Co je to?
Definice výrazu Národ. Co znamená odborný pojem Národ z kategorie Kultura?

Co je Národ?

Co znamená výraz, termín, pojem, definice slova Národ?

Společenství lidí, kteří se hlásí ke stejné národnosti, se označuje jako národ. Je nutné rozlišování mezi politickým a etnickým národem. Národní příslušnost se formuje na základě důležitých faktorů, hlavně geografických, politických, jazykových, ekonomických či náboženských. Pojem národ se často může překrývat s pojmem etnikum. Jedním z nejzásadnějších znaků národa bývá jazyk.

Co je to Národ? Význam slova, termín, Definice výrazu Národ. Co znamená odborný pojem Národ z kategorie Kultura?

Všechny údaje jsou bez záruky. V obsahu stránek mohou být pravopisné, faktické chyby i nepřesnosti. Text byl sepsán pro server Superia.cz

Tento text samozřejmě můžete sdílet s kolegy, přáteli a partnery na Twitteru, Redditu, Facebooku nebo jinde.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu  

Heslo Národ je v sekci kultura

Klíčová slova: pojem, kultura, terminologie, popis, slovník, kultura, význam pojmu, wiki, co je to Národ?, co znamená, Národ, odborné názvosloví, synonymum, odborný výraz, vysvětlení, význam slova, význam, názvosloví


Pojem Národ je v kategorii kultura, ilustrační obrázek

Co znamená pojem Národ? Definice slova, termínu z Wikipedie

Následující definice termínu byla převzata z internetového projektu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Národ (latinsky natio) je společenství lidí, kteří se hlásí ke stejné národnosti. Přesná a všeobecně uznávaná definice pojmu národ neexistuje. Jazykově pojem odpovídá narození (latinsky natio), tedy společnému místu či společným předkům. Tímto pojmem se v různých zemích a jazycích odlišují zcela rozdílné sociální organismy. Rozlišuje se tak zejména mezi politickým a etnickým národem.Etnický národ stojí primárně na sdíleném jazyku, dále pak na historii a kultuře - za příslušníky národa jsou považováni všichni jedinci, kteří hovoří stejným jazykem, sdílejí stejnou historii a kulturu. Politický národ stojí na občanství - za příslušníky národa jsou považováni všichni jedinci, kteří jsou teritoriálně soustředěni ve státě, jsou jeho občany a mají oprávnění účastnit se politiky a uplatňovat svou suverenitu.

Odkazy na jiné online zdroje a weby

Hledat videa s názvem Národ na Youtube

Najít heslo Národ ve fulltextu vyhledávače Info.com

Zkusit najít Národ ve vyhledávači Qwant

Vyhledat slovo Národ ve vyhledávači Yandex

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Národ ve vyhledávači DuckDuckGo

Najít slovo Národ ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Dál můžete zkusit hledat slovo Národ například v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, ve ekologickém vyhledávači Ecosia, ve fulltextu Yahoo.com nebo v Lingea slovnících.

Často hledané pojmy, výrazy, odborné termíny a slova

Na stránce jste se mohli dozvědět: jaký je přesný význam slova Národ? resp. co je to Národ? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Národ, odpověď na dotaz co je to Národ?. Víte např. kdo to je Nevlastní sourozenec? Znáte a víte kdo je Alexandr Veliký? Doufáme, že chápete, že není v našich silách provádět pravidelnou aktualizaci všech pojmů. v různých oborech lidské činnosti. Doporučujeme vám proto porozhlédnout se v jiných kategoriích (než kultura). Některé pojmy obsahují i krátkou citaci z české Wikipedie včetně internetového odkazu na podrobný popis. Jedná se o texty spadající pod licenci CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Děkujeme našim čtenářům za návštěvu online encyklopedického projektu shromažďujícího významy slov, přesné vysvětlení slov, popisy termínů, zajímavosti, definice odborných pojmů, slovníková hesla s názvem Co Je To?.

Víte, kdo je to chachar? nebo kdo je socka? Nejen tyto hanlivé pojmy naleznete na těchto stránkách.