Co je to?
Definice výrazu, termínu Monetární politika. Co znamená odborný pojem Monetární politika z kategorie Ekonomie?

Co je Monetární politika?

Co znamená výraz, termín, pojem, definice slova Monetární politika?

Monetární politika je jedním z ekonomických nástrojů. Je tvořena souborem zásad a opatření, jejichž cílem je prosazování plnění měnových cílů. K tomu používá monetární politik měnové nástroje.
Monetární politiku řídí centrální banka, která hlídá a aktivně ovlivňuje inflaci. V ČR je centrální bankou Česká národní banka. Hlavním cílem je stabilita domácí měny.


Co je to Monetární politika? Význam slova, termín, Definice výrazu, termínu Monetární politika. Co znamená odborný pojem Monetární politika z kategorie Ekonomie?

Pečlivě jsme prošli a zkontrolovali všechny naše texty. Přesto se však může stát, že zde objevíte chybu nebo překlep. Uvedený text byl přidán redaktory Superia.cz

Zaujala vás definice slova Monetární politika? Pak se o tuto stránku podělte s blízkými na Facebooku, Twitteru, Pinterestu, Redditu nebo na jiné sociální síti.

 Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku 

Pojem Monetární politika je v kategorii ekonomie

Klíčová slova: co je to Monetární politika?, odborné názvosloví, popis, lexikon, synonymum, význam, heslo, formulace, ekonomie, slovník, definice, wiki, pojem, názvosloví, definice pojmu, slovo, terminus technicus, co to je


Pojem Monetární politika je v kategorii ekonomie, ilustrační obrázek

Co označuje termín Monetární politika? Definice výrazu, slova, termínu z projektu Wikipedia

Následující definice pojmu pochází ze stránek Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Monetární politika je nástrojem hospodářské politiky. Monetární politiku tvoří souhrn opatření a zásad, které mají prostřednictvím měnových nástrojů prosazovat plnění měnových cílů. Monetární politika je nástroj centrální banky a jejím základním cílem je hlídání a aktivní ovlivňování míry znehodnocení peněz - inflace. V České republice plní funkci centrální banky Česká národní banka (ČNB).

Odkazy na jiné online zdroje a weby

Hledat videa s názvem Monetární politika na Youtube

Zkusit najít heslo Monetární politika ve fulltextu vyhledávače Info.com

Hledat heslo Monetární politika na Google obrázcích

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Monetární politika ve Wikimedia Commons

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Monetární politika ve vyhledávači DuckDuckGo

Hledat slovo Monetární politika ve Wikizdrojích

Dál můžete zkusit hledat slovo Monetární politika například ve ruském vyhledávači Yandex, v Lingea slovnících, ve fulltextu Google.cz, ve ekologickém vyhledávači Ecosia nebo v nabídce zboží na Heureka.cz.

Často hledané pojmy, výrazy, odborné termíny a slova

Tyto stránky vám umožnili zjistit co je to Monetární politika? resp. co znamená Monetární politika? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Monetární politika, odpověď na dotaz co je to Monetární politika?. Víte např. kdo to je Svůdník? Znáte a víte kdo je Leonard Bernstein? Doufáme, že chápete, že není v našich silách provádět pravidelnou aktualizaci všech pojmů. v závislosti na oboru a kontextu. Doporučujeme vám proto porozhlédnout se v jiných kategoriích (než ekonomie). U části pojmů naleznete citaci z projektu Wikipedia včetně internetové adresy kde naleznete kompletní popis. Takový text je šířen pod licencí CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Vážení čtenáři, musíme vám poděkovat za návštěvu internetového encyklopedického slovníku, který se zaměřuje na známé i neznámé pojmy, popisy termínů, přesné vysvětlení slov, slovníková hesla, zajímavosti, významy slov s názvem Co Je To?.

Ať jste chodec, cyklistika nebo automobilista, měl byste znát dopravní značky a jejich význam.