Co je to?
Odborný výraz, definice slova Státní pohřeb. Co znamená slovo Státní pohřeb z kategorie Politika?

Co je Státní pohřeb?

Vysvětlení pojmu, hesla, definice termínu Státní pohřeb

Státní pohřeb je pohřeb se slavnostním průběhem. Je to způsob, jak stát může vyjádřit nejvyšší pocty osobnosti s mimořádným významem. O uspořádání státního pohřbu musí rozhodnout ústavní činitelé, vláda nebo parlament. Ještě před obřadem se vystavuje rakev, u které stojí čestná stráž, a pořádá se smuteční průvod.
Zemřelému jsou vzdány vojenské pocty, uplatní se i další vojenské zvyky a může být vyhlášen státní smutek. U nás nemá státní pohřeb přesně daná pravidla, řídí se spíše tradicí a společenskými zvyklostmi.


Co je to Státní pohřeb? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Státní pohřeb. Co znamená slovo Státní pohřeb z kategorie Politika?

Snažili jsme se kontrolovat a ověřovat texty a informace. Přesto se mohlo stát, že je zde nepřesný údaj nebo chyba. Text vytvořen redaktory Superia.cz

Sdílejte tento text s heslem Státní pohřeb s jinými lidmi na veřejných sociálních sítích (Facebook, Pinterest, Reddit či Twitter).

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu  

Heslo Státní pohřeb patří do kategorie politika

Klíčová slova: význam, heslo, vysvětlení, význam slova, terminologie, Státní pohřeb, přesný význam, politika, co znamená, informace, terminus technicus, odborný výraz, synonymum, slovník, co je to Státní pohřeb?, co to je, termín, politika


Pojem Státní pohřeb je v kategorii politika, ilustrační obrázek

Wikipedie píše o slovu Státní pohřeb?

Následující definice termínu byla převzata z internetového projektu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Státní pohřeb je slavnostní pohřeb, kterým stát vyjadřuje nejvyšší pocty při úmrtí mimořádně významné osobnosti.
O státním pohřbu obvykle rozhoduje parlament, vláda nebo nejvyšší ústavní činitelé. Samotnému obřadu zpravidla předchází veřejné vystavení rakve s čestnou stráží a smuteční průvod. Pohřeb obvykle doprovází vojenské pocty a další tradice z vojenského prostředí. Při příležitosti úmrtí tak významné osobnosti také bývá vyhlašován státní smutek.
Stát může vypravovat i jiné slavnostní pohřby, například pohřeb se státními poctami, vojenský nebo panovnický pohřeb.

Internetové odkazy na vyhledávače

Najít termín Státní pohřeb ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Zkusit najít Státní pohřeb ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Hledat termín Státní pohřeb na Google obrázcích

Vyhledat slovo Státní pohřeb ve vyhledávači Qwant

Najít slovo Státní pohřeb ve fulltextu vyhledávače Info.com

Hledat frázi Státní pohřeb ve Wikizdrojích

Dál můžete zkusit hledat slovo Státní pohřeb například ve videích na Youtube, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, ve fulltextu Yahoo.com, v Seznam.cz slovníku cizích slov nebo v nabídce zboží na Heureka.cz.

Často hledaná hesla, odborné termíny, pojmy, slova

Teď už znáte odpověď na otázku jaký je přesný význam slova Státní pohřeb? resp. co se skrývá pod slovem Státní pohřeb? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Státní pohřeb, odpověď na dotaz co je to Státní pohřeb?. Víte např. kdo to je Stejk? Znáte a víte kdo je Lesba? Údaje zde uvedené mohou být již neaktuální či zastaralé. Aktualizace článků není pravidelná. podle toho o jaký obor se jedná. Doporučujeme vám hledat v jiných sekcích (než politika). Vybrané texty jsou rozšířené o citaci z české verze internetové encyklopedie Wikipedia.cz. Samozřejmě uvádíme i odkaz na konkrétní podstránku tohoto projektu. S těmi lze dále pracovat při dodržení licence CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Děkujeme za návštěvu projektu shromažďujícího významy slov, zajímavosti, popisy termínů, slovníková hesla, definice odborných pojmů, přesné vysvětlení slov s názvem Co Je To?.

Zavzpomínejte na klasiské hry zvané Arkády. Manic miner, Pacman nebo Lemmings si nyní můžete zahrát zdarma a online ve vašem prohlížeči.