající pod licenci CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Milí čtenáři, nezbývá než vám poděkovat za návštěvu stručného webového slovníku, který se zaměřuje na slovníková hesla, definice odborných pojmů, významy slov, popisy termínů, zajímavosti, známé i neznámé pojmy s názvem Co Je To?.

Víte, kdo je to šotouš a kde ho můžete potkat? Pokud ne, dozvíte se to z našich partnerských stránek zde.