Co je to?
Výraz, termín, definice slova Znárodnění. Co znamená odborný pojem Znárodnění z kategorie Politika?

Co je Znárodnění?

Co znamená termín, vysvětlení pojmu Znárodnění?

Znárodnění znamená převedení privátního vlastnictví do veřejného majetku, většinou do státního. Obecně se provádí převod ve veřejném zájmu a původnímu majiteli se poskytuje náhrada v tržní ceně.
V minulosti za vlády socialistických a komunistických stran probíhalo znárodnění spíše jako konfiskace, tedy bez adekvátních náhrad a mnohdy i násilným způsobem. Do této kategorie spadalo i združstevnění.


Co je to Znárodnění? Význam slova, termín, Výraz, termín, definice slova Znárodnění. Co znamená odborný pojem Znárodnění z kategorie Politika?

Pečlivě jsme zkontrolovali všechny informace a údaje. Přesto však nevylučujeme, že je v textech chyba. Text napsán pro Superia.cz

Definici slova Znárodnění můžete sdílet s přáteli a kamarády na sociálních sítích Pinterestu, Facebooku či Twitteru.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru    

Výraz Znárodnění je v kategorii politika

Klíčová slova: odborné názvosloví, názvosloví, terminologie, heslo, přesný výraz, popis, význam slova, Znárodnění, přesný význam, termín, co znamená, terminus technicus, wiki, lexikon, slovník, informace, slovo, význam pojmu


Pojem Znárodnění je v kategorii politika, ilustrační obrázek

Co označuje termín Znárodnění? Výraz, definice slova z projektu Wikipedia

Dále uvedený text byl převzat ze svobodné otevřené online encyklopedie Wikipedia. Více zde. Dostupné pod licencí CC-BY-SA.

Znárodnění (nacionalizace), zestátnění (etatizace) nebo vyvlastnění (expropriace) je převod soukromého majetku do veřejného, tj. především státního vlastnictví, ve veřejném zájmu za náhradu v tržní ceně (adekvátní ceně). Jde o úkon opačný k privatizaci. Původním programem socialistických a sociálně demokratických stran byla tzv. socializace, která nemusela mít jen podobu zestátnění, ale i dělnické kontroly či združstevnění. V jiném významu slova se používá jako synonymum konfiskace.
Sporné je vyvlastnění v soukromém zájmu. Všeobecně se připouští, že fakticky existuje.

Jiné zdroje informací o pojmu Znárodnění

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Znárodnění ve vyhledávači DuckDuckGo

Hledat termín Znárodnění ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Zkusit najít Znárodnění na Google.cz

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Znárodnění ve Wikimedia Commons

Zkusit najít Znárodnění na Google obrázcích

Vyhledat heslo Znárodnění ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Dál můžete zkusit hledat slovo Znárodnění například v metavyhledávači Info.com, v projektu slovnik.cz, ve vyhledávači Seznam.cz, v evropském vyhledávači Qwant nebo v Google překladači.

Často hledaná slova, termíny a odborné pojmy

Text na této internetové stránce vám umožnil zjistit jaká je definice termínu Znárodnění? resp. co se přesně ukrývá za slovem Znárodnění? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Znárodnění, odpověď na dotaz co je to Znárodnění?. Víte např. kdo to je Čupakabra? Znáte a víte kdo je Václav Benda? Omluvte nás, že, nestíháme pravidelnou aktualizaci všechny textů. v různém kontextu, v různých oborech. Nezbývá, než vám doporučit hledání v jiných kategoriích než je politika. U některých pojmů uvádíme i doplňující definici pojmu z Wikipedie včetně odkazu na konkrétní stránku Wikipedie, kde se dočtete více. Tyto lze kopírovat, upravovat a dále sdílet při dodržení licence CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Milí čtenáři, děkujeme vám za návštívení online slovníku zaměřeného na známé i neznámé pojmy, definice odborných pojmů, přesné vysvětlení slov, zajímavosti, významy slov, slovníková hesla s názvem Co Je To?.

Vzpomněli byste si na vyjmenovaná slova? Znáte vyjmenovaná slova po B nebo po M?