Co je to?
Odborný výraz, definice slova Erb. Co znamená slovo Erb z kategorie Kultura?

Co je Erb?

Co znamená termín Erb? Vysvětlení pojmu, definice hesla

Od středověku se můžete setkat se znaky šlechtických rodů nebo konkrétních osob. Tyto znaky se nazývají erby a jejich zkoumáním se zabývá pomocná věda historická - heraldika. Jediná povinná součást erbu byl znak a štít. Pro erby často existovaly různé příběhy jako vysvětlení historie rodu. Obsahují základní části erbu a pak také honosnější kusy.

Co je to Erb? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Erb. Co znamená slovo Erb z kategorie Kultura?

Informace jsou bez jakékoliv záruky, neručíme za faktickou správnost, aktuálnost a jazykovou přesnost uvedených informací. Výše uvedený text byl napsán redaktorkami Superia.cz

Tento text (Erb) můžete sdílet s přáteli na specializovaných společenských sítích Twitter, Redditu nebo Facebook.

 Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu      

Pojem Erb patří do kategorie kultura

Klíčová slova: heslo, wiki, přesný výraz, přesný význam, slovník, význam pojmu, význam, vysvětlení, terminus technicus, pojem, popis, slovo, definice pojmu, formulace, co to je, synonymum, kultura, co je to Erb?


Pojem Erb je v kategorii kultura, ilustrační obrázek

Co znamená pojem Erb? Definice termínu, výrazu z Wikipedie

Následující definice pojmu pochází ze stránek Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Erb (z něm. der Erbe - dědic, případně das Erbe - dědictví) je barevné grafické znamení, které označuje konkrétní osobu, resp. rod, a to zejména znakem umístěným na štítě. Štít se znakem je jediná povinná součást erbu. Vlastností erbu je jeho dědičnost a stálost.

Další informační zdroje o slovu Erb

Najít slovo Erb ve Wikizdrojích

Zkusit najít pojem Erb ve fulltextu vyhledávače Info.com

Hledat pojem Erb na Google.cz

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Erb ve Wikimedia Commons

Zkusit najít pojem Erb ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Zkusit najít výraz Erb ve vyhledávači Yandex

Dál můžete zkusit hledat slovo Erb například v evropském vyhledávači Qwant, v ABC slovníku cizích slov a synonym, ve vyhledávači Seznam.cz, ve ekologickém vyhledávači Ecosia nebo v projektu slovnik.cz.

Náhodná hesla, významy slov, odborných termíny, výrazy a pojmy

Teďka už zajisté víte co je to Erb? resp. co vlastně znamená slovo Erb? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Erb, odpověď na dotaz co je to Erb?. Víte např. kdo to je Balistik? Znáte a víte kdo je Alláh? Bohužel, naše možnosti updatů článků jsou omezené. v závislosti na oboru a kontextu. Proto případně zapátrejte i v jiných kategoriích (než kultura). Některé texty jsou rozšířeny o citaci z české Wikipedie. Je zde uveden i odkaz na konkrétní stránku ze zmíněné encyklopedie. Takový text je šířen pod licencí CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Děkujeme za návštěvu internetového projektu shromažďujícího definice odborných pojmů, popisy termínů, známé i neznámé pojmy, zajímavosti, významy slov, přesné vysvětlení slov s názvem Co Je To?.

Víte kdo je to Abbé? Pokud ne a přitom byste to vědět chtěli, klikněte sem